Bakşan Kocamaz: "Ok Yaydan Çıktı. Biz Şu Anda Beklemedeyiz" - Son Dakika
Yerel

Bakşan Kocamaz: "Ok Yaydan Çıktı. Biz Şu Anda Beklemedeyiz"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yeni otogarla ilgili yaşanan inatlaşmada vatandaşın mağdur olduğunu söyledi.

13.03.2015 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yeni otogarla ilgili yaşanan inatlaşmada vatandaşın mağdur olduğunu söyledi. "Şu anda ok yaydan çıkmış, oku tekrar oraya getirmek zor. Biz şu anda beklemedeyiz" diyen Kocamaz, meclis toplantılarında meclis üyelerine hitap şeklinin eleştirilmesi üzerine de "Maksadını aşan ifade kullandıysam özür dilerim" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mart ayı olağan toplantısının ikinci birleşimi, Başkan Kocamaz başkanlığında yapıldı. Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıya, Mersin'de bir türlü çözülemeyen otogar sorunu ile Başkan Kocamaz'ın meclis üyelerine hitap şeklinin tartışılması ve Kocamaz'ın özür dilemesi damga vurdu.

İlk etapta komisyonlardan gelen raporların ele alındığı toplantıda, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, bu yıl 28 Nisan-24 Mayıs 2015 tarihleri arasında yapılacak 14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne KDV hariç 300 bin lira destek vermesine ilişkin komisyon raporu, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Alevi Kültür Derneği Mezitli Şubesi'nce bu yıl içinde yapımı planlanan ve yaklaşık 2 milyon 875 bin lira maliyet bedeli belirlenen cemevine Büyükşehir Belediyesi'nce parasal yardım yapılmasına ilişkin teklifin komisyonlardaki incelemesinin halen devam ettiği ifade edilerek ek süre istenmesine ilişkin komisyon raporu da oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem maddeleri içinde yer alan Türkiye Bisiklet Federasyonu'nca 9-12 Nisan 2015 tarihleri arasında Mersin'de 'Türkiye Tour of Mersin Bisiklet Yarışları' organizasyonu ile Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından 22-24 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştireceği Türkiye Şampiyonası'nın bir etabının Mersin'de düzenlenmesinde organizasyonun Mersin Büyükşehir belediyesi'nce yapılması için Başkan Kocamaz'a yetki verilmesine ilişkin teklifler oy birliğiyle kabul edildi.

"TANITIM GÜNLERİNE GÖSTERİLEN İLGİ HERKESE POZİTİF ENERJİ VERDİ"

Meclis toplantısının dilek ve temenniler bölümü öncesinde konuşan Başkan kocamaz, Ankara'da dün başlayan 1. Ankara Mersin Tanıtım Günleri'ni değerlendirdi. Açılış gününde Ankara yağışlı olmasına karşın, ilginin çok yoğun olduğunu belirten Kocamaz, açılışta büyük bir coşku gördüklerini ve bundan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Kocamaz, "Bu demektir ki, Mersin gelecekte çok daha iyi yerlere gelecek. Mersinliler, siyasi düşüncelerini, belli konulardaki takıntılarını bir kenara bırakabilirse Mersin inşallah bugüne kadar geciken hizmetlerinin karşılığını da inşallah almış olacak. Dün olay o etkinlikte herkese pozitif enerji verdi" dedi.

TURAN OTOGAR SORUNU VE KOCAMAZ'IN HİTAP ŞEKLİNİ GÜNDEME TAŞIDI

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkanı Mustafa Turan ise Mersin'de bir türlü çözülemeyen otogar sorununa ve yeni yapılan otogara taşınmayan esnafa dikkat çekerek, bu durumdan vatandaşın zarar gördüğünü ve Mersin'de otogar yokmuş gibi aktarmalarla Erdemli'ye, Silifke'ye, Tarsus'a gittiğini söyledi. Ayrıca, şu anda yeni otogara girmeyen esnafın komisyon karşılığı otogara girmesi sonucunda da bilet fiyatlarının Adana'ya göre artacağı endişesini taşıdıklarını ve bu sorunun çözülmesi gerektiğini kaydeden Turan, ayrıca, Başkan Kocamaz'ın geçen pazartesi günkü 1. birleşimde meclis üyeleri Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile Mustafa Güler'e hitap şeklini ve ithamını Büyükşehir Belediye Başkanı'na yakıştırmadığını ifade ederek, "Bunu kastını aşan bir ifade olarak kabul ediyorum. Sizden, meclis üyesi arkadaşlarımıza hitap ederken ya da onları nitelerken biraz daha dikkatli davranmanızı bekliyoruz" diye konuştu.

"VATANDAŞ İNATLAŞMA YÜZÜNDEN MAĞDURİYET YAŞIYOR"

Yeni otogarın ihale sürecini başından itibaren rakamlarla birlikte bir kez daha anlatan Başkan Kocamaz da "Biz bu 20 milyonun çok olduğunu biliyoruz" diyerek, yapılan ihalede yeni otogarın işletmesini yıllığı 20 milyon liradan 3 yıllığına kiralayan firma sahibinin, kendilerine bu işte kararlı olduklarını ifade ettiğini ve sözleşmenin imzalandığını aktardı. Kocamaz, "Bu arada bilen bilmeyen, gören görmeyen, siyasi ya da değil, bu işe herkes bir çomak sokmaya çalıştı ve en sonunda korsan işletmeler ve çadır işletmeleri kurulmaya çalışıldı. Bunların hiçbiri yasal değil. UKOME'nin aldığı kararın mutlaka uygulanması gerekirdi. Bu arada görüşmeler yaptılar. Tekrar arkadaşları çağırdım ve 'yüksek rakamlar istediğiniz söyleniyor, doğru mu' dedim. Yüksek rakam istemediklerini, hatta firmalara gelir ve giderin toplanacağı bir havuzla otogarı birlikte işletme önerilerinin kabul edilmediğini söylediler" şeklinde konuştu.

"OK YAYDAN ÇIKTI. ŞU ANDA BEKLEMEDEYİZ"

Otogar sorununun en sonunda bugünkü noktaya geldiğine dikkat çeken Kocamaz, "Vatandaş maalesef bu inatlaşma yüzünden bir mağduriyet yaşıyor. Şu anda ok yaydan çıkmış, oku tekrar oraya getirmek zor. Belediyenin bu ihaleyi tek taraflı iptal etme yetkisi yok. Çözüm nasıl üretilir diye çok inceledim. Biz burayı tekrar ihaleye çıkarsak ve 20 milyonun altında kalırsa, ihaleyi alıp sözleşme imzalayan şahıslar 20 milyona kadar olan kısmı da ödemek zorundalar. Yasa böyle diyor. Eğer öyle bir şey olursa bu iş mahkemede biter. Biz şu anda beklemedeyiz. Keşke yasalardan kaynaklanan bir durum olsa da biz adım atsak ama şu anda biz böyle bir kararı verirsek sanki belediyeyi zarara uğratmışız gibi sorumluluk altına gireceğiz ve şu anda bekleme devam ediyor. Bu kentte eğer huzur, barış, kardeşlik istiyorsak kurallara ben de uyacağım en sade vatandaşımız da uyacak. Başka çaresi de yok. Herkes birbirine tahammül edecek ve bu kenti hep birlikte ayağa kaldıracağız" ifadelerini kullandı.

Bilet fiyatlarının yüksek olmasına kesinlikle fırsat vermeyeceklerinin de altını çizen Kocamaz, şunları söyledi: "Adana'da bilet fiyatları neyse Mersin'de de onu aşmaması lazım. Bu konuda kesinlikle o tür bir olaya biz fırsat veremeyiz. Biz burayı kiraladık ama öyle başıboş, 'istediğin rakama çıkarabilirsin' gibi bir yetki kesinlikle kimseye vermedik. Sözleşmede yok ama kuralları belediye koyacak dedik. Otogarın yönetimi belediyeye ait zaten."

"MAKSADI AŞAN İFADE KULLANDIYSAM ÖZÜR DİLERİM"

Kocamaz, meclis üyeleri Tarhan ve Güler'e hitap şekliyle ilgili de "Bizim hiç kimseyi itham etme gibi bir düşüncemiz yok. Ancak, burada bir konuyla ilgili bütün arkadaşların olması gerekenden daha fazla hassasiyet göstermesi ve bu işle benim dışımda dairelerle de görüşerek ilgilenmesi şahsen beni rahatsız etti" diye konuştu.

Tarhan'ın, "Hassasiyetin ölçüsünü siz belirleyemezsiniz" demesi üzerine Kocamaz, "Elbette ben değilim ama bu hassasiyet daire başkanlarına soruluncaya kadar devam ediyorsa, orada takip ediliyorsa elbette insanların aklına başka sorular da gelebilir" yanıtını verdi.

Tarhan ve Güler'in daire başkanlarıyla görüşmediklerini, bunun çok daha ağır bir itham olduğunu dile getirmeleri üzerine ise Kocamaz, "Ben eğer bir maksadı aşan ifade kullandıysam özür dilerim" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bakşan Kocamaz: 'Ok Yaydan Çıktı. Biz Şu Anda Beklemedeyiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • mustafa özdoğan: sayın başkan size oy verdim vermez olaydım ellerim kırılsınmı diyeyim. 80 ad. OTOGAR TAKSİ ADINA. 2 0 Yanıtla
  • bir dost: her şey şeffaf olmalı 1 1 Yanıtla
  • bir dost: ihaleyi bile beceremiyorsunuz şehri nasıl yöneteceksiniz 1 1 Yanıtla

Advertisement