Bakü'deki Türk Konseyi'ne Üye Ülkelerin Diaspora İşlerinden Sorumlu Yetkililerinin 1. Forumu - Son Dakika
Güncel

Bakü'deki Türk Konseyi'ne Üye Ülkelerin Diaspora İşlerinden Sorumlu Yetkililerinin 1. Forumu

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Yurtnaç'tan ortak hareket çağrısı

21.06.2013 14:47

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, Türkmenistan ve Özbekistanlı soydaşların yurt dışında ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Yurtnaç, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Türk Dili Konuşan Ülkeler Konseyi'ne (Türk Konseyi) üye ülkelerin diaspora işlerinden sorumlu bakan ve kuruluş başkanları 1. Forumu'nda yaptığı konuşmada, konseye üye ülkelerin diasporalarına seslenerek, daha fazla etkin olmak için birlik ve ortak hareket çağrısı yaptı.

Türk Konseyi ülkelerinin ortak dile, tarihe, kültüre ve geçmişe sahip olduğunu hatırlatan Yurtnaç, dilde, fikirde ve işte birlik zamanının geldiğini ifade ederek, "Bu da bizim elimizdedir. Bu maksatla Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye ve Konsey üyesi olmayan Türkmenistan ve Özbekistanlı soydaşlarımız yurt dışında ortak hareket etmelidir" diye konuştu.

Diasporadaki gençlerin eğitim ve siyasi hayata katılmasının öneminden de bahseden Yurtnaç, gençlerin ne pahasına olursa olsun en iyi şekilde eğitim alması gerektiğini vurgulayarak, vatandaşların, bulundukları ülkelerden siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarına katılmaları gerektiğini kaydetti.

Gezi Parkı odaklı olaylara da değinen Yurtnaç, bu olayları Türkiye'nin aleyhine yorumlayarak kamuoyu oluşturmaya çalışan dış basını ve ülke yönetimlerini kınadıklarını vurguladı.

Türkiye'nin demokratik değerlere sahip, yönetiminin halkın iradesi ile şekillendiği, farklılıkların zenginlik olarak algılandığı bir hale geldiğini ifade eden Yurtnaç, "Gerçek şu ki Türk toplumuna, İslam toplumuna biçilen elbise artık dar geliyor. Bu tarz ufak hadiseleri toplumun aleyhine kullanmak için çeşitli politikalar uygulanıyor. Ne kadar istemeseler de artık Türk dünyası ve Türkiye, gelişmeye, kalkınmaya hızla devam ediyor. Bu anlamda hem Avrupa Birliği (AB) ülkelerini hem de AB parlamentosunu adaletli kararlar almaya davet ediyorum" dedi. - Bakü

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakü'deki Türk Konseyi'ne Üye Ülkelerin Diaspora İşlerinden Sorumlu Yetkililerinin 1. Forumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement