Balbay: İllere Eşit Giden Tek AKP Hizmeti Suriyeliler Göçüdür - Son Dakika
Güncel

Balbay: İllere Eşit Giden Tek AKP Hizmeti Suriyeliler Göçüdür

Balbay: İllere Eşit Giden Tek AKP Hizmeti Suriyeliler Göçüdür

Chp İzmir Milletvekili ve yeni dönem milletvekili adayı Mustafa Balbay AK Parti hükümetinin tüm Türkiye deki illere eşit dağıttığı tek şeyin Suriyeliler göçü olduğunu belirterek, "Bu insanlık dramını kimseyi üzmeden çözeceğiz" dedi.

01.06.2015 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp İzmir Milletvekili ve yeni dönem milletvekili adayı Mustafa Balbay AK Parti hükümetinin tüm Türkiye deki illere eşit dağıttığı tek şeyin Suriyeliler göçü olduğunu belirterek, "Bu insanlık dramını kimseyi üzmeden çözeceğiz" dedi.

Balbay, seçim çalışmaları için gittiği İzmir şehirlerarası otobüs terminalinin girişinde Suriyeliler'le karşılaştı. Onlarla anlaşmaya çalışan Balbay otogarın içinde de yine Suriyeliler'in köşelerde zor koşullar altında olduğunu görünce çalışmalarına ara verip sorunlarını dinledi. Halep'ten gelenler, 'Halep harap' demesi üzerine Balbay, "Sizi anlıyoruz bu sorunu sizi de üzmeden çözeceğiz" karşılığını verdi. Balbay bu konuda şunları söyledi:

"2010 yılında başlayan iç savaş ardından Suriye'den 2 milyondan fazla insan Türkiye'ye geldi. Ancak, yüzde 15'inin okuma yazma bildiği bu insanlar çok zor koşullarda kalıyorlar. Türkiye'de doğum yapan Suriyeli kadın sayısı 100 bin. Bunların ne kadarının yaşama tutunduğu bilinmiyor. İzmir'deki Suriyeli sığınmacı sayısı 100 binin üzerinde. Biz bu sorunun çözümünü elbette Suriyelileri üzmeden onları daha zor koşullara düşürmeden gerçekleştireceğiz. Çözümün merkezi Suriye'nin iç barışının tesis edilmesidir. AKP Suriye'deki iç savaşı çözmek yerine bir taraf tutup birinin ötekini bitirmesi şeklinde görüyor. Suriye'de ölen de Müslüman öldüren de. AKP'nin bu konudaki mantığını Türk toplumunun dikkatine sunuyoruz."

Balbay Suriyeliler için bugüne kadar hükümetin 5.5 milyar dolar harcadığını belirterek, "Geleneksel dış politikamız komşularımızla barış içinde yaşamak ve onların içişlerine karışmamaktır. Hükümet Suriye'nin içişlerine karışarak kendi içimizde de yeni sorunlar çıkmasına neden oldu."

Balbay, Atatürk'ün 'Yurtta Barış Dünyada Barış' ilkesinin yeniden yaşama geçirileceğini belirterek, "Hükümet Türkiye'deki illeri kendisine yakın olan uzak olan, çok oy aldıkları az oy aldıkları diye ayırıyor. İllerin içinde de ilçeleri semtleri ayırıyor, ama her ile neredeyse nüfusu oranında eşit giden tek AKP hizmeti Suriyeliler göçüdür. Rekor Şanlıurfa'da olmak üzere her il bu göçten payını aldı" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balbay: İllere Eşit Giden Tek AKP Hizmeti Suriyeliler Göçüdür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement