Balıkesir AK Parti İl Danışma Meclisi Toplandı - Son Dakika
Yerel

Balıkesir AK Parti İl Danışma Meclisi Toplandı

Balıkesir AK Parti İl Danışma Meclisi Toplandı

Balıkesir AK Parti İl Başkanlığı İl Danışma Meclisi Toplantısı, Salih Tozan Kültür Merkezinde geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

30.08.2015 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir AK Parti İl Başkanlığı İl Danışma Meclisi Toplantısı, Salih Tozan Kültür Merkezinde geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Balıkesir AK Parti İl Başkanlığı İl Danışma Meclisi Toplantısı il divan kurulunun oluşturulması ile başladı. AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan yaptığı açılış konuşmasında erken seçimin kapıya dayandığını belirtti. AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, AK Kadroların seçimlere alışık ve her zaman hazır olduğunu ifade etti. AK Parti Balıkesir Milletvekili Mahmut Poyrazlı ise " 7 Haziran seçimlerinden sonra özellikle son bir ay içinde diğer milletvekilleri ile birlikte ilçe teşkilatlarını gezdiklerini söyledi. Son olarak konuşan AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı AK Parti teşkilatlarının bir seçim bittikten sonra ertesi gün diğer seçimin hazırlıklarına başlayan bir parti olduğunun altını çizdi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur konuşmasının başında Türkiye'nin terör belası ile karşı karşı olduğuna dikkat çekerek " Polisimiz askerimiz kalleşçe tuzaklarla karşı karşıya kalıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum milletimizin başı sağ olsun. Bu güne kadar hiç kimse milletimize boyun eğdiremedi. 7 Haziran'da milletvekili seçimlerini yaptık. Bu seçimlerde AK Parti Türkiye'nin 1. partisi ve başarı ile seçimden çıktık. 2. tur Cumhurbaşkanlığı seçimi, yine Cumhurbaşkanımızın millet tarafından seçildiği bir seçim arkasından 7 Haziran seçimleri ve bu seçimden de 1 .parti olarak çıktık. Ancak milletvekili sayımız meclisten güven oyu alacak çoğunlukta olmadı. AK Parti 55 ilde 1. parti çıktı, CHP 10 ilde, MHP ise bir ilde 1. parti, HDP 15 ilde 1.parti çıktı. 2002 seçimlerinde yüzde 34 oy ile başladığı seçimlerde şu anda yüzde 41 oyu var AK Parti'nin. Bu seçimlerden iktidar çıkmadı çünkü bu muhalefet devleti yönetmeye talip değil. Onlar laf üretsin muhalefet yapsın, onların iş yapmaya, ellerini taşın altına koymaya hiç niyetleri yok. Bunu da milletimiz zaten 7 Haziran seçimlerin sonra gördü. Milletvekillerimizin de ifade ettiği gibi 60'lık blok çatladı. Milletimiz bunu 1 Kasım seçimlerinde en iyi şekilde değerlendirecek. Seçimlerden sonra 81. gün seçim hükümeti kuruldu Ahmet Davutoğlu Başbakanlığında ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun. Bu süreç içinde halkımızın muhalefetin nelerle uğraştığını iktidar olmamak için neler yaptığını gördü"dedi.

7 Haziran seçimlerinde 1 milletvekillini 6 bin oyla kaybettiklerini hatırlatan Başkan Uğur " 1 Kasım seçimlerinde bizim oyumuzu en az 10 bin arttırmamız lazım. Onun için teşkilatlarımıza önemli görevler düşüyor. Balıkesir'de de 15 belediye başkanlığı var Büyükşehir ile birlikte köyde kentte AK Parti'li belediyeler büyük bir hizmet yarışı içinde. Geçtiğimiz günlerde rekreasyon alanının temelini attık. Yalnız Balıkesir merkezinde yapılan işler 81 trilyonluk. Merkez ve 20 ilçemizde büyük bir faaliyet içindeyiz. Balıkesir'de 12 yıllık AK Parti iktidarı döneminde gelen yatırım 12 katrilyon. Büyükşehir Belediyesinde bordrolu olarak 4965 kişinin çalışıyor.1983 yılından beri Balıkesir'de siyaset yapıyorum, 30 yılı geçti. Ama hep dik durdum dik. Geçme namert köprüsünden, ko aparsın su seni, yatma tilki gölgesinde, ko yesin aslan seni. Anlayışımız bu her kademede. Balıkesir'deki rantçılarla menfaatçilerle, Balıkesir'i büyütmeyenlerle imar ve arsa rantı ile geçinenlerle mücadele ettik. Eyvallah etmedik dik durduk. Çünkü bizim partimizin kurucusu Recep Tayyip Erdoğan o hep dik duruyor dik. Bu memlekette 30 yılı aşkın siyaset yapmak kolaymı. Herkesi her zaman kucakladık. Bize en çok muhalif olanı en yüksek makama da getirdik, görevde verdik"şeklinde konuştu.

En büyük sıkıntılarının bürokrasi olduğunu belirten Başkan Uğur " En büyük derdimiz bürokrasi. Bürokrasi hazretleri ile uğraşıyoruz. Bürokrasi olmasa hizmetlerimiz daha hızlı olacak. Büyükşehir kanunu çıktı, sahillerin hepsi diyor dolgu alanları, hazineye ait yerlerin hepsinin Büyükşehir'in diyor kanun. Peki Büyükşehir olarak ne kadar sahil alabildik? 2 bin 400 metre. 300 bin metre sahilimiz var, daha 2 km alabildik. Seçimlere 63 gün var. Milletimiz açık seçik her şeyi gördü. HDP'ye kimin destek verdiğini gördü. 20 defa seçim yapılsa CHP'nin iktidar olma ihtimali yok. 50 defa seçim yapılsa MHP'nin iktidar olma ihtimali yok. 100 defa seçim yapsan bu 3 partinin blokun bir araya gelme ihtimali yok. Çare AK Parti kadroları milletimiz bunu gördü. Kapı kapı dolaşacağız milletimize bunu anlatacağız. Ülkede büyüme, genişleme, yatırım,,iş AŞ istiyorsan AK Parti'ye oy vereceksin, bunun başka çaresi yok. Oylarımız 15-20 bin arttıracağız ve 5 milletvekili çıkartacağız"şeklinde sözlerini tamamladı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balıkesir AK Parti İl Danışma Meclisi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement