Balıkesir'de Kaliteli Okullar Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'de Kaliteli Okullar Ödüllendirildi

Balıkesir\'de Kaliteli Okullar Ödüllendirildi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın kalite yönergesi kapsamında Balıkesir'deki okullar 'kurum' ve 'ekip' dallarında ödüllendirildi.

27.03.2013 19:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı'nın kalite yönergesi kapsamında Balıkesir'deki okullar 'kurum' ve 'ekip' dallarında ödüllendirildi.

Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü, Balıkesir'de yılın kaliteli okullarını ödüllendirdi. Balıkesir Lisesi Konferans Salonu'nda yapılan ödül törenine Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner ve okul temsilcileri katıldı. Törende konuşan Vali Turhan, "Her insan kaliteli bir eğitim almak ister. Bu kapsamda kalite ödüllerini alan okullarımızı hemde ekiplerimizi gönülden kutluyorum. Balıkesir'de eğitimde bir marka şehir olacağız. Bu bizler için, toplum için önemli. Yakın zamanda 18 Mart kutlamalarını yaptık. Bu sıralarda okuyan 15-16 yaşındaki yaşındaki çocukların seve seve canlarını vermeleri bugün bizim burada bulunmamıza neden olmuştur. Bundan önce eğitim camiası olarak ve eğitim camiasının başındaki kişi olarak üzerimizde bir yük olduğunun farkında olmak ve bir vizyon oluşturup hayata geçmesinde neler yapılması gerekenleri belirlemek ve bunu hayata geçirmek çok çok önemli. Balıkesir çok ciddi dinamiklere sahip bir şehir, tarımda, hayvancılıkta, sanayide. Eğitimde de Balıkesir Üniversitesi 38 bin öğrencisi olan büyük bir üniversite. Ben inanıyorum ki önümüzdeki dönemde uluslararası başarısı olacak bir üniversite. Belki bizler, ikinci bir üniversitenin hayata geçirilmesine yönelik çalışmalar yapacağız. Bugün itibarı ile eğitimde neredeyiz, nerede olmalıyız? Eğitimde çok kötü değiliz ancak daha iyi olabiliriz. Çocuklarımıza yönelik en önemli hayallerimiz eğitim ile ilgili, okullarla ilgili, öğretmenlerle ilgili ciddi sorunumuz yok" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Balıkesir'de yılın kaliteli okulları açıklandı. Ayvalık Atatürk İlkokul Ortaokulu kurum dalında birinci, Naciye Kabakçı Anaokulu ekip dalında birinci oldu. İkinciliği kurum dalında Manyas Kızıksa İlköğretim Okulu, ekip dalında Bigadiç Kargın İlköğretim Okulu, Edremit Mimar Sinan İlköğretim Okulu, üçüncülüğü ekip dalında Pamukçu İlköğretim Okulu, Burhaniye Celal Toraman Anadolu Lisesi kazandı.

Vali Ahmet Turhan, Balıkesir eğitim hayatına okullar yaptırarak katkıda bulunan hayırsever Ömer Kurşun'a teşekkür etti. Vali Turhan, derece kazanan okullara ödüllerini verdi.

(BD-

27.03.2013 18: 50: 34

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balıkesir'de Kaliteli Okullar Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement