Balıkesir Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi - Son Dakika
Yerel

Balıkesir Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi bu yıl ilk mezunlarını verdi.

15.06.2015 19:39

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi bu yıl ilk mezunlarını verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, dereceye giren öğrencilere birer altın hediye etti.

Fakültede düzenlenen törene katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, mezuniyet heyecanı yaşayan 35 öğrencinin de hazır bulunduğu törende bir konuşma yaptı.

Uğur, fakültenin daha kaliteli sağlık hizmeti vermesi ve donanımlı hekim yetiştirmesi için devlet hastanesiyle afiliasyon (yakın ilişki) gerçekleştirmesi gerektiğini belirtti.

Acil servisi olmayan bir tıp fakültesinin iyi yerlere gelemeyeceğini vurgulayan Uğur, şunları kaydetti:

"2006 yılında kurulan Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültemiz ilk mezunlarını veriyor. Altı yıllık bir eğitimin sonunda öğrencilerimiz mezun oluyor ancak hayat bir yandan da yeni başlıyor. Son dönemde başta tıp fakültesi hastanesi olmak üzere Erdek'te, Gönen'de, Bigadiç'te, Dursunbey'de ve Ayvalık'ta çok modern hastaneleri halkımızın hizmetine açtık. Balıkesir'de de bin yataklı hastaneyi 2016'da hizmete açacağız. Hükümetimizin, sağlığa ayırdığı pay her zaman artıyor. Dolayısıyla çok fazla hekime ihtiyacımız var."

Uğur, konuşmasının ardından dereceye giren öğrencilere birer altın hediye etti.

Törene Uğur'un yanı sıra, Vali Mustafa Yaman, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ömer Arık, AK Parti Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı, Sema Kırcı, Ali Aydınlıoğlu, üniversite yönetimi, akademisyenler ve veliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement