Balıkesirli Şehidin Cenazesi Gecikti - Son Dakika
Güncel

Balıkesirli Şehidin Cenazesi Gecikti

Balıkesirli Şehidin Cenazesi Gecikti

Balıkesirli şehidin cenazesi gecikti 2) Balıkesirliler şehidin yolunu gözledi Hakkari'nin Dağlıca kırsalında PKK'nın düzenlediği saldırıda şehit düşen Balıkesirli Bakım Astsubay Çavuş Deniz Gökçün'ün bugün gerçekleştirileceği duyurulan cenaze töreni, Ankara GATA'da yapılacak DNA testi ve teşhisin gecikmesi nedeniyle ileri bir zamana kaldı.

09.09.2015 20:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesirli şehidin cenazesi gecikti

2) Balıkesirliler şehidin yolunu gözledi

Hakkari'nin Dağlıca kırsalında PKK'nın düzenlediği saldırıda şehit düşen Balıkesirli Bakım Astsubay Çavuş Deniz Gökçün'ün bugün gerçekleştirileceği duyurulan cenaze töreni, Ankara GATA'da yapılacak DNA testi ve teşhisin gecikmesi nedeniyle ileri bir zamana kaldı. Gökçün'ü son yolculuğuna uğurlamak için çeşitli ilçelerinden ve köylerden kent merkezine akın eden yüzlerce vatandaş, şehidini saatlerce bekledikten sonra gerekli duyuruyu yapmadığı gerekçesiyle Valiliğe ve Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi.

Dağlıca kırsalında PKK'nın düzenlediği ve patlayıcıların kullanıldığı saldırıda şehit düşen askerlerden Balıkesirli Bakım Astsubay Çavuş Deniz Gökçün'ün bugün öğle namazından sonra Paşacamii'nde gerçekleştirileceği duyurulan cenaze töreni, Ankara GATA'da yapılacak DNA testi ve teşhisin gecikmesi nedeniyle ertelendi. Konudan habersiz uzun süre şehidini bekleyen ve törenin bugün yapılamayacağını öğrenen vatandaşlar tepki göstererek, "Bugün cenazenin kaldırılacağı duyurulmuştu. Balıkesir'den, Ayvalık'tan, Edremit'ten, Savaştepe'den köylerden birçok insan ikinci bir duyuru yapılmadığı için boşu boşuna bekledi. Bir yetkili çıkıp, cenaze töreninin bugün yapılmayacağını açıklayabilirdi. Belediye SMS gönderebilirdi, Valilik ve Müftülük camilerden anons yaptırabilirdi" dedi.

POLİSE BİLE İNANMADILAR

Bazı vatandaşlar, törenin bugün yapılamayacağına inanamadı. Görevli bir sivil polisle söz dalaşına girdi. Bir vatandaş, "Benim askeri hastanede hemşire arkadaşım var, cenazenin geldiğini söyledi" derken, polis memuru da "Ben devletin görevli memuruyum. Benim size yalan söylemem mümkün olabilir mi? Tevatürlere inanmayın. Cenaze bugün kalkmayacak" yanıtını verdi.

OĞLUNUN ARKADAŞIYDI

Vatandaşlardan Hasan Afacan, "Benim oğlum Fatih de Dağlıca'da askerlik yapıyor. Şehidimiz Deniz'in de arkadaşı. Ben oğlumun arkadaşının cenazesi için Savaştepe Karapınar'dan geldim. Ancak cenazenin bugün kalkmayacağını burada öğrendim" diye konuştu. Vatandaşların büyük bölümü evlerine dönerken, bazı gençler de yürüyerek Adnan Menderes mahallesindeki şehit evine taziye ziyaretine gitti. Öte yandan; şehit yakınlarının belediyeyi ve zabıtayı aradığı ancak belediyenin anons yapmadığı öne sürüldü.

ŞEHİT KARDEŞİNDEN SİTEM

Şehit Astsubay Deniz Göçkün'ün 16 yaşındaki kardeşi Ulaş Göçkün, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Cenaze bugüne yetişemedi. İnşallah hayırlısıyla bitirelim şu işi..." yazdı. Cenazenin herhangi bir olumsuzluk yaşanmazsa yarın (perşembe) toprağa verilmesi bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesirli Şehidin Cenazesi Gecikti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement