Balıkesirliler de Oy Kullandı - Son Dakika
Güncel

Balıkesirliler de Oy Kullandı

Balıkesirliler de Oy Kullandı

Balıkesir'de seçmenler, sabah saat 08.00'den itibaren oylarını kullanmak amacıyla sandıkların yolunu tuttu.

01.11.2015 15:46

Balıkesir'de seçmenler, sabah saat 08.00'den itibaren oylarını kullanmak amacıyla sandıkların yolunu tuttu.

Balıkesir'de 3 bin 102 sandıkta oy kullanacak 910 bin 110 seçmen, saat 08.00'den itibaren yollara döküldü. Sındırgı'da yaşayan, yakınlarının beyanına göre 105 yaşında, nüfus kaydına göre 1912 doğumlu olan Haşmiye Hattatoğulları da vatandaşlık görevi için sandığa gitti. Yakınlarının yardımıyla oyunu Kurtuluş İlkokulu'ndaki 1022 nolu sandıkta kullandı. Haşmiye Hattatoğulları, konuşmakta güçlük çekse de kendisine refakat edenlerin eşliğinde vatandaşlık görevini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Sandık görevlileri Haşmiye Hattatoğullarına oy kullanması için öncelik verdi ve ilgi gösterdi. Hattatoğulları, "Memleketimiz için hayırlı olsun" dedi.

Balıkesir'de de 88 yaşındaki Münevver Okumuş oyunu 6 Eylül Ortaokulu'nda kullandı. Tekerlekli sandalye ile vatandaşlık görevini yapan Okumuş'a merdivenlerden inip çıkarken yakınları yardımcı oldu. 6 Eylül Ortaokulu'ndaki sandık görevlileri, giriş merdivenlerinin üç basamaklı olduğunu, bu nedenle diğer okullara göre binaya daha rahat girildiğini, ayrıca kent merkezinde bulunduğunu için Altıeylül Mahallesi'ndeki yaşlılar ve engellilere bu okulda oy kullandırıldığını söyledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Edip Uğur da oyunu Çiğdem Batubey Ortaokulu'ndaki 1235 nolu sandıkta kullandı. Uğur, okul çıkışında yaptığı konuşmada, "19 ayda dördüncü seçimi yapıyoruz. İnşallah 1 Kasım genel seçiminden bir istikrar çıkacağına güçlü bir hükümet çıkacağına ben inanıorum. Ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun. Bu saate kadar Türkiye'de seçimler olgun bir havada geçti. İnşallah ülkemiz için hayırlı olur. Çünkü seçim ve partiler demokrasinin vazgeçilmez bir unsurudur. Parti olmadan hükümet olmuyor. İşte demokrasinin en güzel şeklini de Türkiye burada uyguluyor. Bütün dünya Türkiye'deki seçimi izliyorlar. Herkes hür iradesiyle gizli oy açık tasnifle oylarını kullanacak ve saat 17.00'den sonra da neticeler alınmaya başlanır" diye konuştu. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesirliler de Oy Kullandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement