Barışta Hakkari'de Buluşalım" Projesi - Son Dakika
Güncel

Barışta Hakkari'de Buluşalım" Projesi

Barışta Hakkari\'de Buluşalım" Projesi

"Barışta Hakkari'de Buluşalım" Projesi kapsamında Hakkari'ye gelen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, insanların acısını, mutluluğunu bir nebzede olsa paylaşmak istediklerini bildirdi Hazinedar: "Bütün Türkiye'de yaşanan ve herkesi mutlu eden, bu topraklarda huzuru, güveni yeniden sağlayan adı.

02.09.2014 13:27

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Bütün Türkiye'de yaşanan ve herkesi mutlu eden, bu topraklarda huzuru, güveni yeniden sağlayan adı ne olursa olsun barışı tesis eden sürecin bir parçası olmak, buna katkı sunmak istiyoruz" dedi.

Hakkari ve Beşiktaş belediyeleri tarafından hayata geçirilen "Barışta Hakkari'de Buluşalım" Projesi kapsamında Hakkari'de bulunan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

İnsanların acısını, mutluluğunu bir nebzede olsa paylaşmak istedikleri için böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Hazinedar, vatanını, milletini seven biri olarak ülkenin her noktasının kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Hazinedar, korkulara teslim olmadan, endişeleri büyütmeden, Türkiye'de yaşananların anlamını, değerini doğru istikamette yönlendirmek için belli imkanlara sahip idarecilere büyük görevler düştüğünü ifade etti.

Beşiktaş'ın Türkiye'nin en değerli ve en güzel noktalarından biri olduğunu vurgulayan Hazinedar, şunları kaydetti:

" İstanbul'un kalbi Beşiktaş. Kalp olduğunuz zaman sorumluluklarınız artıyor. Birçok noktaya hayat vermeniz gerekiyor. Hakkari de Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve siyasi açıdan en sıkıntılı bölgelerinden biri. Bizim için, aziz Atatürk'ün ifadesiyle, 'Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh da bütün vatandır.' Ben milliyetçiliği böyle algılıyorum. Milliyetçiliği, en zor zamanda zor yerlerde olmak ve oradaki yurttaşlarımızın da bir şekilde bu vatanın birliği, bütünlüğü ve tabii bu bayrağın altında birlikte yaşama heyecanını duymak olarak algılıyorum. Aksi takdirde ırksal bir ayrılık bir vatanda, demokratik ülkede bir tartışma konusu olamaz olmamalıdır."

-Barış ve kardeşlik eli

Geçmiş dönemlerde devletin hatalarının olabileceğine, Türkiye'nin birçok bölgesinde bu hataların bedelini ödediklerine değinen Hazinedar, devletin sisteminde sorunlar olduğunu, ancak bunları değiştirdiklerini ve bunlarla ilgili eleştirileri de yaptıklarını dile getirdi.

Hazinedar, bunların yıkıcı değil kucaklayıcı ve sıcak bir anlayışla yapılması gerektiğine işaret ederek, barış ve kardeşlik elini uzatmadan, bu anlayışla kucaklaşmadan Çanakkale'de yaşanan birlikteliklerin getirdiği zaferi, mutluluğu, huzuru tesis edemeyeceklerini anşattı.

Hazinedar, şöyle konuştu:

"Biz zor gününde Soma'da, Saraybosna'da olduk. Barış ve demokrasi bayramında barış harekatının 40. yıl dönümünde Kıbrıs'ta olduk ve şimdi Hakkari'deyiz. İnsanların açısını ve mutluluğunu paylaşmak ve burada sosyal demokrat belediyecilik anlayışını sokağa yansıtmak istedik. Aynı zamanda burada bir çocuk parkı ile engelliler parkı ve işletmesi tesisi yapacağız. Barış her zaman çok değerlidir. Kavganın savaşların, hiç kimseye bir faydası yok. Zaten ikinci dünya savaşına atfen barış günü ilan edilmiş. Bütün Türkiye'de yaşanan ve herkesi mutlu eden, bu topraklarda huzuru, güveni yeniden sağlayan, adı ne olursa olsun barışı tesis eden sürecin bir parçası olmak istiyoruz, buna katkı sunmak istiyoruz. Bu noktada iktidarıyla, muhalefetiyle hiçbir korkuya teslim olmadan cesaretle bu milletin hassasiyetlerini, beklentilerini öne çıkararak bazen içimiz acısa da bu kardeşliği büyütmemiz ve ülkemizin bütünlüğünü tesis etmemiz lazım."

-"Birlikte rahmet, ayrılıkta azap var"

"Birlikte rahmet, ayrılıkta azap var" inancına hakim olduklarına dikkati çeken Hazinedar, rahmetin birlikte hareket etmekten geçtiğini söyledi.

Hazinedar, "Ortak değerlerimizi büyütmek varken bölmek, kavga etmek, savaşmak çatışmak, ne inancımızda, ne kültürümüzde ne de bizi biz yapan değerlerde var. Hakkari'yi 21 Eylül'de Beşiktaş'ta misafir edeceğiz. Onların bize gösterdiği sıcaklık karşısında biz de onları bütün noktalarımızda kalbimizle ağırlayacağız" diye konuştu. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Barışta Hakkari'de Buluşalım' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement