Mahsur Kalan Türklere Kürtler Sahip Çıktı - Son Dakika
Ekonomi

Mahsur Kalan Türklere Kürtler Sahip Çıktı

Mahsur Kalan Türklere Kürtler Sahip Çıktı

Şırnak'ın Cizre ile Silopi İlçesi'ndeke skağa çıkma yasağıyla Habur Gümrük Kapısı' kapandı. Binlerce Türk şoförü Kuzey Irak'ta mahsur kaldı. Barzani Vakfı Türklere yardım yaptı.

03.01.2016 16:26  Güncelleme: 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Cizre ile Silopi İlçesi'nde devam eden sokağa çıkma yasağıyla birlikte Habur Gümrük Kapısı'nın kapatılması, binlerce Türk şoförünü Kuzey Irak'ta mahsur kalmasına neden oldu. 22 günden bu yana 11 bin Türk şoföre her gün Barzani Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 3 öğün sıcak yemek veriliyor.



Cizre ile Silopi İlçeleri'nde, kazılan hendek, kurulan barikatların kapatılması ve bu bölgelerin güvenli hale getirilmesi amacıyla 14 Aralık'ta uygulanan sokağa çıkma yasakları kapsamında, Habur Gümrük Kapısı da giriş-çıkışlara kapatıldı. Gümrük kapısının kapanmasıyla birlikte Kuzey Irak Kürt Bölgesi'ne çeşitli malzemeler taşıyarak, karşılığında motorin getiren yaklaşık 15 bin kamyon sürücüsü de Türkiye'ye giriş yapamadı.

TÜRK ŞOFÖRLERE 3 ÖĞÜN SICAK YEMEK

Yaklaşık 22 günden beri Kürt Bölgesi Yönetimi'ndeki Zaho kentinde kalan yaklaşık 11 bin Türk Şoförü'ne, Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani adına kurulan Barzani Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaklaşık bir hafta önce, her gün 3 öğün sıcak yemek vermeye başladı.



Türk şoförlerin kaldığı araç parklarında kurulan seyyar mutfaklarda pişirilen yemekler, tabildot tepsilerle şoförlere veriliyor. Şoförler de sabah, öğlen ve akşam saatlerinde ikram edilen yemekleri almak için kuyruk oluşturuyor. Türk şoförler, kendilerine sıcak yemek veren Barzani Vakfı yöneticilerine, bu ilgiden dolayı teşekkür etti.

GÜNLÜK 1 MİLYON DOLAR ZARAR

İbrahim Halil Sınır Kapısı Müdür Yardımcısı Muhammed Tahir, sınır kapısının 22 gündür kapalı olduğunu ve bu süre içerisinde Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin günlük 1 milyon dolar zarara uğradığını söyledi.



Muhammed Tahir, sınır kapısının açılması için Bölgesel Kürt Yönetimi'nin girişimlerinin olduğunu, ancak hiç bir netice alamadıklarını belirterek, "Kapı kapatılmadan önce her gün bin 500 TIR giriş-çıkış yapardı. Bu rakam her iki taraf içinde önemli bir gelir kaynağıydı. Sınırın ne zaman açılacağına dair elimizde hiç bir bilgi yok" dedi.





Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Mahsur Kalan Türklere Kürtler Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • serdar talak: ben bir turkum guneydoguda kurtlerin tamami bolucu degildir ne butun kurtler vatan hainidir nede butun turkler vatan severdir 75 0 Yanıtla
  • serdar talak: guneydogu insani misafire hurmet eder ekmeklidir izzeti ikrami sever deneyin isyeri izdeki kurt birine bana bisey ismarla de basim gozum ustune der severler ikrami 57 0 Yanıtla
  • Dada: Asırlardır biz yardım ediyoz elektriği suyu bedavaya kullanıyolar oda yetmemiş gbi eline silah alıp daga cıkıyolar bir kere yardım etmişler cokmu 13 17 Yanıtla

Advertisement