Başbakan Erdoğan: Adliye Koridorlarından O Çeteleri Kesinlikle Temizleyeceğiz - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: Adliye Koridorlarından O Çeteleri Kesinlikle Temizleyeceğiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Devletin koridorlarından çeteleri nasıl kovduysak, kovuyorsak, o koridorları nasıl temizlediysek, hiç kimsenin şüphesi olmasın adliye koridorlarından da o çeteleri, o şebekeleri kesinlikle temizleyeceğiz" dedi.

15.04.2014 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Devletin koridorlarından çeteleri nasıl kovduysak, kovuyorsak, o koridorları nasıl temizlediysek, hiç kimsenin şüphesi olmasın adliye koridorlarından da o çeteleri, o şebekeleri kesinlikle temizleyeceğiz" dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Yerel seçimler hakkında açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, "Verilen sözlerin tutulması, halkımıza vaat edilen projelerin yerine getirilmesini takip edeceğiz, yönlendireceğiz" dedi.

Erdoğan şöyle konuştu:

" Suriye'deki mezalim devam ediyor, Mısır 529 idam kararı ile gündemdeki yerini koruyor.

Dışarıda Türkiye'nin imajına yönelik planlı ve art niyetli bir çalışma başlatıldı.

AB içinde Türkiye'yi tanımayan kesimler nezdinde kara propaganda yapıldı ve yapılıyor.

Türkiye Suriye'deki kimyasal saldırıya destek vermiş gibi El Kaideyi destekliyormuş gibi izlenim verilmeye çalışıldı. MİT'e ait tırların durdurulması, Dışişleri Bakanlığı'ndaki hukuksuz dinlemeler konusunu çok yakından takip ediyoruz.

Adana'da bir vatansever savcı çıktı. Hem casusluk faaliyetleri hem de hukuksuz dinlemeler konusunda soruşturma başlattı. Bazı zanlılar, gözaltına alındı ve tutuklandı. Aradan birkaç gün geçmeden o paralel çetenin mensupları devreye girdiler. Soruşturmaya müdahale ettiler. Paralel yapının medyası manşet atıyor, paralel yapının yargıdaki uzantıları adeta talimat almışçasına zanlıları serbest bırakıyor.

Birileri şantaja boyun eğmiş olabilir, birileri tehditlerle sindirilmiş olabilir, birileri de haşhaşı fazla kaçırmış olabilir... Ama biz sonuna kadar bu hukuksuzluğun takipçisi olacak, yılmadan, vazgeçmeden, asla boyun eğmeden ve geri adım atmadan bu çetenin üzerine gideceğiz.

Devletin koridorlarından çeteleri nasıl kovduysak, kovuyorsak, o koridorları nasıl temizlediysek, hiç kimsenin şüphesi olmasın adliye koridorlarından da o çeteleri, o şebekeleri kesinlikle temizleyeceğiz. CHP ve MHP hukuksuzluk karşısında daha ne kadar sessiz kalacaklar."

Ermeni soykırımı iddialarına da grup konuşmasında yer veren Erdoğan, "ABD kara propaganda yapıldı, yapılıyor. Ülkelere mektuplar yazılarak, hatta Ermeni lobisinin temsilcileriyle işbirliği yapılarak. hatta onlara parasal destek verilerek Türkiye'ye karşı çok çirkin, çok alçakça karalama kampanyaları yürütülüyor" dedi.

Erdoğan, aktif, ön alıcı, samimi, barışçı dış politikayla dünyada var olmaya devam edeceklerini ifade ederken, "Türkiye'yi terörle ve terör örgütleriyle yan yana göstermeye çalışan her rapor, her haber ve yorum sahiplerinin itibarını sarsacak ama Türkiye'ye ve Türkiye'nin itibarına en küçük bir zarar veremeyecektir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan diğer açıklamalar şöyle:

"Biz hiçbir zaman gerilim siyasetinin tarafı olmadık. Siz o sesi çok çıkanlara aldırmayın. Biz 12 yıldır eser siyasetinin temsilcisi olduk, onlar gerilim siyasetinin temsilcisi olduk. Biz elimizi uzattık onlar yumruklarıyla karşılık verdiler ve kaçtılar.

Gerilim siyasetini kim üretiyorsa, gerilimi düşürecek olan da odur. Gergin üslup konusunda AK Parti'yi ya da bizi itham edenler, önce gitsinler şöyle aynada kendilerine baksınlar, kendi üsluplarını gözden geçirsinler. Şu anda da yapmak istedikleri bu. Şu anda da gerilim üreterek hem başarısızlıklarını hem beceriksizliklerini gizlemeye çalışıyorlar. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz.

Biz Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de ardından 2015 genel seçimlerine de sükunet içinde tamamen demokratik kültür ve olgunluk içinde gitmesini arzu ediyoruz. Onun için de samimiyet içinde mücadele vereceğiz. Cumhurbaşkanlığı seçiminin krize dönüştürülmesine asla izin vermeyeceğiz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: Adliye Koridorlarından O Çeteleri Kesinlikle Temizleyeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement