Başbakan'ın Yatırım Çağrısı Muşluları Sevindirdi - Son Dakika
Yerel

Başbakan'ın Yatırım Çağrısı Muşluları Sevindirdi

Başbakan\'ın Yatırım Çağrısı Muşluları Sevindirdi

Başbakan Binali Yıldırım’ın “Van’a, Mardin’e, Muş’a, Iğdır’a, Hakkari’ye yatırım yapın.

12.08.2016 17:03

Başbakan Binali Yıldırım'ın " Van'a, Mardin'e, Muş'a, Iğdır'a, Hakkari'ye yatırım yapın. O kararı verin, fabrikayı biz yapacağı' açıklamaları Muşluları sevindirdi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Türkiye İhracatçılar Meclisi, (TİM) üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantıda ki çağrısını değerlendiren Türkiye Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun, şimdiden çok sevindiklerini söyledi. Muş'un yıllarca geri kalmışlığının ve istihdam alanlarının geliştirilmesi gerektiğini ve Başbakan Binali Yıldırım'ın yaptığı açıklamanın bir umut olduğunu dile getiren Solgun, bölge kalkınmasının ülke ekonomisine ciddi bir katkı sunacağını ifade ederek, "Sayın Başbakanımız geçenlerde çok güzel bir açıklama yaptı. Bu açıklaması bölgemiz için, ülkemizin ekonomisi için çok güzel bir yeri olan açıklamaydı. Sayın Başbakanımızı bu konuda öncelikle kutluyor ve tebrik ediyoruz. Yöremizin kalkındırılması için bu tür çalışmalara ihtiyaç vardır. Bu tür desteklere ihtiyaç vardır. Bu bölgede Türkiye'nin en huzurlu ili diyebiliriz. Muş ilinden en fazla tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan insanlar için bu fabrikaların buralara kurulması ile işsizliğin önüne geçeceğiz, huzuru sağlayacağız, birliğe ulaşacağız. Temennimiz ve dileğimiz, yatırımcıların bu bölgeye gelmesidir. Sayın Başbakanın açıklaması bölgeyi duygulandırdı, sevindirdi. Hepimiz çok sevindik. Cenab-ı Allah razı olsun, buraya yatırımcı gelecek ve işsiz olan insanlarımız fabrikalarda çalışacak" dedi.

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından dolayı hem sevindiklerini hem de isabetli bir karar verildiğine katıldıklarını kaydeden Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Muş Şube Başkanı Cengiz Koç da, "Hükümetimiz, özelikle Başbakanımızın Doğu, Güneydoğu illerimizle ilgili özelikle Muş, Van, Hakkari ve Iğdır gibi illerimizde teşviki artırıcı, yatırımların geliştirileceği vaatlerde bulunmuştur. Özelikle Başbakanımızın bölgedeki istihdamı artırmak amaçlı 'fabrikayı biz yapacağız, yatırımı iş adamlarımız yapsın' söylemi bizleri çok heyecanlandırmıştır, çok mutlu kılmıştır. Başbakanımızın bölgeye gerçek anlamda çok ilgisi, desteği vardır. Bundan sonrada gelişerek devam edecektir. Burada terörün bitirilmesi noktasında, bu yatırımların çok faydalı olacağını, özelikle gençlerimize istihdam sağlayacağı noktasında çok faydalı olacaktır. Burada yatırımın kime verildiği, kimlerin teşvik edildiği de çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

Muş'un bölgede 12 vilayete sınır bağı olan ve inanılmaz derecede avantajların sağladığını vurgulayan Koç, "Muş ilimiz Doğu Anadolu Bölgesi noktasında baktığınızda 12 vilayetle sınır bağı olan inanılmaz avantajları olan bir şehir. Yeraltı kaynakları, yer üstü kaynakları, arazi yapısı açısından hem il ekonomisine hem de ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacak bir kapasitesi var" şeklinde konuştu.

Bölgenin yatırıma ihtiyacı olduğunun altını çizen Muş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili Mehmet Salih Kılıç da, "Başbakanımız Doğu ve Güneydoğuya, özellikle Muş'un da aralarında bulunduğu bir kaç ile dikkat çekmesi bizi son derce mutlu etti. Bu bölgenin bu yatırımlara ihtiyacı var. Bu yatırımların bir an evvel gelmesini arzu ediyoruz. Çünkü aç insan her şeyi yapar. Aşı işi olan insan sağa sola sapmaz. Eminim ki devletinin yanında, bayrağının yanında, ülkesinin yanında duracağına inanıyorum. Bu konuyla ilgili bu demeçlerin, bu yatırım sözlerinin kağıt üzerinde kalmaması lazım. Başbakanımızın sözleri, direktifleri bizi son derece mutlu etmiştir. Kesinlikle bekliyoruz. Bu bölgenin bu yatırımlara ihtiyacı vardır" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başbakan'ın Yatırım Çağrısı Muşluları Sevindirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement