Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'yle Görüştü, Zirveden Ortak Mesaj Çıktı - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'yle Görüştü, Zirveden Ortak Mesaj Çıktı

Başbakan Yıldırım, kanun hükmünde kararnamelerle ilgili CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli'yi bilgilendirdi. İki kritik zirveden de ortak mesaj çıktı.

01.08.2016 15:45  Güncelleme: 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezi'nde görüştü. Yıldırım Başbakan olduktan sonra ilk kez genel merkez binasında CHP'yi ziyaret etti. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Yıldırım, "Çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler hakkında sayın Kılıçdaroğlu'nu bilgilendirdim. Hassasiyetlerini dinledim. Bu görüşmelerimiz sürecek." dedi. Bu görüşmenin ardından Yıldırım, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi de ziyaret etti. Bahçeli, Yıldırım'a destek verdi. İki kritik zirveden de çıkan ortak mesaj ise, yeni anayasa konusunda partilerin mutabık kalmış olması ve ortak çalışaçak olmaları oldu.

1 SAAT 10 DAKİKA GÖRÜŞTÜLER

Binali Yıldırım saat 14:08'de CHP Genel Merkezi'ne giriş yaptı. Yıldırım'ı makam aracından inişinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç karşıladı. Bina girişinde ise bu kez Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan'ı karşılayarak elini sıktı. İki isim bu karşılamanın ardından içeri girdi. Yıldırım ile beraber AK Parti grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da CHP Genel Merkezi'ne geldi. Saat 15.20'de görüşme bitti.

"ENDİŞELERİMİZİ BAŞBAKAN'A AKTARDIK"

Görüşmenin ardından iki lider kameraların karşısına geçti. İlk açıklamayı CHP lideri Kılıçdaroğlu yaptı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu "Verimli bir toplantıyı gerçekleştirdik. OHAL ve KHK ile ilgili düşünce ve endişelerimizi sayın Başbakan'a aktardık. Kendileri not ettiler." diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU'NU BİLGİLENDİRDİM, HASSASİYETLERİNİ DİNLEDİM"

Başbakan Yıldırım ise şunları söyledi:

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun da ifade ettiği gibi OHAL başladığından bu yana çıkarılan KHK'lar hakkında kendisini bilgilendirdim ve bu konudaki bazı hassasiyetlerini, düşüncelerini bizimle paylaştı. Bu konudaki endişelerini dikkate alacağız ve görüşmelerimiz bu çerçevede devam edecek. Önemli olan süratle OHAL'e sebep olan şartların kaldırılması. Daha önce sayın Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine parti başkanları olarak bir araya gelmiştik. Orada kapsamlı bir anayasa değişikliğinin yapılması ve acil ihtiyaçlara binaen daha az maddeden oluşan partilerin mutabakatının sağlandığı değişiklik konusu gündeme gelmişti. Bu konuda AK Parti olarak biz ve CHP ile MHP birer arkadaşı görevlendirecek ve genel başkanlara rapor edecek."

CHP'DEN SONRA MHP'YE GİTTİ

Başbakan Binali Yıldırım, CHP ziyaretinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle görüştü. Görüşmenin ardından iki lider ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları;

"TEHLİKE TAMAMEN ORTADAN KALKMADI"

Siyasi partilerimizin özellikle MHP ve CHP Genel Başkanlarının milli irade yanında tereddütsüz tavır almaları ve her türlü destek verecekleri yönündeki beyanları demokrasiye çok büyük katkı sağlamıştır. Bu tehlike tamamen ortadan kalktı şuan için denilemez. Bu süreç biraz zaman alacaktır. OHAL süresince çıkarılan kanun hükmündeki kararnamelerde amaç siyasetin normalleştirilmesi ve darbe tehditlerinin ortadan kaldırılmasına yöneliktir. Biz de bu kararnamelerle ilgili kendilerine bilgi sunduk onlarda bize desteklerini ve görüşlerini sundu. Ülkemizin birliği ve terörle mücadelesinin başarıya ulaşması için önemli bir fırsat oluşturacağını bir kez daha gördük biz MHP Genel Başkanına ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum.

"KARARNAMELERLE RİSKLERİ ORTADAN KALDIRMAYI HEDEFLİYORUZ"

Anayasa değişikliği konusunda çalışmalar devam edecektir. AK Parti'den, CHP'den ve MHP'den birer arkadaş Anayasa çalışmalarına devam edecek. Bu yapının darbe girişimine katılanlarla sınırlı olmadığını gösterdi. Bu yüzden çalışmalarımızı rehavete kapılmadan devam ettirme ihtiyacı var. Bu yüzden bu kararnameleri çıkararak riskleri ortadan kaldırmayı hedefliyoruz.

"İDAM KONUSU KONUŞULMADI"

İdam konusunu görüşmedik. Yeni anayasa konusunda MHP'den de bir arkadaş görevlendirilecek. Çalışmalarını yapıp Genel Başkanlara arz edecekler. Bunun için zaman başlamış durumda.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin konuşmasından satır başları;

"OHAL UYGULAMASI İNŞALLAH BAŞARI İLE DEVAM EDECEK"

Sayın Başbakanımız siyasi parti liderleriyle görüşmelerine devam etmektedir. Bugün de MHP ile görüşme gerçekleştirmiştir. Biz de alınan kararlar üzerine görüşlerimizi ilettik. OHAL uygulaması inşallah başarı ile devam edecek. Türkiye her türlü darbe girişiminden en kısa süre içinde kurtulacaktır. Biz buna yürekten inanıyoruz.

ERDOĞAN'IN YENİKAPI DAVETi

Bahçeli, gazetecilerin Erdoğan'ın 7 Ağustos'ta "Yenikapı'da tüm siyasi partilerin liderleriyle biraraya gelelim" davetinin hatırlatılması üzerine "Ona daha 7 gün var" dedi.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davaları geri çekmesi normalleşme sürecine katkı sağlayacak olumlu bir davranıştır. Bu adımından dolayı kendisine teşekkür ediyorum.

Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli\'yle Görüştü, Zirveden Ortak Mesaj Çıktı

Son Dakika Güncel Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'yle Görüştü, Zirveden Ortak Mesaj Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement