Başbakan Yardımcısı Akdoğan'dan Selahattin Demirtaş'a Sert Uyarı - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Akdoğan'dan Selahattin Demirtaş'a Sert Uyarı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Kapı kapı geziyorlar, insanları tehdit ediyorlar.

20.05.2015 16:45

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Kapı kapı geziyorlar, insanları tehdit ediyorlar. HPG, KCK insanlara tehdit, haraç mektupları gönderiyor. Şimdi ben soruyorum Selahattin Demirtaş'a bunu nasıl içine sindiriyorsun?" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Mamak ilçesi Misket Mahallesi'nde "Seğmen Konağı ve Parkı"nın açılışında yaptığı konuşmada kalkınmanın yerelde başladığını belirterek, "Yeni Türkiye'yi de yerelde başlayan kalkınmayla inşa ediyoruz" diye konuştu. AK Parti'nin iktidara geldiğinde Türkiye'ye "hasta adam" benzetmesi yapıldığını anlatan Akdoğan, "Türkiye yoğun bakımda makineye bağlıydı, ağzını açamıyordu, gözü görmüyordu. Yani Türkiye'nin dünyada sesi çıkmıyordu, tavır takınamıyordu. Direkt beslenme beslenemiyordu, kandan besleniyordu, seruma bağlıydı. İşte böyle bir yoğun bakımdaki hasta adam AK Parti iktidarı sayesinde ayağa kalktı, koşmaya başladı, sesi çıkmaya başladı, dünyada yaşananları görmeye başladı ve her alanda çok büyük dönüşümler yaşandı. Bölgesel bir aktör oldu Türkiye. İşte bu birilerini rahatsız etti. 'Türkiye'nin sesi çok çıkıyor' dediler, 'Türkiye çok büyüdü' dediler. 'Avrupa ülkeleri küçülürken, yatırımları durdurmuşken Türkiye büyüyor, dev yatırımlar yapıyor, dev projeler gerçekleştiriyor' dediler ve hükümeti engellemek için ellerinden geleni yaptılar. Hiçbiri tutmadı" ifadelerini kullandı.

"AMAÇLARI AK PARTİ'YE KAYBETTİRMEK"

Türkiye'de birilerinin "güven" ve "istikrarı" bozmak için AK Parti'yi hedefe koyduklarını belirten Akdoğan, "AK Parti giderse güven ve istikrar bozulur. Türkiye tekrar o makineye bağlanır. Yoğun bakımda makineye bağlıydı ya, işte o IMF'ydi. Türkiye'de memur maaşını ödeyemiyorlardı. IMF'nin kapısına gidip 1 milyar dolar için yalvarıyorlardı. Şimdi tekrar IMF'nin kulu kölesi yapmak istiyorlar. Türkiye'yi tekrar içe kapamak, etkisiz bir ülke yapmak istiyorlar. Bunun için tekrar eski Türkiye'ye dönüş projesi. Muhalefet aslında koalisyon falan da olamayacağını biliyor, şuanda iktidar koalisyonu olamayacağını gördüğü için muhalefet koalisyonu oldu, muhalefette birleştiler. Hepsi tek parti gibi aynı amaca hizmet ediyorlar. Amaçları kazanmak değil AK Parti'ye kaybettirmek. AK Parti kaybederse ne olacak? Eski Türkiye'ye dönecekler" açıklamasında bulundu.

"GÜYA DEMOKRASİ HAVARİSİ KESİLDİN YA BATI'DA"

Akdoğan, son günlerde özellikle Güneydoğu'da büyükşehirlerin bazılarında terör örgütünün çok ciddi baskısı ve tehdidi olduğunu söyledi. "Kapı kapı geziyorlar, insanları tehdit ediyorlar" diyen Akdoğan, "HPG, KCK insanlara tehdit mektupları gönderiyor. Şimdi ben soruyorum Selahattin Demirtaş'a bunu nasıl içine sindiriyorsun? Güya demokrasi havarisi kesildin ya Batı'da, Nişantaşı'na çevirdin kıbleni, çok şirin pozlar veriyorsun. Ben de diyorum ki birileri, sizin uzantısı, vesayeti altında olduğunuz, listelerinizi bile belirleyen terör örgütü, her söylediğinize çıkıp sizi azarlayan terör örgütü şuanda kapı kapı insanlara tehdit mektupları, haraç mektupları gönderiyor. Bunu nasıl içine sindiriyorsun?" ifadelerini kullandı.

"SENDEN DEMOKRAT OLMAZ, BU POZLARI BIRAK"

"Madem sen demokratsın çıkıp da KCK'ya, PKK'ya, Kandil'e 'sen milleti tehdit etme, tehdit mektupları gönderme, haraç mektupları gönderme diyebiliyor musun?" diye sonra Akdoğan, "Hadi onu geçtik, Kandil'e ses çıkaramıyorsun, KCK'ya laf edemiyorsun. Peki millete, bölge insanına, 'Ey bölge insanı sen bu HPG'nin gönderdiği, KCK'nın, PKK'nın gönderdiği haraç, tehdit mektuplarını kaale alma, git hür iradenle oy ver' çağrısı yapabiliyor musun? Vatandaşa ve Kandil'e bu çağrıyı yapamıyorsan demokrat falan olmaz senden. Bu pozları bırak. Demokrasiye inanan insan, silahlı mücadeleyi devre dışı bırakır, kırar, kınar, onu vesayetinden çıkar" diye konuştu.

Akdoğan, şöyle devam etti:

"Onun için diyorum ki bunların güçlenmesi, gelişmesi demokrasiye hizmet etmiyor. Vatandaş bunlara oy veriyor ama arkasında elinde silahı olan adamın dediği oluyor, onun sözü geçiyor. Millet belediye başkanını seçiyor. Bir tane temizlik işçisi geliyor, örgütün komiseri belediye başkanını fırçalıyor, onun dediği oluyor. Peki milletin iradesi nereye gidiyor, o oylar nereye gidiyor? Şimdi de ortada adaylar var. Peki onların dediği mi olacak? Kim belirledi o adayları? Kimin sözü geçecek? Bu yüzden yüzde 9'u geçti Selahattin Demirtaş Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde daha mı demokrat mı oldu? 45 gün sonra insanları sokağa döktü, Kobani olaylarında 40 kişi hayatını kaybetti. Yüzde 10'u geçerse aynı tehditlere başvurmayacaklarının garantisi var mı? İşte bu yüzden diyorum ki millet hür iradesiyle gidip sandıkta geleceğini kendi belirleyecek. Yeni Türkiye'yi hep birlikte kuracağız. Hangi parti olursa olsun vatandaşlarımız özgür bir şekilde sandığa gitsinler, iradelerini ortaya koysunlar, Türkiye'nin geleceğinde ben de söz sahibiyim desinler. Bu çok önemli."

"BİBİM MAAŞINI ALMAK İÇİN KUYRUKTA HAYATINI KAYBEDİYORDU"

7 Haziran seçimlerinin Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyen Akdoğan, "Birileri emeklilerle ilgili konuşuyor. Kardeşim sen SKK Genel Müdürüyken, SKK emeklisi bibim, teyzem, hacı amcam, gece kuyruğa giriyordu maaşını almak için kuyrukta hayatını kaybediyordu, maaşını alamıyordu. Şimdi boş konuşuyorsunuz, palavra siyaseti yapıyorsunuz. Emekliler kuyruktan kurtuldu. Haftalarca geçen ve alamadıkları maaşlar o beklemelerden kurtuldu" dedi.

Akdoğan, Türkiye büyüdükçe sorunların çözüleceğini söyleyerek, "Millet şunu biliyor, yaparsa AK Parti yapar. Bu bir güvendir. Bu güven 3 günde oluşmuyor. Sadece lafa bakarak da insanlarımız iradesini ortaya koymuyor. Biz bu güveni boşa çıkarmamak için gece gündüz çalışıyoruz. Millete sevdalıyız, milletimize hizmet ediyoruz. Rabbim 7 Haziran seçimlerinden sonra da güven ve istikrarın sürmesini, güçlü bir şekilde Türkiye'yi krize götürecek koalisyon iktidarları değil, güçlü iktidarlarla güçlü bir şekilde millete sevdalı iktidarlarla Türkiye'nin yönetilmesini yine nasip eder" ifadelerini kullandı.

Ankara seğmenlerinin gösterisini izleyen Akdoğan, zaman zaman elleriyle tempo tuttu.

AKGÜL: "DEV GİBİ ESERLER BIRAKMAK İÇİN KARINCALAR GİBİ ÇALIŞMAK GEREK"

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ise, "2009 yılında göreve geldiğimizden itibaren gecemizi gündüzümüze katarak Mamaklı hemşehrilerimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek adına birçok çalışmaya imza attık ve bunları bir bir açmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Mamak'ın ilçe olmasının üzerinden 25 yıl geçtiğini hatırlatan Akgül, "Dev gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak gerek. Milletimizden aldığımız güç ve destekle bu eserleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Akdoğan'dan Selahattin Demirtaş'a Sert Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement