Arınç: Uludere Olayının Tek Suçlusu Terördür - Son Dakika
Güncel

Arınç: Uludere Olayının Tek Suçlusu Terördür

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Uludere'de yaşanan olay komplo değil, bunun tek sorumlusu da tek suçlusu da terör." dedi.

28.12.2014 00:47  Güncelleme: 10:51

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, HaberTürk televizyonunda yayınlanan, "Gündem Siyaset" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Arınç, Çözüm Süreci ve Cizre'de yaşanan olaylara ilişkin bir soru üzerine, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun göreve geldiği günden bu yana kamu düzenin esas olduğunu vurguladığını ve çözüm sürecinin siyasi amaçla yürütüleceğini söylediğini anımsattı.

6-8 Ekim olaylarında bu tavırlarını daha keskin olarak ortaya koyduklarını belirten Arınç, Cizre'de yaşanan olaylardan üzüntü duyduğunu ifade etti.

"CİZRE PİLOT BÖLGE SEÇİLDİ"

Arınç, bölgede son zamanlarda ırkçı tutum içerisindeki terör örgütü yandaşlarının, Cizre ve birkaç ilçeyi pilot bölge veya kurtarılmış bölge olarak tayin ettiğini aktardı.

"ULUDERE'NİN TEK SORUMLUSU DA TEK SUÇLUSU DA TERÖR"

Cizre'deki olayların sebeplerinden birinin 3 yıl önce Uludere Olayında 34 kişinin hayatının kaybetmesi olduğunu ifade eden Arınç, "Uludere Olayının bir komplo olup olmadığının" sorulması üzerine "Komplo değil, bunun tek sorumlusu var o da terördür" yanıtını verdi.

Uludere'deki köylülerle de görüştüğünü aktaran Arınç, "Bu olayın suçlusu hükümet değil, asker de değil, bu olayın suçlusu terör. Siz teröre düşman olmalısınız ki budan sonra yeni Roboski'ler olmasın" dediğini aktardı.

"HÜDAPAR MAZLUMDUR VE MAĞDURDUR"

Cizre'de yaşananlarının sebeplerinden birinin Uludere Olayı diğerinin de Kobani'de öldüğü iddia edilen kişilerin cenazesine yönelik provokasyon olduğunu söyleyen Arınç, olaylarda 3 kişinin öldüğünü, bundan da üzüntü duyduğunu ifade etti.

Şu anda bölgede asayişin sağlandığını aktaran Arınç, "HÜDAPAR'ı evlerine giderek yakmak istediler. HÜDAPAR mazlumdur ve mağdurdur. Hem 6-8 Ekim olaylarında hem de şimdi" değerlendirmesinde bulundu.

"BU OLAYIN ÜSTÜNE GİDECEĞİZ"

PKK ile HÜDAPAR'ın sorununun ne olduğu sorusuna karşılık Arınç, PKK'nın bölgede kendisinden ve partisinden başkasının hakimiyetini istemediğini söyledi.

Çözüm sürecinin acil olduğunu vurgulayan Arınç, "Biz, bu olayın üstüne elbette gideceğiz, adli soruşturma da başladı. Kim silah kullanmış, kimin silahından çıkan kurşundur. Orada uzun namlulu silahlar da kullanıldığını biliyor ve görüyoruz. Bunların hepsinin ortaya çıkaracağız ama HDP'li milletvekilleri dahi bölgeye gelerek, 'Kesinlikle bunlara müsaade edilmeyecektir. Bu işleri yapanlar elbette bizim tarafımızda değildir, çözüm süreci bundan zarar görmesin diyecekler" diye konuştu.

Abdullah Öcalan'ın "Bundan sonra maske takan ajan sayılacak" şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Arınç, "Biz de bu açıklamalara, Kandil'in veya PKK'nın ne kadar uyup uyamayacağını yaşayarak göreceğiz" dedi.

"ARTIK YORULDUM"

Siyaseti bırakıp bırakmayacağının sorulması üzerine de Arınç, 40 yıldır siyasette olduğunu anımsatarak, "Artık yoruldum" yanıtını verdi.

Arınç: Uludere Olayının Tek Suçlusu Terördür
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arınç: Uludere Olayının Tek Suçlusu Terördür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Cizra botan: Arınç sana buradan en ağır kelimeler gönderiyorum 22 13 Yanıtla
  • Serefli vatanperver : Terör akp-parallel ile hüdapardir.bu ücü türkiyeyi mahfettiler.ve kendilerine sucu üstlendirilicek medyasis yalniz dilsiz bdp hdp pkk'yide bulmuslar.istedigi gibi kendi medya cakcilariyla sekillendirilip türk-kurd halkina yutturmaya calisiyorlar.allah belanizi versin 12 6 Yanıtla
  • harputlu: siz bari islamyetten bas etmeyin evet siz haklısınız ülen insanlar suçlu yazıklar olsun size sayın arınç seni cidiye alan yok zatan ne halkın içinde nede hükümetin içinde iki lafın bir birini tutmuyor siyaset sana güre deyil boş ver sen otur evinde 11 3 Yanıtla
  • misafir: tek sorumlu, bu ülkede bütün hak ve hurriyetlere kısıtlama getirip, terörün yeşermesine zemin hazırlayan tek parti dönemi faşist uygulamalarıdır. 1 0 Yanıtla

Advertisement