Başbakan Yardımcısı Arınç'tan Başkan Kutlu'ya Ziyaret - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Arınç'tan Başkan Kutlu'ya Ziyaret

Başbakan Yardımcısı Arınç\'tan Başkan Kutlu\'ya Ziyaret

Adıyaman Üniversitesi’nin akademik yılı açılış töreni için Adıyaman’a gelen Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu’yu makamında ziyaret etti.

15.10.2014 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Üniversitesi'nin akademik yılı açılış töreni için Adıyaman'a gelen Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu'yu makamında ziyaret etti.

Başkan Kutlu, başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte Başbakan Yardımcısı Arınç'ı belediye hizmet binası girişinde belediye meclis üyeleri ise başkanlık makamı önünde karşıladılar.

Ziyaret sırasında Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekilleri Mehmet Metiner, Murtaza Yetiş, Salih Fırat, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez ile Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş hazır bulundular.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı en güzel şekilde ağırlayan Başkan Kutlu, yaptığı konuşmada, Adıyaman'ın bugüne kadar teröre asla pirim vermediğini belirterek şunları söyledi:

"İlimiz, gece-gündüz huzur içindedir. 33 mahallemizin 33'ünde de hiçbir ayırım gözetmeksizin herkes çok rahatlıkla gidebilir, ikamet edebilir. Son günlerde Adıyaman'da alışık olmadığımız bir hadise oldu. Bir iki gün gece eylemleri yaşandı ama bunda Allah'a şükür bir yaralı veya can kaybımız olmadı. Alınan önlemlerle hem güvenlik sağlandı, hem de gösteri yapanlarla bir noktada uzlaşıldı. Onlarla biz de gidip görüşmeler yaptık. Görüşmeler sırasında biraz daha merkezi hükümete birtakım talepleri vardı. Kendilerine şunu söyledik: 'Taleplerinizi gerekli mercilere iletiriz ama önemli olan bizim Adıyaman'da huzurun olmasıdır. Sizlerde fedakarlık yapmak zorundasınız. O konuda Adıyaman'da ikamet edenler için hiçbir problemimiz yok. Dışarıdan gelenler de burada bir şey yapamayacaklarını anlayınca ilimizi terk ettiler. Gece-gündüz huzurumuz eskisi gibi yerine geldi.

Milletvekili olduğum dönemden buyana sizin Adıyaman'a bakış açınızı biliyorum. Size geldiğimizde olabilecek her türlü yardımı esirgemediniz. Bundan dolayı Adıyaman adına teşekkür ediyorum. Bundan sonra da yardımlarınızı esirgemeyeceğinizi zaten biliyoruz. Sizi Adıyamanlı bir ağabeyimiz olarak görüyoruz. Bize göstermiş olduğunuz yakınlıktan, ilgiden ve Adıyaman'a teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum."

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise, "Adıyaman'a bu bir günlük ziyaretimiz sırasında Belediye Başkanımız Hüsrev beyi de ziyaret etmekten mutluluk duydum. Kendisi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde birlikte çalıştığımız, Başkanlık Divanı'nda birlikte bulunduğumuz, Meclis İdare Amirliğimizi yapan, şimdi de Adıyamanlıların kahir ekseriyetinin oylarıyla Belediye Başkanı seçilen değerli bir arkadaşımız. Bu vesileyle kendisini tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonraki çalışmalarında da başarılı olacağına inanıyorum. Adıyaman'da yetişen siyasetçiler gerek parlamentoda, gerek Adıyaman'da bugüne kadar başarılı oldular. İsimlerinden bahsedildi. Hepsi saygın insanlar. Ama Parlamento tecrübesini de kazanmış bir arkadaşımızın Belediye Başkanlığı'na seçilmiş olması bence çok isabetli oldu. Adıyaman'a bugüne kadar gelmiş hizmetleri daha uç noktaya taşıyacaklarına inanıyorum. Biraz evvelki tanışmamız sırasında Belediye Meclis üyelerimizin uyum içerisinde Başkanımızla birlikte çalıştıklarını duydum. Bundan ayrıca mutlu oldum.

Ben inanıyorum ki Adıyaman için yapılacak her hizmette Belediye Meclis üyelerimizle İl Genel Meclis üyelerimiz birlikte çalışacaklardır. Şüphesiz Milletvekillerimizin 5'i bir aradadır. Onlarda Parlamento'da görevlerini bihakkın ifa ediyorlar. Adıyaman'a ilgimiz geçmişten buyana hep olumludur. Severiz, takdir ederiz. İlmiyle, ahlakıyla, inancıyla, kültürüyle, tarihiyle güzel bir kenttir" dedi.

Arınç, hükümetin icraatlarından bahsederek Adıyaman'a güzel yatırımların yapıldığını ve yapılmaya devam edeceğini belirtti.

Konuşmasının ardından belediyenin şeref defterini imzalayan Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu tarafından Adıyaman yöresine ait el dokumalı halı hediye edildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Arınç'tan Başkan Kutlu'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement