Başbakan Yardımcısı Atalay, Kırıkkale'de."Sınırda Şu Anda Epey Bir Yaralı Var." - Son Dakika
Yerel

Başbakan Yardımcısı Atalay, Kırıkkale'de."Sınırda Şu Anda Epey Bir Yaralı Var."

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Sınırda şu anda epey bir yaralı var."

15.08.2012 22:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Sınırda şu anda epey bir yaralı var. Yani dün geceden itibaren özellikle Hatay sınırından çok sayıda yaralı geldi. Bu yaralılar sadece Hatay'a değil, komşu illerdeki hastanelere gönderildi" dedi.

Atalay, Kırıkkale'de, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftar sonrası yaptığı konuşmada, komşu ülke Suriye'de çok büyük acılar yaşandığını söyledi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Fuat Oktay'ın kendisini telefonla aradığını ve özellikle Türkiye-Suriye sınırına yakın bölgelerden çok yoğun bomba seslerinin geldiğini bildirdiğini anlatan Atalay, şöyle devam etti:

"Sınırda şu anda epey bir yaralı var. Yani dün geceden itibaren özellikle Hatay sınırından çok sayıda yaralı geldi. Bu yaralılar sadece Hatay'a değil, komşu illerdeki hastanelere gönderildi. Bugün de aynı çalışmalar devam ediyor. Şu ana kadar Türkiye'ye gelen Suriyeli sığınmacı sayısı 60 bini buldu. Yani mevcut çadır kentlerimiz, konteyner kentlerimiz şimdilik onları alıyor ama tabii her ihtimale karşı daha fazla artışı da göz önüne alarak hazırlıklar yapıyoruz. Uluslararası camia ile de bunları paylaşıyoruz. Tabii ki Türkiye böyle durumlarda daima üzerine düşeni en iyi şekilde yapmaya çalışır. Biz de o görevimizi yapıyoruz. Dileğimiz, bir an önce komşumuz Suriye'de hayatın normalleşmesi, bu baskı, zulüm ve şiddetin bitmesi, Suriye vatandaşlarının ülkelerine dönüp rahatça huzurla yaşamalarıdır. Bu konuda bu mübarek günlerde oradaki kardeşlerimiz doğrusu çok acılı günler yaşıyor, onu biliyoruz."

-Terörle Mücadele Yüksek Kurulu yarın toplanacak-

Terörle mücadele konusundaki çalışmalarla ilgili bilgi veren Atalay, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nun yarın toplanacağını söyledi.

Toplantıda terörle ilgili bütün konuların değerlendirileceğini dile getiren Atalay, "Periyodik bir zaman içinde Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplanıyor. Bugün de Başbakan'ımız ile toplantımız vardı. Yine bu konuları değerlendirdik. Sürekli hükümetin önündeki konular" diye konuştu.

Atalay, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasına ilişkin de çok spekülatif değerlendirmeler yapıldığını, ancak "kendisinin bunlara girmeyeceğini" bildirdi.

Bir milletvekilinin böyle bir muameleye tabi tutulmasının üzücü bir şey olduğuna dikkati çeken Atalay, "Serbest bırakılmasından doğrusu memnuniyet duyduk. Hem kendisine hem de ailesine geçmiş olsun" ifadesini kullandı.

Atalay, AK Parti'yi, Türkiye'de bütünlük, birlik ve kardeşliğin çimentosu, teminatı diye niteleyerek, ülkede kardeşliğin tesis edilmesine yönelik çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.

Muhabir: Emrah Yaşar

Yayıncı: İbrahim Uyar - KIRIKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Yardımcısı Atalay, Kırıkkale'de.'Sınırda Şu Anda Epey Bir Yaralı Var.' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement