Başbakan Yardımcısı Babacan İzmir'de - Son Dakika
Yerel

Başbakan Yardımcısı Babacan İzmir'de

Başbakan Yardımcısı Babacan İzmir\'de

"Cumhurbaşkanı demek, bizim sistemimizde 'devlet başkanı' demek; ilk defa millet ile devlet bu seçimde buluşacak.

04.08.2014 20:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 10 Ağustos Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ilk tur oylaması ile Türkiye'nin ilk kez doğrudan, halk oyuyla cumhurbaşkanının seçeceğine işaret ederek, "Cumhurbaşkanı demek, bizim sistemimizde 'devlet başkanı' demek; ilk defa millet ile devlet bu seçimde buluşacak. Milletin doğrudan verdiği oyla destekle devletin başını seçmiş olacağız" dedi.

Babacan, AK Parti Gaziemir İlçe Başkanlığınca Sarnıç Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen  etkinlikte, sünnet ettirilen 150 çocuk ve aileleri ile bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada, aileleri ve çocukları kutlayan Babacan, Türkiye'nin son 12 yılda hem ekonomi hem de demokrasi alanında çok önemli başarılara, gelişmelere imza attığını ifade etti.

İktidarı devraldıkları 2002 Türkiye'si ile bugünün Türkiye'sinin adeta iki farklı ülke kadar birbirinden ayrı olduğunu dile getiren Babacan, şunları kaydetti:

"İktidar olarak 2002 yılında zor bir tablo devraldık. 2002 yılında enflasyon yüzde 29'du. Bu devletin hazinesi borçlanırken tam yüzde 66 faiz ödüyordu. Hamdolsun hem faiz hem enflasyon tek haneli rakamlara indi. Mili gelirimiz 2002'de 230 milyar dolarken geçen yılı, çok şükür 820 milyar dolarlık bir milli gelirle kapattık ve Türkiye artık dünyanın 16. büyük ekonomisi oldu."

Dünyada ekonomik büyüklük bakımından 16'ncı sırada yer alan Türkiye'nin, insani yardımda ise 5'inci sırada yer aldığına işaret eden Babacan, Türkiye'nin aynı zamanda geçmişte IMF'ten borç alan bir ülke konumundayken, tüm borçlarını kapatarak artık IMF'e borç veren ülke haline geldiğini belirtti.

-İstikrarla gelen başarı

Başbakan Yardımcısı Babacan, Türkiye'nin gerek ekonomide yakaladığı bu başarılı tablonun gerekse demokrasi ve özgürlüklerde elde edilen ilerlemenin hepsinin istikrar sayesinde olduğuna işaret ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti'nin bu dönemde, Türkiye'de istikrarın temsilcisi olduğunu söyledi.

Bu başarıya imza atan Başbakan Erdoğan'ın, 10 Ağustos Pazar günü yapılacak seçimde, cumhurbaşkanı adayları olduğunu anımsatan Babacan, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki pazar günü, 10 Ağustos'ta ilk defa halkımızın doğrudan oy vererek seçeceği bir cumhurbaşkanımız olacak. 'Cumhurbaşkanı' demek, bizim sistemimizde 'devlet başkanı' demek; yani ilk defa millet ile devlet bu seçimde buluşacak. Milletin doğrudan verdiği oyla destekle devletin başını seçmiş olacağız. Ben buradan, Sayın Başbakanımıza, cumhurbaşkanı adayımıza şimdiden başarılar diliyorum. Onun cumhurbaşkanı olması için devletimizin başkanı olması için dua ediyorum ve hepinizin de desteklerini bekliyorum."

Babacan, daha sonra sünnet ettirilen çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Yardımcısı Babacan İzmir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement