Başbakan Yardımcısı İşler: Bu Bir Milattır, Anneler Olaya El Koymuştur - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı İşler: Bu Bir Milattır, Anneler Olaya El Koymuştur

Başbakan Yardımcısı İşler: Bu Bir Milattır, Anneler Olaya El Koymuştur

Mardin'de yapılan İl Müftüleri toplantısına katılmak için Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile kentte gelen Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Valiliğe geçerek Vali Ahmet Cengiz den kent ile ilgili brifing aldı.

01.06.2014 15:31

Mardin'de yapılan İl Müftüleri toplantısına katılmak için Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile kentte gelen Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Valiliğe geçerek Vali Ahmet Cengiz den kent ile ilgili brifing aldı. Burada konuşan Başbakan Yardımcısı işler, Mardin'in, farklı kültürlerin, farklı dillerin, farklı inanışların, barış ve huzur içerisinde yaşadığı bir kadim bir şehir olduğunu belirterek, "Aynı zamanda Mardin, kadim medeniyetimizi yansıtanda modern çağda yaşatan bir şehrimiz olması bakımından son derece önemli bir mirasımız ve zenginliğimiz olarak değerlendiriyorum"dedi.

Bu topraklarda geçmişte bazı acılar yaşandığını, canların kaybedildiğini ve anaların ağladığını söyleyen Başbakan Yardımcısı İşler, şöyle konuştu:

"BU BİR MİLATTIR, ANNELER OLAYA EL KOYMUŞTUR"

"PKK teröründen çok çekmiş bir ülkeyiz. Canlarımızı kaybettik, analarımız ağladı. Biz iktidara gelirken ilk işimiz olağanüstü halı kaldırmak oldu. Bu bölgede Olağanüstü halın kaldırılması huzur ve iyi bir algı olarak değerlendirildi. Bildiğiniz gibi ret ve inkar politikalarına son vererek 2023 hedeflerini açıklayarak 2009 yılında milli birlik ve kardeşlik projesini başlattık. Ardında çözüm sürecini başlattık. Çok şükür çözüm süreciyle başlamasıyla birlikte artık bu coğrafyada huzurun barışın istikrarın daha fazla hakim olduğunu gördük. Anaların ağlamadığını, gözyaşlarının dindiğini gördük. ve bunun devam etmesi gerekir. Artık çözüm sürecinde geri dönüş olmadığını düşünüyorum.Bu bölgedeki Kürt kardeşlerimiz bu olaya el koymuştur. Özelliklede Diyarbakır'daki anneler yapmış olduğu eylemlerde artık çocuklarına sahip çıkıyorlar. Bence bu annelerin terör örgütü tarafından kaçırılan çocuklarını geri alma konusunda göstermiş olduğu çaba Türkiye tarihinde bir milat olduğunu düşünüyorum. Artık anneler olaya el koymuştur. Zaman annelerin gözyaşı akma zamanı değildir. Yüzlerinin gülmesi zamanıdır.Bundan sonra geri adım atılmayacaktır. AK Parti Türkiye'nin çimentosudur ve birlik ve beraberliğin garantisidir.Biz bu coğrafyada kardeşliğin hüküm sürmesi için acıların dinmesi için elimizden ne geliyorsa bugüne kadar yaptın bundan sonrada inşallah yapacağız."

"OKMEYDANINDA POLİSİ YAKMAK İSTEDİLER"

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Gezi olaylarına da değinerek, "Çözüm sürecini baltalamak zaman zaman bazı provokasyonlar ve saldırılar oldu. Bundan bir tanesi de geçen hafta bir korucu kardeşimize karşı yapıldı. ve saldırı sonucu Mehmet Uğultay kardeşimiz şehit oldu. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Acılı ailesine sabırlar diliyorum. Kan ve gözyaşı peşinde koşanlar bu ülkede yerinin olmadığını ifade etmek istiyorum. 2011 yılında genel seçimde AK Parti yüzde 50 oy aldıktan sonra birileri içte ve dışta Türkiye'nin itibarsızlaştırması için ve özellikle başbakanımızın itibarının zedelemesi için bir gayret ve çaba içerisine girdi. 2013 yılı Mayıs ayında Gezi olayları diye bir olay meydana geldi. Birdenbire adeta düğmeye basmışçasına başta İstanbul olmak üzere birçok ilde sokakların harekete geçirilmesi ve sokakların terörize edilmesi olayları başladı. Geçtiğimiz günlerde Okmeydanı'nda bir polis aracının içine atılan molotofla polislerin nasıl yanarak o araçtan çıktığını tüm kamuoyu gördü. Dolayısıyla biz bu tür olaylarla Türkiye'de bir takım siyaset mühendisliğini yapılmak istendiğini biliyoruz"diye konuştu.

Valilikteki brifingten sonra Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ak Parti Mardin İl Başkanlığına geçti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı İşler: Bu Bir Milattır, Anneler Olaya El Koymuştur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement