Başbakan Yıldırım Milletvekilleriyle İftarda Buluştu - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yıldırım Milletvekilleriyle İftarda Buluştu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Bu ramazanda da özellikle batıdaki belediyelerimiz, büyükşehirlerimiz doğu, güneydoğuda terör nedeniyle ciddi anlamda mağdur ve sıkıntı yaşamış yurttaşlarımızla, vatandaşlarımızla bir kardeşlik duygusu içerisinde, bir gönül köprüsü kurma adına mutlaka bir araya gelecekler, kaynaşacaklar, acıları, dertleri unutacaklar, birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz tekrar teyit edilecek.

08.06.2016 22:51

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Bu ramazanda da özellikle batıdaki belediyelerimiz, büyükşehirlerimiz doğu, güneydoğuda terör nedeniyle ciddi anlamda mağdur ve sıkıntı yaşamış yurttaşlarımızla, vatandaşlarımızla bir kardeşlik duygusu içerisinde, bir gönül köprüsü kurma adına mutlaka bir araya gelecekler, kaynaşacaklar, acıları, dertleri unutacaklar, birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz tekrar teyit edilecek." dedi.

Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi'nde partisinin milletvekilleriyle iftarda bir araya geldi. Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, partililerden daha fazla vatandaş ile buluşmalarını istedi. Onlarla el ele tutuşmalarını, göz göze gelmelerini, vatandaşların sofralarına ortak olmalarını öneren Yıldırım, "Soframızı vatandaşlarımızla paylaşalım, adalet demek paylaşmak demektir, toplumsal düzenin, barışın esası da adaletle paylaşımdır." ifadelerini kullandı.

Ramazan ayının bu açıdan çok güzel imkanlar sunduğunu ve bu ayın bir fırsat bilinmesi gerektiğini belirten Yıldırım, nerede kalbi kırık, nerede gönlü mahzun insanlar varsa aranıp, mutlaka bulunması gerektiğini söyledi.

Gazi ve şehit ailelerinin, yetimlerin, kimsesizlerin de unutulmamasını isteyen Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bu şefkat ve merhamet ikliminde veren eli, alan el ile buluşturmak da bizim inancımızın, şiarımızın gereğidir. Türk milleti, merhametli ve şefkatli bir toplumdur. Dünya şaşırıyor, dünya anlayamıyor, hele hele gelişmiş ülkeler hiç anlayamıyor, 'Ya, Türkler de ne biçim adamlar, 3 milyon sığınmacıyı aldılar, sofralarını paylaştılar, işlerini paylaştılar, aşlarını paylaştılar.' Onlar anlayamazlar, anlamaları mümkün değil, inancımız 'İnsanı yücelt ki devlet yücelsin'dir. Osmanlı'nın bize öğüdüdür, biz onun gereğini yapıyoruz. İnsan olmayan yerde huzur olmaz, barış olmaz, paylaşım olmaz, onun için biz mazlumlara, mahzunlara, muhtaçlara hep kucak açtık, bundan sonra da kucak açmaya devam edeceğiz. Bizim liderimiz ne der, 'Kimsesizlerin kimsesi, sessiz yığınların sesi olacağız.' AK Parti'ye, AK Parti neferlerine de AK Parti yol arkadaşlarımıza da yakışan budur."

Başbakan Yıldırım, AK Parti'yi bugünlere kimsesizlerin kimsesi, sessiz yığınların sesi olma özelliğinin getirdiğine işaret etti.

"Acıları, dertleri unutturacaklar"

Belediye başkanlarına da konuşmasında seslenen Yıldırım, şöyle dedi:

"Belediyelerimiz, yerelde toplumsal hayatımızın en önemli kurumlarıdır, belediyelerimizin ramazanda yaptığı faaliyetler zaten diğer partilerle kıyaslanmayacak kadar çoktur ve etkilidir. Bu ramazanda da özellikle batıdaki belediyelerimiz, büyükşehirlerimiz doğu, güneydoğuda terör nedeniyle ciddi anlamda mağdur ve sıkıntı yaşamış oradaki yurttaşlarımızla, vatandaşlarımızla bir kardeşlik duygusu içerisinde bir gönül köprüsü kurma adına mutlaka bir araya gelecekler, kaynaşacaklar, acıları, dertleri unutturacaklar, birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz tekrar teyit edilecek."

Başbakan Yıldırım, Genel Başkanlığını yaptığı partinin kurulduğu günden kısa süre sonra tek başına iktidara geldiğini, o günden bu yana da iktidarda olduğunu aktardı.

Bu süre içerisinde milletin desteğinin azalmadığını, artmaya devam ettiğini dile getiren Yıldırım, bunun bir tesadüf olmadığını vurguladı. Milletin beklentisine karşılık vermenin, hizmetleri geciktirmeden yapmanın, dağ gibi sorunları, dağ gibi hizmetlere dönüştürmenin, sorunları torunlara havale etmemenin sonucunu yaşadıklarını belirten Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu kadar sene iktidarda kalıp, yıpranmadan her seçimde tazelenerek tekrar iş başına gelmek demokrasi hayatımızda, yakın tarihimizde görülen bir şey değildir. Bu da bu kadrolara nasip olmuştur, sizlere nasip olmuştur. Allah'ıma hamdediyorum bunun için. Ancak bu bizi asla mağrur yapmamalı. Bu bizi asla kibirli hale getirmemeli. İktidar olmak güzel bir şey ama iktidar olmanın sorumluluğu da apayrı bir güzellik. Bu sorumluluğu taşıyan AK Parti, Allah'a şükür ülkemize birbirinden güzel hizmetleri, birbirinden güzel eserleri yapa yapa geliyor."

Yıldırım, son 50 yıldır Türkiye'nin gündeminde çözüme kavuşmayan, her seçimde vadedilen ama bir türlü gerçekleştirilemeyen eserlerin AK Parti döneminde birer birer hayata geçtiğini anlattı. Yıldırım, şu örneği verdi:

"Ben lisede bir öğrenciyim, yıl 1971. TRT Radyosu meşhurdu o zaman, onu dinliyorum. 'Pozantı Ulukışla yolunda çalışma var, sürücülerin çekme halatı, takoz, işaret ve işaretçilere dikkat etmesi...' diye sürekli anons ediliyor. Yıl 1971, 81, 91, 2001. 30 yıl geçmiş, Niğde Pozantı Ulukışla yolunda değişen hiçbir şey olmamış. Ama AK Parti iktidara geldi, orada 9 tane tünel, 12 tane viyadük, şiir gibi bir otoyol yaptık. Şimdi o yol çile yolu olmaktan çıktı, seyahat edenler için bir keyfe dönüştü. Derdiniz olmazsa vatandaşın beklentisi sizin uykularınızı kaçırmazsa bunları yapamazsınız."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yıldırım Milletvekilleriyle İftarda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement