Didim Belediye Başkanı Atabay Mazbatasını Aldı - Son Dakika
Yerel

Didim Belediye Başkanı Atabay Mazbatasını Aldı

Didim Belediye Başkanı Atabay Mazbatasını Aldı

30 Mart yerel seçimlerinin ardından CHP'den Didim Belediye Başkanı seçilen Ahmet Deniz Atabay ve CHP'li meclis üyeleri mazbatalarını aldı.

10.04.2014 19:18  Güncelleme: 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Mart yerel seçimlerinin ardından CHP'den Didim Belediye Başkanı seçilen Ahmet Deniz Atabay ve CHP'li meclis üyeleri mazbatalarını aldı. Belediye Başkanı Atabay, daha sonra Didim Belediyesine gelerek mührünü, eski Belediye Başkanı Mümin Kamacı'nın elinden aldı.

30 Mart yerel seçimlerinin ardından CHP'den Didim Belediye Başkanı seçilen Ahmet Deniz Atabay ve CHP'li meclis üyeleri mazbatalarını aldı. Bugün saat 15: 00'de Didim adliyesine gelen Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay ve CHP'li Beleidye Meclis üyeleri mazbatalarını İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Ayşegül İnci'nin elinde aldı. Atabay'ı mazbata töreninde CHP İlçe Başkanı Gökmen Karataş ve partililer eşlik etti.

İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Ayşegül İnci, Belediye Başkanı Atabay ve meclis üyelerine tebrik ederek yeni görevlerinde başarılar diledi.

"BİZ CHP KADROSU DEĞİL TÜM DİDİM'E HİZMET EDECEK BİR KADROYUZ".

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ise mazbata töreninde yaptığı konuşmada "Sizi de yapmış olduğunu görevde tarafsızlığına teşekkür ediyorum. Bu sonuç tüm Didim halkına hayırlı olsun. Didim İlçesi yüzünün akıyla çıkmıştır. Başta CHP kadroları olmak üzere, diğer tüm siyasi partilerin teşkilatlarına teşekkür ediyorum. Hiçbir vatandaşın burnu kanamadan bu seçim sürecini bitirdik. Bu bir süreçtir herkes demokratik hakkını kullanmıştır. İtirazlar yapılmıştır ama şunu bilinmelidir ki; halkın oyuyla seçilen kadrolar masa başındaki mücadeleden iptal edilemez. Biz halkın tek bir oyuna bile sahip çıkarız. Bu konuda kimsenin gayri bir düşüncesi olmasın. Bu süreç devam edecek anladığı kadarıyla ama burada kaybedilen 10 günlük süre önemli Didim için; ben bunu önemsiyorum. Mücadelenin halkın nezdinde yapılıp, noktalanması önemlidir demokrasilerde; hukuk yolu her zaman açıktır. Centilmenlikte vardır; İlçemiz sezona hazırlanması gerekmektedir. 10 günlük kaybedilen süreyi önemsiyorum çünkü bu kadro 10 günlük sürede bu ilçeye önemli görevler yapmakla mükellefti; ama bu engellendi. Bu engellemeyi yapanlara tekrardan çağrıda bulunmak istiyorum lütfen iyi düşünsünler. Teşekkür ediyorum. Artık biz CHP kadrosu değil tüm Didim'e hizmet edecek bir kadroyuz. Herkes bunu böyle bilsin."diye konuştu.

"SLOGAN VE ALKIŞLARLA KARŞILANDI"

İlçe Seçim kurulundan mazbatasını alan Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay ve beraberindeki meclis üyeleri daha sonra Didim Belediyesine geldi. Başkan Atabay ve beraberindekiler Didim Belediyesi önünde çok sayıda partili alkışlarla karşıladı. Başkan Atabay kendisini karşılayan Didimlileri selamlayarak ve ellerini sıkarak sevinçlerine ortak oldu. Ardından müzik eşliğinde kalabalık seçim zaferini kutladı.

"ATABAY'I KIRAY KARŞILADI; MÜHRÜ KAMACI VERDİ"

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay'ı Didim Belediyesi kapısında DSP'li Meclis Üyesi Mustafa Kıray karşılarken Kıray, başkan Atabay'a ve eşine çiçek verdi. Ardından "Didim'e fayda Atabay'da" sloganlarıyla Başkanlık makamında çıkan Başkan Atabay'ı eski Belediye Başkanı Mümin Kamacı karşıladı. Kamacı, Belediye Başkanı Atabay'la tokalaşarak sarıldı.

Ardından Kamacı, Başkanlık mührünü Didim Belediye Başkanı Atabay'a verdi. Gerçekleşen törende kısa bir konuşma yapan Eski Belediye Başkanı Mümin Kamacı "Yeni Belediye başkanımızı tebrik ediyorum, hayırlı olsun. Deniz Başkanın Didim'e güzel hizmetler edeceğini biliyorum. Sonuçta burada 10 yıl hizmet ettiğimiz kuruma seçimlerde farklı kulvarlarda mücadele etmiş olmamıza rağmen gene de benim 30 yıldır iğneyle oya dokur gibi partimin burada seçim kazanmış olması beni de ayrıca mutlu etti. Ben burada sadece ve sadece Belediye başkanlığından ayrılıyorum. CHP bayrağının Didim Belediyesi burçlarında devamlı olmuş olduğu için ben ayrıca mutluluğumu belirtmek istiyorum. Arkadaşlarıma da başarılarından dolayı tebrik ediliyorum. Didim'e güzel hizmetler edecekler, bizde güzel hizmetlerin arkasında olacağımızı bildiriyorum."dedi.

"BU MÜHRÜ DE HAYIRLI İŞLER İÇİN KULLANACAĞIMI BURADAN İLAN EDİYORUM"

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay ise Kamacı'ya teşekkür ederek "İşte demokrasi budur; demokrasinin güzel tarafı ve erdemi budur. Propaganda döneminde ayrı saflarda mücadele edilebilir ama önemli olan genel prensip centilmenlik içerisinde bu mücadelenin yürütülmesi ve devam etmesidir. Demokrasi şeklen olduğu sürece demokrasi değildir. Demokrasinin kalplere ve vicdanlara kazınmış olması gerekir. Biz Didim'de bu işle uğraşan siyasal partiler olarak tüm halkımız ve seçmenlerimizle Türkiye'ye iyi bir örnek olduk. İyi bir ders verdik. Bu süreç içerisinde görev yapan herkese demokrasiden ayrılmadan demokratik hakkını kullanarak hizmet etmeye çalışan herkese başta kendim partim olmak üzere diğer siyasi partilere teşekkür ediyorum. Her zaman söylediğim gibi Didim için bir taşı bir taşın üstüne koyan herkesin önünde saygıyla eğilmek hepimizin boynunun borcudur. Sevgili başkanımıza bu uzun görev süresi içerisinde yapmış olduğu hizmetlerden dolayı ve Didim halkı adına kazanmış olduğu başarılardan dolayı Didim halkı adına şu an görevi teslim almış olan ben, çok teşekkür ediyorum; bunu şahsım adına değil tüm Didim halına adına teşekkür ediyorum. Gerçekten önemli hizmetleri ve başarıları vardır. İlçemizin ileriye gitmesinde halkımızın müreffeh düzeye gelmesinde gerçekten önemli katkıları olmuştur. Sizlerin karşısında teşekkür ediyorum ve bu mührü de hayırlı işler için kullanacağımı buradan ilan ediyorum. "dedi.

"KAMACI'YI UĞURLADI"

Atabay konuşmasında Didimlilere bir mesaj vererek "Bu mücadelelere gelip geçicidir. Hele hele bizim gibi küçük ilçelerde yaşayan insanlar birbiriyle arkadaş dost değil adeta akraba gibidir. Tüm bu süreç içerisinde söylenmiş olan sözlerin yapılmış olan hareketlerin her ne olursa olsun belli bir propaganda dahilinde yapıldığının bilincinde olması gerekiyor. Bunlar orada kaldı asla geriye dönüp bakan insanlar olmayacağız. İleriye bakan insanlar olacağız hep birlikte kardeşçe ve dostça bakacağız."dedi. Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Atabay, belediyeden ayrılan Kamacı'yı uğurladı.

"SEÇİM BİTTİ; MÜCADELESİNİ ANKARA YOLLARINDA DEVAM ETTİRENLER BAŞARILAR DİLİYORUM"

Başkan Atabay daha sonra Belediye önündeki kalabalığa seslenerek "Ülkemin her yerinden gelen güzel insanlar hoş geldiniz" diyerek sözlerine başlarken "Bizler ülkemizin değişik yerlerinden Cennet köşesi ilçemize gelerek yerleşmişsiz. Nereden gelirsek gelelim, biz artık Didimliyiz. Bunu herkes duysun. Burada yaşıyoruz burada çalışıyoruz, cennet köşemize yerleştik. Buranın değerini bileceğiz. Biz önce Didim için çalışacağız. Biz Didim'iz, Didim biziz. Buradaki bu selam tüm memlekete gitsin. Bu selam bu eller sokakta mücadele eden insanlardan masa başında geri almaya çalışan insanlara gitsin. Biz propaganda döneminde projelerimiz anlattık. Bu zafer sokakta kazanıldı, sokaklarda kazanıldı; bunu masa başında kaybedecek miyiz? Hayır güçleri yetmez yetmeyecek bunu burada ilan ediyorum. Sizlerin bir tek oyunu kimseye kaptırmayacağız. Buna emin olun; Bize inanın. Parti işi geride kaldı. Ben burada rozetimi İlçe başkanıma teslim ediyorum. Ona iyi bakacak 5 yıl sonra geri alacağım. Seçim bitti; mücadelesini Ankara yollarında devam ettirenler başarılar diliyorum."dedi.

"ENKAZ EDEBİYATI YAPMAYACAĞIZ"

Didim için çalışacaklarını ve hazırladıkları projeleri hayata geçirmek için belli bahanelere sığınmayacaklarının altını çizen Başkan Atabay "10 gün sonra turizm sezonu açılıyor. Bu dönemde sezona hazırlanacaktır, belediye kilitlendi. Belediyemiz beldeler ve köyler kilitlendi. Hepiniz bunu hissetmişsinizdir. Bunu sebebi ben miyim?. Bana söz verin; önümüzdeki seçimlerde bunun cezasını verecek miyiz;(Söz vereceğiz) Yapacak işimiz çok; inanın ben ve arkadaşlarım bu işleri yapmak için bu ekibi kurduk. Enkaz edebiyatı yapmayacağız. Bugüne kadar yapılmış işler için herkese teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Önümüzde yapılacak çok işler var. Tabii ki herkes projelerle karşımıza çıkacaktır. Bu süreçte benim tespit ettiğim şeyler vardı; önce morallerimizi yükselteceğiz. Yaptığımız sohbetlerde şu vardı; bu Didim'den bir şey olmaz abi dendi, ben onu değiştirdim bu Didim'den çok şey olur. Bunu dışarıdan gelenler görecek yeter ki önümüzdeki perdeleri kaldıralım. Ben bunu sizin gözlerinizde gördüm. Bununla gurur duydum ve sizlere daha çok inandım. Bu ilçeyi 5 yıl içinde ne hale getireceğiz bunu göreceksiniz. Ben o dönem sözlerimi aday olarak söyledim. Bugün vereceğim sözler daha çok önemli çünkü bugün Didim Belediye başkanı konuşuyor; tutmayacağımıza sözü vermedik. Bu ekibi güvenin Bize inanın bu projelerimizi önem sırasına göre yapacağız. Madde tek tek yapacağız maddi kaynak yokmuş merkez hükümet bizden değilmiş gibi şeylerin arkasına sığınmayacağız. Projelerimiz dosyalarımızı izin vermesi gereken yerlere gideceğiz ve söke söke bunları alacağız."dedi.

"DİDİM'İ KAZANACAĞIZ DİYE SÖZ VERDİK SÖZÜMÜZÜ TUTTUK"

Başkan Atabay Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na verdikleri sözü tuttuklarını belirterek ""Burada yaşayan bizler her şeyin en iyisine layıkız. Çok güzel bir Didim bırakacağız çocuklarımıza.. Size söylemiştim, Annem yanındayken söyledim size bugün yine annem yanında tekrar söylüyorum ve yine söz veriyorum. Şu an karşınızda ne kadar diksem ne kadar temizsem, 5 yıl yada 10 yıl sonra hiç önemli değil giderken yine bu şekilde yüzünüze bakabileceğim, bu kadar dik durabileceğim. Giderken tertemiz gideceğiz bunu annemin huzurunda söz veriyorum. Eğer bu sözümüzü tutmazsak annem de bana emzirdiği sütü helal etmesin. Bu kadar net konuşuyorum. Ben ve arkadaşlarımın şahsi servetlerinde yaptıkların işin normal ivmesi dışında bir artış görürseniz her zaman ne demiştim, gelin yaka burada gelin yapışın ve bana hesap sorun. Ben size söz veriyorum siz de söz verin yapışacak mısınız? Gelin yapışın. Mücadelemizde bizlere yolumuz açacak yiğit insanları getireceğimizi söz vermiştim. Başta Grup Başkanvekillerimiz Akif Hamza Çebi ve Muharrem İnce'ye, Genel başkan yardımcımız Gürsel Tekin, Milletvekillerimiz Mustafa Balbay, Osman Aydın, Tolga Çandar ve Erdal Aksünger'e kendisi yoğun işlerden dolayı gelemedi ve Genel Başkanımız geldiğinde yanımızda olan Genel başkan yardımcımız Bülent Tezcan, yanımızda her zaman olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu ve bizleri yoğun programına yalnız bırakmayana Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum. Kendisi Didim'e geleceğim diye söz verdi, Sayın Genel Başkanımız; ben de ona sizler adına söz vermiştim Didim'i kazanacağız diye bizde sözümüzü tuttuk. Sizlere teşekkür ediyorum."dedi.

"AHBAP ÇAVUŞ İLİŞKİSİ OLMAYACAK."

Konuşmasının sonunda Belediye işçilerine de mesaj veren Belediye başkanı Atabay belediye işçilerinin sistem içerisinde çalışacağını ve herkese eşit mesafede olacaklarını vurgulayarak "Hemen işlerimizin başına geçeceğiz değil mi Ercan bey; yapacak çok işimiz var zamanımız kısıtlı sezon geliyor sezon bittiği anda göreceksiniz Didim'de nasıl fırtına esecek? Bize güveniyor musunuz; o zaman tamam; Sevgili Didimliler bu süreçte İlçe Teşkilatımıza, Kadın ve Gençlik kollarımıza sevgili basın mensuplarımıza ve tabii ki siz Didim halkı, hepinize teşekkür ediyorum. Sizler bize güvendiniz. Ben ve ekibim Didim halkının hizmetindeyiz. Burada Didim Belediyesi çalışanlarına sesleniyorum; çalışan insan layık olduğu görevde kalacak ve bizimler çalışmaya devam edecek. Bizim kimsenin işinde aşında gözümü yok. Biz yardımsever vicdan sahibi insanlarız. Çalışan insanın başımızın üstünde yeri var;çalışmayan halka hizmet etmeyen halka üstte bakmaya çalışan insanları bünyemizde barındırmayacağız. Her söylenen söze bir cevap vermedik. Her insana eşit uzaklıkta olacağız. Amacımız halka hizmet etmek olacak. Biz bu dönem için hizmetkarlarıyız. Ben ve arkadaşlarım bu bilinçte olacağız. Hiç kimse daha evvel ki alışkanlıkları devam ettirmeyeceğiz Kişilere bağlı işi bitirme olmayacak ve burada sistem çalışacak. Kimse kimsenin dayısı yada yeğeni diye ayrılmayacaktır. Buradan söz veriyorum. Bizden ileri de olan ilçelerimizin seviyesine geleceğiz. Herkese eşit mesafede olacağız. Ahbap çavuş ilişkisi olmayacak. Belediye işçileri kendi işlerini yapacak. Sizlere layık olmak için çalışacağız. Bizlere güvenin; Allah'a emanet olun."dedi.

Konuşmanın ardından Başkan Atabay Didimlilerin arasına karışarak tebrikleri kabul etti; ardından Başkanlık makamına çıkarak Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu ve basın mensuplarına poz verdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim Belediye Başkanı Atabay Mazbatasını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement