Başkan Ergün'den Jeopark İçin Destek Sözü - Son Dakika
Güncel

Başkan Ergün'den Jeopark İçin Destek Sözü

Başkan Ergün\'den Jeopark İçin Destek Sözü

Mhp Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisa'nın Kula İlçesi'ndeki Jeopark Ziyaretçi Merkezi'ni gezip, bilgi aldı.

07.04.2014 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mhp Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisa'nın Kula İlçesi'ndeki Jeopark Ziyaretçi Merkezi'ni gezip, bilgi aldı. Başkan Ergün, jeoparkın turizme kazandırılması için destek sözü verdi.

Jeopark Koordinatörü Dr. Erdal Gümüş, Başkan Ergün ve Milletvekili Akçay için bir sunum yaptı. Gümüş, sunumunda, Kula ve yaklaşık 300 kilometrekarelik alanda meydana gelen jeolojik, jeomorfolojik ve karstik oluşumlar ile ilçenin volkanik yapısının bölgeye sağladığı faydalar konusunda bilgiler verdi. Kula'nın yapısal olarak dünyada örneğine ender rastlanan özellikleri bir arada barındırdığını belirten Gümüş, "12 milyon yıl önce başlayan volkanik hareketlilik, 12 bin yıl önce faaliyetlerini durdurmuştur. Çok yaşlı ve çok genç volkanik yapıları bir arada barındıran Kula, yaşam çeşitliliği ve insan üzerindeki etkisi ile de farklı bir konumdadır. Türkiye'nin ilk jeopark alanı olarak ilan edilen ve sertifikalandırılan bu alan, bölgeye ve ülkemize önemli katkılar sağlayacaktır. En önemlisi de bölge turizme kazandırılacak ve ekonomisi bu sayede ciddi oranda gelişecektir" dedi.

Ziyaretçi merkezinde bulunan taş oluşumları ve tarihi kalıntıları inceleyen Milletvekili Erkan Akçay ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e Kula'nın MHP'li yeni Belediye Başkanı Hüseyin Tosun da eşlik etti. Başkan Ergün ve beraberindekiler özellikle 12 bin yıl öncesinden kalan insan ayak izlerine büyük ilgi gösterdi. Ayak izlerinin bulunduğu alan hakkında bilgi alan Ergün, bu alanların turizme kazandırılması ve jeopark alanının daha iyi değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaparak ellerinden gelen desteği göstereceklerini söyledi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başkan Ergün'den Jeopark İçin Destek Sözü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement