Başkan Kocamaz, Soma Felaketi Üzerine Basın Toplantısını Erteledi - Son Dakika
Yerel

Başkan Kocamaz, Soma Felaketi Üzerine Basın Toplantısını Erteledi

Başkan Kocamaz, Soma Felaketi Üzerine Basın Toplantısını Erteledi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan olumsuzluklara ilişkin bu sabah düzenleyeceği basın toplantısını, Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen felaket ve nedeniyle ileri bir tarihe erteledi.

14.05.2014 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan olumsuzluklara ilişkin bu sabah düzenleyeceği basın toplantısını, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen felaket ve nedeniyle ileri bir tarihe erteledi.

Başkan Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu'ndan yapılan duyuru çerçevesinde, bu sabah düzenleyeceği kahvaltılı basın toplantısına katılmak üzere Adnan Menderes Bulvarı Mezitli Sahil Yolu üzerindeki Orkide Restoran'a geldi. Büyükşehir Belediyesi'nde selefi Macit Özcan döneminde yaşanan olumsuzluklara ilişkin değerlendirme yapacağı toplantı kapsamında kürsüye çıkan Kocamaz, göreve başlamasının üzerinden 1,5 ay geçtiğini anımsattı. "Devraldığımız Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin bugünkü konumunu, karşılaştığımız hadiseleri ve maalesef bu belediyede bugüne kadar yapılan yanlışları bugün sizlerle paylaşmak istiyorduk ve bunun için bu basın toplantısını düzenlemiştik" diyen Kocamaz, şöyle devam etti: "Dün de bir taraftan Mersinimiz açısından Mersin İdman Yurdumuzun play-off'ta finale kalmış olması bizi ziyadesiyle sevindirirken, bir taraftan da Manisa Soma'dan gelen o elim hadise gerçekten hepimizin moralini bozdu ve adeta konuşmaya mecalimiz kalmadı. Manisa Soma'daki şu ana kadar belirlenen duruma göre 201 vatandaşımızın hayatını kaybetmiş olması, bütün milletimizi yasa boğmuştur. Manisa Soma'da hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Cenabı Allah'tan rahmet diliyorum. Rızk peşinde evine helalinden ekmek götürebilmek için metrelerce yerin altında maalesef topluca hayatlarını kaybettiler. Yakınlarına ve yüce Türk milletine başsağlığı diliyorum ve bu elim olaydan dolayı da sizlerden özür dileyerek bu basın toplantısını önümüzdeki haftaya ertelemek istiyorum. İnşallah daha sonraki günlerde daha geniş bir zamanda Mersin'in meselelerini hep birlikte değerlendiririz. Çünkü halen toprağın altında insanlar gün yüzüne çıkarılmayı beklerken bizim burada bazı olumsuzlukları dile getirmemiz çok şık olmayacak diye düşünüyorum ve bu toplantıyı erteliyorum. Buraya geldiğiniz için de teşekkür ediyorum." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Kocamaz, Soma Felaketi Üzerine Basın Toplantısını Erteledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement