Başkentli İşadamları İhracat Avında - Son Dakika
Ekonomi

Başkentli İşadamları İhracat Avında

Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği, "İhracat Avcıları" projesiyle Avusturya'dan Alaska'ya ihracat yapacak.

23.07.2014 11:35

Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği, "İhracat Avcıları" projesiyle Avusturya'dan Alaska'ya ihracat yapacak. Aktif Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Bülent Erdoğan, proje kapsamında her coğrafya ve her kıtayı temsil edebilecek bir ekip oluşturduklarının altını çizdi.

OSTİM Merkezli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği, Bilkent Otel'de düzenlediği program ile "'İhracat Avcıları" projesinin tanıtımını gerçekleştirdi. Yaklaşık 700 sanayici ve işadamının katıldığı davette Ekvator'dan Tayvan'a, Rusya'dan Senegal'e 20 ülkeden Büyükelçiler, Ticaret Müşavirleri ve Misyon temsilcileri yer aldı.

Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Tolga Bülent Erdoğan yaptığı açıklamada, iş dünyasının omurgası olan Sivil Toplum Kuruluşlarının, sosyal ve toplumsal konulardaki sorumlulukları ve bu konulardaki faaliyetlerinin, iştigal konularındaki faaliyetler kadar önem arz ettiğini belirterek, "Bu sebeple dengeleri muhafaza etmek, eğitim ve kalkınma konusunda sorunlara çözüm geliştirmek, refah düzeyimizin artmasına katkı sağlamak bizlerin vazifeleri oluyor" dedi.

-"HEDEFTE AVUSTURALYA'YA DA MAL SATMAK VAR, ALASKA'YA DA"-

Dernek olarak başlattıkları "İhracat Avcıları" projesinin startını verdiklerini ifade eden Erdoğan, proje hakkında şu bilgileri verdi:

"Üyelerimizin ihracatlarına katkı sağlamak amacı ile üzerinde titizlikle çalışarak oluşturduğumuz, bizi oldukça heyecanlandıran "İhracat Avcıları' projemizi hayata geçiyoruz. Gelişen teknoloji ile küçülen dünyada, rekabetçi olmak ve pastadan pay alabilmek, üstelik bir de Dünya Markası olabilmek hiç kolay değil. Dernek olarak bizde bu zorlu yolda, üyelerimize ihracat avlamaya talip oluyoruz. Bu amaçla derneğimiz bünyesinde faaliyetlerine başlayan ihracat ofisini kurmuş bulunuyoruz. Bu ofiste güneş hiç batmıyor. Çünkü hedefte Avusturalya'ya da mal satmak var, Alaska'ya da.

Dünya'da yaygın olarak kullanılan dillerin konuşulduğu, her coğrafyaya hitap edebileceğimiz ve her kıtayı temsil edebileceğimiz bir proje ekibi oluşturduk. Üyelerimizin dış ticaretini başlatmanın ya da artırmanın yanı sıra, üye firmalarımıza gelecekte hizmet edebilecek dış ticaret müdürlerini yetiştirmeyi, beraberinde ülkelerinde yine üye firmalarımızın temsilciliğini yapabilecekleri bir iş fırsatı oluşturmayı da hedeflemiş bulunuyoruz. İhracat yapılabilir nitelikte ve hedeflediğimiz pazarlarda satılabilir ürünler üreten, 20 üye firmamız ile pilot uygulamayı başlatıyoruz."

Erdoğan, Aktif'in "İhracat Avcıları" projesi kapsamında işbirliği içinde olunan hedef pazarlar arasında Ekvator, Fas, Gine, Güney Kore, Iran, Kenya, Kolombiya, Kongo, Moldova, Ruanda, Rusya, Senegal, Taywan, Uganda, Venezuela ve Zambiya'nın yer aldığını ifade etti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Başkentli İşadamları İhracat Avında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement