Batman Belediyesi Meclis Toplantısında Hükümete Tepki - Son Dakika
Yerel

Batman Belediyesi Meclis Toplantısında Hükümete Tepki

Batman Belediyesi Meclis Toplantısında Hükümete Tepki

Canlı Kalkan eyleminde tutuklanan Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel ve diğer seçilmişlere atfedilen meclis toplantısında, AKP hükümeti eleştirildi.

07.10.2015 07:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eşbaşkan Akel'in sürgün edilmesine belediye meclisinde tepki

Batman Belediyesinin Ekim ayı Meclis Olağan İlk Toplantısında, tutuklanan belediye eş başkanı ve iki belediye meclis üyesi için, siyah kurdeleler takılarak gerçekleştirildi.

Batman'ın Sason'un İlçesinde çıkan çatışmanın önüne geçmek için Canlı kalkan olan Batman Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel, iki meclis üyesi, İlçe ve Belde Belediye Eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu 26 seçilmiş için meclis toplantısında meclis üyeleri siyah kurdeleler taktı.

Meclisin açılış konuşmasını yapan Batman Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, AKP'li belediye meclis üyelerinin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan korktuğu için 'geçmiş olsun' dileğinde bulunmadıklarını altını çizdi.

'HÜKÜMET ÖNÜNE GELENİ TUTUKLUYOR'

AKP Hükümetinin seçilmişlere yönelik baskı oluşturduğunu belirten Eşbaşkan Özdemir, şöyle konuştu: "Kürt halkına karşı topyekun savaş kararı alan AKP Hükümeti, seçilmişler, memurlar, siyasetçiler önüne çıkan kim varsa hukuksuzca tutuklayarak cezaevine atıyor. AKP Hükümeti, HDP'de çalışan herkese düşman politikası uygulayarak bertaraf etmeye çalışıyor. Yaklaşık 15 gün önce Sason'da yaşanan çatışmanın önüne geçmek için 'Canlı Kalkan' olmaya gittik. Orada asker mi? Gerilla mı? Kim orada ölü ve yaralı olduğunu da bilmiyorduk. Biz insanların ölmemesi için canımızı hiçe sayarak olay yerine gittik. İki taraftan da ölü ve yaralılar olabilirdi, biz kendimizi siper etmeye çalıştık. Ancak orada askerlerce gözaltına alındık, bizi mahkemeye sevk ettiler. Biri eş başkanımız, iki belediye meclis üyemiz olmak üzere toplam 23 seçilmiş arkadaşımız tutuklanarak cezaevine konuldu. Kanın dökümlememesi için canını siper edenler cezaevine atıldıktan sonra bu sabah da aileleri cezalandırılmak için bugün arkadaşlarımız Sincan ile Kırıkkale'ye sürgün edildiler. Biz AKP Hükümetinin tutumunu görüyoruz. Eş başkanımız ve iki belediye meclis üyesinin tutuklanmasını kınamak amacıyla meclis toplantısına siyah kurdele takarak kınıyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batman Belediyesi Meclis Toplantısında Hükümete Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement