Batman ve Bingöl'de Diyarbakır'daki Saldırıya Kınama - Son Dakika
Güncel

Batman ve Bingöl'de Diyarbakır'daki Saldırıya Kınama

Batman ve Bingöl\'de Diyarbakır\'daki Saldırıya Kınama

Diyarbakır'da HDP mitinginde 3 kişinin öldüğü bombalı saldırı Batman'de sivil toplum örgütleri, Bingöl'de ise HDP'liler tarafından kınandı.

06.06.2015 15:42

Diyarbakır'da HDP mitinginde 3 kişinin öldüğü bombalı saldırı Batman'de sivil toplum örgütleri, Bingöl'de ise HDP'liler tarafından kınandı.

Batman'a Demokrasi Platformu üyeleri Petrol-İş Sendikası'nda düzenledikleri basın toplantısıyla saldırıyı kınadı. Platform adına açıklamayı okuyan Petrol-İş Şube Başkanı Mustafa Tekik, "İnsan yaşamının hiçbir değerinin olmadığı, gündelik geçici sözde kazanımlar uğruna kitlesel ölümlerin bile halklarımıza reva görülen bir süreçten geçiyoruz. Diyarbakır'da HDP mitingine düzenlenen bombalı saldırıyla bir kez daha halkların birbirini boğazlatılmak istendiği bir zemine çekilmek istendi. HDP'nin Türkiyelileşme stratejisiyle, kadının, gençliğin, emeğin, yoksulun sorunlarını gören bir yerden geliştirdiği halklarımızın sahiplendiği politikalar, bu ülkeye barışın, kardeşliğin, eşitliğin gelmesini istemeyen güçleri oldukça tedirgin etmiştir. Diyarbakır'da HDP mitingine halkımıza yapılan katliamı şiddetle kınıyor, AKP hükümetinden bu failleri derhal açığa çıkartılmasını talep ediyoruz. Ülkeyi oy uğruna germekten medet umanları aklıselime çağırıyor, Cumhurbaşkanın mümkünse konuşmamasını temenni ediyoruz" dedi.

Bingöl'de HDP'liler, Diyarbakır ve Erzurum'da partilerine yönelik saldırıları, Karlıova İlçesi'nde seçim minibüsü şoförü Hamdullah Öğe'nin öldürülmesini protesto etti. HDP 1'inci sıra milletvekili adayı Hişyar Özsoy, barış sürecine yakışır şekilde huzurlu bir seçim süreci olması için çalıştıklarını belirterek, "Partimize, parti çalışanlarımıza yönelik saldırılar uzun bir zamandır devam ediyor. Sonunda söyleyeceğimi başta söyleyeyim. Biz bugün burada herhangi bir grubu provokatör olarak değil, provokasyonların önünü almak için toplandık. Biz bugün Bingöl'de ülke genelinde olup biteni saldırıları provokasyonları önlemek amacıyla bir sükunet çağrısı yapmak için toplandık. Bu saldırılar Kürt halkının Türkiye'de yaşayan diğer halkların barış ve demokrasisine iradesine karşı bulunmaktadır bu saldırılar HDP'yi barajın altında tutma girişimleridir. Bizleri sokağa dökerek, bizleri ateş çemberi içerisine çekerek, seçimleri boşa çıkarmaya çalışıyorlar. Bütün halkımız son derece duyarlı olsun sakinliğini korusun paniğe gerek yok, moralsizliğe gerek yok Allah'tan başka da kimseden korkumuz yok.Eğer bugün insanlarımız sokaklara dökülmemişse öfkesini dile getirmemişse korktuklarından değil, şehitlerimize olan saygılarından, barış sürecine, çözüm sürecine olan saygılarındandır. Son saldırılar kendini göstermiştir kim barıştan yana, kim savaştan yana Kürt halkı sonuna kadar, barışın tarafındadır, barışın tarafında olacaktır, Türkiye'de yaşayan bütün halkların çıkarı barıştan yanadır" dedi. - Batman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman ve Bingöl'de Diyarbakır'daki Saldırıya Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement