"Bayer Genç Bilim Elçileri" Beşinci Yılında Çocuklarla Buluşacak - Son Dakika
Güncel

"Bayer Genç Bilim Elçileri" Beşinci Yılında Çocuklarla Buluşacak

Bayer ve Toplum Gönüllüleri Vakfı işbirliğiyle beş yıl önce başlatılan "Bayer Genç Bilim Elçileri" projesinin 2016-2017 eğitim-öğretim yılı etkinlikleri başladı.

09.12.2016 11:39

Bayer Türk ve Toplum Gönüllüleri Vakfı'nın hayata geçirdiği "Bayer Genç Bilim Elçileri" projesinin beşinci yıl çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün yaptığı ve öğrencilerin fen, matematik ve okuma becerilerini uluslararası standartlarda ölçen Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) araştırmasındaki verilerden yola çıkarak tasarlanan proje 2011 yılında ilk eğitimlerine başladı.
Toplum Gönüllüleri Vakfı ile yürütülen proje ilköğretim çağındaki çocukları gelecekte bilim insanı olma yönünde yüreklendirmeyi amaçlıyor. Çocukların bilime bugüne kadar hiç bakmadıkları bir pencereden bakmalarını sağlamak ve bilime ilgi duymaları için onları teşvik etmek projenin temel amaçlarını oluşturuyor. Projenin eğitimleri Aralık ayından itibaren Hatay, Bitlis, Aydın, Adıyaman, Konya, Artvin, Kastamonu ve İstanbul'da; İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri'nin belirlediği ilköğretim okullarında gerçekleştirilecek.

Bayer Kurumsal İletişim Müdürü Nevra Çağman, proje hakkında; "Bayer olarak, geleceğimizin sorunlarına çözüm bulacağını umduğumuz bilim insanlarını yetiştirmeye katkı sağlayacak bir proje yürütüyoruz. Geçtiğimiz günlerde açıklanan PISA 2015 sonuçlarına göre Türkiye bilim söz konusu olduğunda 70 ülke arasında 52. sırada yer alıyor. Bu verileri de göz önünde bulundurduğumuzda projenin ne kadar doğru bir noktaya odaklandığını görüyoruz. Bayer Genç Bilim Elçileri, öğrencilerle kaliteli zaman geçirerek hem eğlenmelerini, hem de bilimden korkmak yerine bilime ilgi duymalarını sağlamaya çalışıyor" dedi.

Uluslararası ödül organizasyonları tarafından prestijli ödüllere layık görülen proje kapsamında son beş yılda 22.860 öğrenciyle bir araya gelindi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Bayer Genç Bilim Elçileri' Beşinci Yılında Çocuklarla Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement