Bayırbucak Türkmen Bölgesine Yönelik Harekata Tepkiler - Son Dakika
Yerel

Bayırbucak Türkmen Bölgesine Yönelik Harekata Tepkiler

Çankırı Baro Başkanı Erkan Köroğlu, Suriye'de Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılarını kınadı.

24.11.2015 16:51

Çankırı Baro Başkanı Erkan Köroğlu, Suriye'de Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılarını kınadı.

Köroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Esed rejiminin Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılara tepki gösterdi.

Geçmişte cetvelle çizilen sınırların dışında bırakılan Türkmenlerin bugün o sınırların içerisinde, Türkmen Dağı'nda düşman bombaları ile hayattan ve tarihten silinmeye çalışıldığını anlatan Köroğlu, "Suriye içerisinde IŞİD ve benzeri birçok eli kanlı terör örgütü varken, kendi halinde yaşayan ve sınırlarını terör örgütüne karşı koruyan Türkmenlere yapılanları kabul etmiyor ve Çankırı Barosu olarak bu katliamı şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Suriye'nin derdinin kendi rejimini koruyarak Türkiye'nin canını acıtmak olduğunu kaydeden Köroğlu, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Türkiye'deki insanımız neyse Türkmen Dağı'nda yaşayan insanımız odur. Ülkemize 5 kilometre ötede, kan bağımız olan insanlara karşı başlatılan katliamlar yüreğimizi yakmaktadır.  Ülkemizi yönetenlerin, burnu petrol kokusundan başka koku almayan ülkelere karşı yeni politikalar üreterek katliama son vermesi ve bir an önce güvenli bölge oluşturarak hem Türkmenlerin hayatını ve vatanını kurtarması hem de uluslararası petrol denkleminde yerini alması, yani yeni bir tarih yazması gerekmektedir. Çünkü tarihi kaybedenler değil, kazananlar yazar."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayırbucak Türkmen Bölgesine Yönelik Harekata Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement