Bayraklı Belediyesi Hayallerine Kavuşturdu - Son Dakika
Yerel

Bayraklı Belediyesi Hayallerine Kavuşturdu

Bayraklı Belediyesi Hayallerine Kavuşturdu

Bayraklı Belediyesi Çocuk Korosu’nda müzik eğitimine başlayan öğrencilerden Helin Menteş ve Berivan Dağlı aldığı eğitimlerin meyvesini Işılay Saygın Güzel Sanatlar lisesini kazanarak verdi.

04.10.2014 14:18

Bayraklı Belediyesi Çocuk Korosu'nda müzik eğitimine başlayan öğrencilerden Helin Menteş ve Berivan Dağlı aldığı eğitimlerin meyvesini Işılay Saygın Güzel Sanatlar lisesini kazanarak verdi. Hayallerindeki liseyi kazanmanın mutluluğunu yaşayan ve aynı zamanda çocukluk arkadaşı olan Helin ve Berivan, "Bayraklı Belediyesi çocuk korosunun afişlerini gördükten sonra hayatımız değişti ve hayalimize kavuştuk" dedi.

Bayraklı Belediyesi, hayallerdeki hedefler için aracı olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Bayraklı Belediyesi Çocuk Korosu Eğitmeni Şahika Türkan'dan dört yıl boyunca eğitim alan çocukluk arkadaşları 14 yaşındaki Helin Menteş ve Berivan Dağlı, aldıkları eğitim sayesinde yeteneklerini geliştirdi. Doğru yönlendirmelerle öğrenim hayatlarına devam eden öğrenciler son olarak Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesinin her yıl yaptığı yetenek sınavına katıldı. Rakiplerini geride bırakan öğrenciler hedeflerine ulaştı.

AYRI BİR HEYECAN YAŞATTI

Üçüncü sınıfta babasının önerisiyle şan dersi almaya karar verdiğini belirten Berivan Dağlı, "Bir yakınımız Bayraklı Belediyesi Çocuk Korosuna gitmemizi önerdi. Sınavı geçerek koroya girmeye hak kazandım. Çocukluktan bu yana hiç ayrılmadığım Helin'le birlikte girdiğimiz Bayraklı Belediyesi çocuk korosunda dört yıl boyunca eğitim aldık. Daha sonra bize güzel sanatlara gitme fikri sunuldu. Hedefimizde müzik okullarına gitmek ve müzik konusunda kendimizi geliştirmek istediğimiz için bu öneri hemen kabul ettik. Aldığımız eğitimle Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi'nin yetenek sınavına katıldık. 150 kişinin katıldığı sınavda sınırlı 30 kişilik kontenjana girmeyi başardık. Eğitim hayatı boyunca birlikte olduğum çocukluk arkadaşımla aynı kaderi yaşamak bu başarıya ayrı bir heyecan yaşattı. Hayallerimize ve başarımıza katkı sağlayan Bayraklı Belediye Başkanımız Hasan Karabağ'a teşekkür ediyoruz" dedi.

AFİŞERİ GÖRDÜ HAYATI DEĞİŞTİ

Küçük yaşlarda müziğe karşı ilgisinin başladığını anlatan Helin Menteş ise, "Müzik hayatıma Bayraklı Belediyesi çocuk korosunun afişlerini gördükten sonra başladım. Annemin desteğini de alarak koronun sınavlarına katıldım, sınavdan başarıyla geçerek koroda yer aldım. Çocuk korosunda sesini doğru kullanmayı, koronun bütünüyle uyumlu olmayı, sorumluluk almayı, grup çalışmasını, sahne performansını nasıl sergileyeceğimizi öğrenme imkanı bulduk. Başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

"BAŞARILI BİREYLER OLMALARI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Çocuk koroları, müzik eğitimi için uygun bir araç olmanın ötesinde, katılan çocukların kişilik gelişimlerine ve toplumsallaşmalarına da önemli katkılar getirdiğini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, " Çocuklara koro eğitimleri vererek onların sosyal, özgüvenli, başarılı ve zihin olarak sağlıklı bireyler yetişmesinin yanı sıra estetik değerleri yüksek bireylerin yetişmesine amaçlıyoruz. Onların başarıları bizi mutlu ediyor " dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayraklı Belediyesi Hayallerine Kavuşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement