BBP Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut Açıklaması - Son Dakika
Politika

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut Açıklaması

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut Açıklaması

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut, “Sabrımızı sınıyorlar, tüm Türk İslam dünyasına mal olmuş bir liderin davasını, basite indirgeyip, ‘dosyayı kapatmak’ girişimini fütursuzluk ve aymazlık olarak nitelendiriyoruz.

24.05.2014 16:42

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut, "Sabrımızı sınıyorlar, tüm Türk İslam dünyasına mal olmuş bir liderin davasını, basite indirgeyip, 'dosyayı kapatmak' girişimini fütursuzluk ve aymazlık olarak nitelendiriyoruz. 5 yıldır şüphelerin derinleştiği ve talep edilen bu davayı 'takipsizlikle' sonuçlandırmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi.

2009 yılında Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 4 arkadaşımızın şüpheli bir helikopter kazasında hayatlarını kaybetmelerine ilişkin yürütülen soruşturmanın üzerinin kapatılacağı iddialarını güçlendiren bir gelişmenin kamuoyuna servis edilmesinden sonra değerlendirmelerde bulunan BBP Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut, "Soruşturma savcısı hakkında da HSYK'da şikayette bulunduk. Biz ayrıca; ÖYM'lerin kaldırılmasının Muhsin Yazıcıoğlu dosyasının kapatılması anlamına geleceğine dair endişelerimizi; Cumhurbaşkanına, Başbakana, siyasi parti genel başkanlarına,TBMM'deki milletvekillerine ve HSYK'ya bildirmiş-paylaşmıştık. Özel Yetkili Mahkemeleri kaldıran yasanın onaylanmamasını defaten belirtmiş şehidimiz Muhsin Yazıcoğlu'nun soruşturmasının akamate uğrayacağını söylemiştik. Cumhurbaşkanı Sayın Gül'e de seslenerek, 'Bunu onaylamayın ve bu yasayı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderin ' demiştik" dedi.

Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Devlet Denetleme Kurulunu harekete geçirdiğini hatırlatan Karabulut, "Orada şüpheler derinleştirilmişti. Dosya da bu sayede rayına girmişti. Milletimiz de bu karardan sonra bu dosyanın aydınlatılacağı kanaatine varmıştı. Ancak daha sonra ÖYM'lerin kapatılması ile milletimiz bu dosyanın da kapatılacağı inancına kapıldı. Şimdi ise; 132 klasörden oluşan ve henüz Kahraman Maraş'a gönderilen dosyanın el çabukluğu ile 'ulu orta' bir şekilde incelendiği şüphesini taşımaktayız. Sayın Cumhurbaşkanı 'Keçiler mi söktü' sözüne rağmen, 'helikopter enkazından GPS cihazlarını çalan askerler arasında bir örgüt bağı bulunmadığını' savunmak hukuken de kabul edilemez. Türk Silahlı Kuvvetlerinin değerli personeli böyle netameli bir konuda, 'nitelikli hırsızlık mı' yaptı demeye mi getiriyorsunuz" dedi.

BBP olarak 5 yıldır sürekli olarak 'şehadet sürecinde' 7 önemli şüphenin giderilmesini istediklerini ifade eden Karabulut, "Yetkililere çağrıda bulunduk ve ardından, eğer bu sorularımız cevaplandırılmazsa; 'Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu bir suikasta maruz kalmıştır iddiaları çok güçlü bir hale gelecektir. ve Yazıcıoğlu'nun sadece Büyük Birlik Partisinin lideri değil, Türk-İslam Ülkücülerinin, Alperenlerin, Kosova'dan Kerkük'e; Doğu Türkistan'dan Azerbaycan'a misyonu itibarıyla tüm mazlum ve mahzun Müslümanların 'huzurunu, bağımsızlığını, müreffeh bir hayat yaşamasını ikame etmek için yetişmiş liderleri olduğunu ifade etmiş; 'bu davayı sonuna kadar takip edeceğimizi' kaydetmiştik. Şimdi gelinen noktada yetkili, etkili mercilere ve ilgili kişilere çağrıda bulunuyoruz: Muhsin Yazıcıoğlu dosyasının akamete uğramasına asla 'müsaade etmeyeceğiz.' Hukuki yollardan olayın aydınlatılması için geçen 5 yıl zaman zarfında sabırla, suhuletle, tüm vicdani ve tarihi tecrübelerimizle bekledik. Ancak, gelinen nokta ve verilen, şuy-u vukuundan beter denilecek olan 'bu karara' rızamız yoktur. Müslüman Türk milleti; "Muhsin Yazıcoğlu öldürüldü" algısını hala yaşamakta iken Malatya'dan kısa bir süre önce Kahramanmaraş'a sevk edilen bu dosyanın fiilen 'akamete' uğratılmasına müsaade etmeyeceğimiz, bunu kabul edemeyeceğimizi, hukuki yollardan gereğinin de tarafımızdan yapılacağından hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Beyan etmek isteriz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BBP Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement