BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması - Son Dakika
Politika

BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

"(Süleyman Şah Türbesi'yle ilgili iddialar) Eğer bu gerçekse çok daha vahim bir durumla karşı karşıyayız demektir.

21.08.2014 17:05

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Süleyman Şah Türbesi'ne ilişkin iddialarla ilgili, "Eğer bu gerçekse çok daha vahim bir durumla karşı karşıyayız demektir. Burada eğer böyle bir şey varsa bu Hükümet, bunun altında kalır. İnşallah böyle bir şey yoktur" dedi.

Destici, Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Bayram Zengin ve beraberindekileri kabul etti.

Bazı sendika başkanlarının ve yöneticilerinin, bulundukları mevkinin haklarını savunmak yerine Hükümetin sözcülüğüne soyunduklarını ileri süren Destici, "Bir siyasi parti genel başkanı olarak bakıyorum, biz sendika başkanı gibi konuşuyoruz, onlar sanki bir iktidar partisi milletvekili gibi konuşuyor" değerlendirmesinde bulundu.

Memurların önemli bir hak kaybıyla karşı karşıya olduklarını ve yüzde 90'ının yoksulluk sınırı altında bir maaşa mahkum edildiğini ileri süren Destici, "Bütün memurlarımızın öncelikle yoksulluk sınırı üzerinde bir maaşa kavuşturulması lazım. Bizim BBP olarak hem teklifimiz hem memur kardeşlerimize taahhüdümüz. Yani BBP iktidarında biz en düşük memur maaşını yoksulluk sınırının üzerine taşıyacağız" diye konuştu.

Diyarbakır Lice'deki olayları nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Destici, çözüm sürecinin, "çözülme ve ayrışma süreci" olduğunu dile getirdiklerini anımsatarak, bu sürecin, terör örgütü PKK'nın meşrulaşması, bölgenin fiili olarak özerk bir hale gelmesi ve devletleşme olmak üzere üç aşamasının bulunduğunu iddia etti.

"PKK'yı memnun edecek sonuçla, beni memnun edecek sonuç aynı olamaz zaten. Türk milletini memnun edecek sonuç aynı olamaz" değerlendirmesinde bulunan Destici, "Yeni kurulacak Hükümetin bu süreçten vazgeçmesi lazım. Ama eğer Hükümet, bu süreçte ısrarlı olursa, bu süreç Hükümet'in sonudur. Hükümetin sonunu getirecek" ifadesini kullandı.

Terör örgütü IŞİD'in elinde bulunan konsolosluk çalışanlarına da değinen ve "Rehineleri Hükümet verdi. Nasıl verdi? Öngöremedi. Bir gün sonrasını öngöremedi" görüşünü savunan Destici, Hükümetin bunun bedelini ödeyeceğini söyledi.

Süleyman Şah Türbesi'ne ilişkin iddiaları anımsatan Destici, "Eğer bu gerçekse çok daha vahim bir durumla karşı karşıyayız demektir. Burada eğer böyle bir şey varsa bu Hükümet, bunun altında kalır. İnşallah böyle bir şey yoktur" dedi.

Destici, derhal bir erken seçime gidilmesi gerektiğini belirterek, " Türkiye'nin nasıl seçilmiş bir Cumhurbaşkanı varsa, seçilmiş bir Başbakanı olması lazım" görüşünü dile getirdi.

Bayram Zengin ise geçen yıl Hükümet ile Memur-Sen arasında toplu sözleşme metninin imzalandığını anımsatarak, "Toplu sözleşme metni, adeta bir toplu peşkeş metni haline dönüşmüştür. Örneğin Türk-İş'e bağlı işçiler 2014 yılı için enflasyon farkı alırken, memurlar 2014 yılı için enflasyon farkı alamamıştır ve alamayacaktır" diye konuştu.

Kamu personel sistemindeki oynamaların, kamuda büyük bir rahatsızlık yarattığını ifade eden Zengin, şu anda TBMM'de görüşülen Torba Kanun'da da kamu görevlilerinin özlük haklarına ve ücretlerine ilişkin düzenlemelerin bulunmadığını savundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement