BBP Lideri Destici, Başsağlığı Mesajı Yayımladı - Son Dakika
Politika

BBP Lideri Destici, Başsağlığı Mesajı Yayımladı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Her zamanki gibi Sabır ve Başsağlığı temennileri ile bu işi artık geçiştiremezsiniz."

05.08.2012 19:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Her zamanki gibi Sabır ve Başsağlığı temennileri ile bu işi artık geçiştiremezsiniz. Bu işin sorumluluğu da vebali de sizdedir. Çünkü bu ülkeyi 10 yıldır tek başına siz yönetiyorsunuz" dedi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Hakkari Çukurca'daki üç karakola eş zamanlı yapılan saldırılar sonucunda 6 Mehmetçiğin ve 2 Korucunun şehit olması nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında, "Eşkıya tarafından Hakkari Çukurca'daki üç karakolumuza eş zamanlı yapılan saldırılar sonucunda 6 Mehmetçiğimizin ve 2 Korucumuzun Şehit olduğunu öğrendik. Onlarca Mehmetçiğimizin ve korucularımızın da yaralı olduğu bilgisi var. Şehitlerimize Allah'tan Rahmet, Ailelerine sabır ve metanet diliyorum. Yaralı güvenlik güçlerimize de Cenabı Hak'tan acil şifalar temenni ediyorum. Terörle mücadele konusunda duyarlılığını her platformda dillendiren, Çözüm önerilerini Devletin her kademesi ve aziz milletimizle paylaşan, Meseleyi ciddiyet ve sorumluluk içinde milli dava olarak gören Büyük Birlik Partisi olarak bu son saldırıyı şiddetle kınıyoruz" diyen Destici, "Yıllardır aynı yanlışları yapan ve her türlü dış müdahalelere açık hale getirilen terör sorununun ülkemizin 'en önemli ve birinciliği hiçbir alana bırakmayan' sorunudur. Mevcut iktidar aynen geçmiş yönetimler gibi, bırakın terör ve teröristle gerektiği gibi savaşmanın yolu ve yöntemi üzerinde doğruları olduğunu, terörün tanımını dahi yapamamışlardır. Bu ülke topraklarında bu derece kanlı ve bu derece mukavim bir etnik bölücü terörist hareketin çıkması normal şartlar altında izah edilemeyeceğini yıllardır dillendirdik. Türkiye'nin, tarihinde ilk defa ayrılıkçılık ve bölücülük problemi yaşayan bir ülke olmadığını, hatta bu konuda en zengin tarihi tecrübeye de sahip bulunduğunu ve bu ülkeyi dün ve bugün yönetenlerin meselenin kökenlerini anlamakta, kavramakta zorlanmasını akıla ziyan bir zafiyet olarak gördüğümüzü de vurguladık. Bugün gelinen noktada terörle ve teröristle nasıl mücadele edileceği konusundan tutun, diğer sosyal ve kültürel tedbirleri dahi tavize ve aczi yete kapı açacak şekilde örnekleriyle ortaya koyan ülke yöneticileri bir an önce aklını başına almalıdır" dedi.

"KANDİLİ NEDEN ORTADAN KALDIRAMIYORUZ"

'Devleti yönetenler, 10 yıldır bu ülkeye hükümet edenler, istihbarat zaafını niye çözmüyorlar' diye soran Destici, "Teröristin içine girip bomba patlatabildiği Baraka gibi karakollarda savunmasız askerlerimizi niye bulunduruyorlar. Niye hala eğitimsiz birlikler ile teröre karşı mücadele ediyoruz. Sınır güvenliğimizi niye sağlayamıyoruz. ve kandili neden ortadan kaldıramıyoruz. Bugün millet bunun cevabını bekliyor. Her zamanki gibi sabır ve başsağlığı temennileri ile bu işi artık geçiştiremezsiniz.

Bu işin sorumluluğu da vebali de sizdedir. Çünkü bu ülkeyi 10 yıldır tek başına siz yönetiyorsunuz. Bugün 8 şehit haberi sonrasında da dahi anlamsız beyanlarla sokaktaki vatandaşımız gibi! tepki koyan Hükümet yetkilileri, güvenlik boyutu olarak hiçbir şeyi ihmal etmediklerini ve en iyi şartlarda güvenlik birimlerimize her türlü desteği ve yetkiyi verdiklerini ifade ediyorlar. Hatta hemen akabinde terörün istismarına dönük alanlarına dönük "açılım" çalışmalarının sürdürüldüğünün ifade ediyorlar. Türk milletinin tepkisinden çekindikleri içinde içeriğini eveleyip-geveliyorlar. Ak Parti iktidarı olaylara terör boyutunda sanki karşısında bir devlet var, onunla anlaşma yapma mecburiyeti varmış gibi yaklaşmayı derhal bırakmalıdır. Eşkıyaya böyle bir muamele yapınca doğal olarak Türk devletinin duruşu onlar üzerinden tartışılır hale gelmektedir" şeklinde konuştu.

"ARAP BAHARINDAN SONRA İRAN YAZI VE TÜRK KIŞI PROJELERİNİ GÖREMEYENLER EN HAFİFİ İLE BÜYÜK BİR GAFLET İÇERİSİNDEDİRLER"

Destici mesajına şöyle devam etti:

"Üniter devlet yapımızı zedeleyecek ve parçalayacak talepler üzerinden 'Kürt açılımı' yaratmaya çalışanlar, terörle gerektiği gibi mücadele etmeyenler, başkalarının ellerine tutuşturduğu yol haritaları ile terörü çözmeye çalışanlar, 'Büyük Ortadoğu Projesi' ve 'Genişletilmiş Afrika Projesi'nin geride bıraktığı kan ve gözyaşı sellerini ve nelere mal olduğunu göremeyenler, tarih ve millet önünde sorumludurlar.

Arap baharından sonra İran yazı ve Türk kışı projelerini göremeyenler en hafifi ile büyük bir gaflet içerisindedirler. Unutulmamalıdır ki "İnsan düşündüğü, devlet koruduğu müddetçe" mevcuttur. Şehitlik mertebesine ulaşarak, Türk milletine mal olan evlatlarımızın emanetlerine kararlılıkla sahip çıkacağız. Partim ve şahsım adına 8 şehidimize Cenabı Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı diliyorum. Yaralı askerimize de acil şifalar diliyorum." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BBP Lideri Destici, Başsağlığı Mesajı Yayımladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement