BDP'li Özdemir : Bizim Saklı Dolarlarımız Yok - Son Dakika
Politika

BDP'li Özdemir : Bizim Saklı Dolarlarımız Yok

BDP\'li Özdemir : Bizim Saklı Dolarlarımız Yok

BDP Batman İl Örgütü, 30 Mart Yerel seçimlerinde il, ilçe ve belde belediye başkan adaylarını kamuoyuna tanıttı.

03.01.2014 12:58  Güncelleme: 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP 30 Mart tarihinde yerel seçimlerde yarışacağı adaylarını kamuoyuna tanıttı. Mado cafede gerçekleştirilen toplantıya il, ilçe ve belde belediye başkan adayları ile eş başkanları katıldı.
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Batman İl Örgütü, 30 Mart Yerel seçimlerinde il, ilçe ve belde belediye başkan adaylarını kamuoyuna tanıttı. BDP Parti Meclis Üyesi Nezir Gürcan, BDP İl Başkanı Serdar Atalay ve BDP'nin kesinleşmiş adayları dün basınla bir araya geldi.
Mado cafede gerçekleştirilen toplantıda Batman adayı Sabri Özdemir ve eş başkan adayı Gülistan Akel, Balpınar adayı Eşder Sarıgül, Beşiri adayı Mustafa Öztürk, İkiköprü adayı Osman Karabulut, Gercüş adayı Abdulkerim Kaya ve eş başkan adayı Zeynep Oduncu, Hasankeyf adayı Murat Tekin, Kozluk adayı M. Raşit Haşimi ve eş başkan adayı Rahşan Çarboğa ile Bekirhan adayı Selahattin Bulat kamuoyuna tanıtıldı. Sason, Yücebağ, Hisar ve Kayapınar adaylarının henüz netleşmediği belirtildi.

SEÇİM STARTI 10 OCAK'TA…

Aday tanıtım toplantısında söz alan BDP PM Üyesi Nezir Gürcan, 10 Ocak Cuma Günü BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katılımıyla Batman'da seçim startı vereceklerini belirtti. Gürcan, seçim çalışmaları kapsamında il, ilçe, belde ve köylerde aktif bir çalışma yürüteceklerini belirterek, toplumun tüm kesimleriyle bütünleşeceklerini söyledi. Gürcan, İl Belediye Başkan adayının sandıkta, ilçe ve belde belediye başkan adaylarının ise izlenim ve temayülle belirlendiğini ifade ederek, Sason Adayı konusunda çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

EŞ BAŞKANLIK VERİMİ ARTTIRACAK

Daha sonra söz alan BDP İl Başkanı Serdar Atalay, eş başkanlık modelinin Genel Başkanlıktan, ilçe Başkanlığına kadar esas alındığını belirtti. Atalay, "İl Eş Başkanlığı sisteminden verim aldık. Ulaşamadığımız, yetişemediğimiz yerlere Eş Başkan Rahşan Çarboğa ile yetiştik. Belediye hizmetlerinde de eş başkanlık modeli ile daha fazla hizmet gelecektir." dedi.

BİZİM GİZLİ PARAMIZ YOK

BDP Batman Belediye Başkan Adayı Sabri Özdemir, konuşmasına bu görevi kendisine tevdi edenlere teşekkür ederek başladı.
Özdemir, BDP'nin belediyecilik deneyimi ile hazırlanacak ve yapılması düşünülen tüm projelerin halkın talepleri doğrultusunda olacağını belirtti. Diğer adaylar gibi afaki projelerden söz etmeyeceklerini ifade eden Özdemir, "Batmanda 'raylı sistem'den söz edenlerin sakladıkları dolarları çok. Mesela biz bunu Belediye Başkan Vekilimiz Serhat Temel ile görüştük, Temel bunun için girişimlerinin olduğunu ancak yüksek maliyet nedeniyle hiçbir bankanın Batman Belediyesine kredi vermediğini ve proje olarak zor bir proje olduğunu belirtti. Ayrıca, bizim AK Partililer gibi gizli paramız ve sakladığımız dolarlarımız yok" dedi.

SANAL ORTAMDA BULUNMAM!

AK Parti Batman Belediye Başkan Adayı Emin Ekmen'in sosyal medyada adaylara başarılar dilediği ve kendisinin de buna karşılık verdiği yönündeki bir soru üzerine Özdemir, şu açıklamayı yaptı: "Şu ana kadar sosyal medyayı hiç kullanmadım, kullanmayı da düşünmüyorum. Geçmişte facebook'ta bir aile sayfamız vardı. Onu da kullandığımı söyleyemem. Benim adına onlarca Facebook, tweteer ve benzeri sayfalar açıldı. Benim haberim yok. Sayın Ekmen ile tweteer'dan hiç konuşmama rağmen adıma yazılar yazıldı. Yine sizin aracılığınızla ben de kendisine teşekkür ederim. Seçimlerin hayırlı olmasını dilerim"

KADINLAR ADINA GÖREVİ KABUL ETTİK

Toplantıda gazetecilerin eş başkanlık modeli hakkındaki sorularına yanıt veren eş başkan adayları Gülistan Akel, Rahşan Çarboğa ve Zeynep Oduncu, yönetimlerde kadınların da söz sahibi olmalarının hizmet, yönetim, şeffaflık ve demokrasi açısından önemli olduğunu ifade ettiler. Eş başkan adayları, şöyle konuştular: "Kadınların sorunlarından en çok kadınlar anlar. Kadınlar adına bu zor göreve talip olduk ve elimizi taşın altına koyduk. Yerel Yönetimlerde halkla bütünleşme olunca gerçek anlamda demokrasi yaşanır"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Politika BDP'li Özdemir : Bizim Saklı Dolarlarımız Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement