BDP'lilerden Karakol Protestosu - Son Dakika
Yerel

BDP'lilerden Karakol Protestosu

BDP Van İl Başkanlığı, Çatak ilçesine bağlı Övecek köyü yakınlarında yapılan karakol inşaatını protesto etti.

03.06.2014 18:00

BDP Van İl Başkanlığı, Çatak ilçesine bağlı Övecek köyü yakınlarında yapılan karakol inşaatını protesto etti.

Van'dan hareket eden partililerle yaklaşık 10 araçlık konvoy, öğlen saatlerinde karakol yapımını protesto etmek amacıyla Çatak ilçesindeki çadırların kurulacağı alana geçti.

Burada çadırların kurulmasının ardından toplanan partililere seslenen HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, barış ve özgürlük tutkunu insanlar olarak karakol yapımlarını protesto etmek amacıyla bir araya geldiklerini dile getirdi.

Savaşa yatırım olarak her ilçenin her köyüne karakolların, barajların yapıldığını ileri süren Üçer, şöyle konuştu:

"Bir karakolun yapılması için harcanan parayla Çatak'ın bütün köylerin okullar, sağlık ocakları yapılabilirdi. Bir baraj maliyetiyle, Çatak'taki bütün sosyal ihtiyaçlar giderilebilirdi. Abdullah Öcalan'ın barış çağrısından bu yana bütün halkların barışa dair umutları yeşerirken, aslında savaş durmamıştır. Hükümet yaptığı icraatlarla Kürt halkını taciz etmektedir. Karakolları neden yapıyorsunuz diye sorduğumuzda ağızlarından tek bir kelime çıkmıyor ama biz bunun savaş yatırımı olduğunu biliyoruz."

Tek taraflı fedakarlık üzerine kurulu bir sürecin yaşandığını, bu süreçte Kürt halkının sürece güç verdiğini öne süren Üçer, bölgede baraj, karakol yapımının durdurulacağını, demokratik özerkliğin inşa edileceğini savundu.

BDP Van İl Başkanı Musa İtah da Kürtçe bir açıklama yaptı.

Konuşmaların ardından gruptakiler şarkılar eşliğinde halay çekti. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel BDP'lilerden Karakol Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement