Bereketli Topraklar Suya Doyacak - Son Dakika
Yerel

Bereketli Topraklar Suya Doyacak

Bereketli Topraklar Suya Doyacak

DSİ 10. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Dicle Barajı'ndan Bismil, Tepe, Savur Ovalarına kadar 218 kilometrelik ana kanal inşaatının devam ettiğini, söyledi.

25.09.2012 16:47  Güncelleme: 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSİ 10. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Dicle Barajı'ndan Bismil, Tepe, Savur Ovalarına kadar 218 kilometrelik ana kanal inşaatının hummalı bir şekilde devam ettiğini, sulama kanalı tamamlandığında 1 milyon 300 bin dekar arazinin sulanacağını söyledi.

DSİ 10. Bölge Müdürlüğü'nce yapılan çalışmaların tanıtımı amacıyla gazetecilere yönelik bir program düzenlendi. Programda, Bölge Müdürü Özgür, ilgili müdürlerle, Diyarbakır merkeze 40 kilometre uzaklıktaki Pamukçay Barajı ve Cazibe-2 sulama kanalı şantiyesini gezerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

GAP Eylem Planı'nda yer alan Silvan Barajı Projesi kapsamındaki 7 adet depolama amaçlı sulama barajlarından birisi olan Pamukçay Barajı'nda çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü kaydeden Özgür, istenilen tarihten önce Pamukçay Barajı'nın tamamlanacağını belirtti.

Pamukçay Barajı'nın bu yılın sonunda biteceğini, baraj sayesinde 5 bin 100 hektar tarım arazisinin sulanacağını kaydeden Özgür, projenin çok önemli olduğunu bildirdi.

Çalışmalar sayesinde vatandaşın yüzünün güleceğini aktaran Özgür, halkın yaşam standartlarını yükseltmek için düşünülmüş bir proje olduğunu vurguladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2008 yılında GAP Eylem Planı'nı açıklamasından sonra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve DSİ Genel Müdür Akif Özkaldı'nın bu projelere ciddi destek verdiğini anlatan Özgür, "Biz de onların bu desteğine mahcup olmama noktasında ekiplerimizle birlikte geceyi gündüze katmış durumdayız. Bu çalışmaların semeresini alıyoruz. Barajımız 2 ay içerisinde tamamlanacak" diye konuştu.

Adım adım her gün bir projeyi gerçekleştirmek için çabalarının süreceğini dile getiren Özgür, Diyarbakır için çok önemli olan diğer projenin de Kralkızı Dicle Barajı Sulama Kanalları Cazibe 2-3 ve 4 projesi olduğunu kaydetti.

Kanalın daha önce 40 kilometresinin yapıldığını, GAP Eylem Planı'ndan sonra da 3 kısma ayırarak projenin ihalesini yaptıklarını dile getiren Özgür, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2009 yılında ihalesini sonuçlandık. Bu işimiz toplulaştırma ile yürüdüğü için çalışması 2010 yılında başladı. Hedefimiz bu çalışmayı bu yılın sonuna kadar bitirmek. Cazibe 2 sulama kanalı 26 kilometrelik bir kanal. Dicle Barajı'ndan Bismil, Tepe, Savur Ovalarına kadar 218 kilometrelik ana kanal inşaatımız hummalı bir şekilde devam ediyor. Projemizle birlikte ana kanalımız bitmiş olacak. Toplamda 1 milyon 300 bin dekar araziyi sulamış olacağız. Diyarbakır için çok önemli bir proje."

Muhabir: Nurten Aslan - Şaban Yılmaz

Yayıncı: Behçet Güngör - DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bereketli Topraklar Suya Doyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement