Berlin Hayvanları Koruma Derneğinden Kocadon'a Teşekkür - Son Dakika
Yerel

Berlin Hayvanları Koruma Derneğinden Kocadon'a Teşekkür

Berlin Hayvanları Koruma Derneğinden Kocadon\'a Teşekkür

Berlin Hayvanları Koruma Derneği Üyesi Dr. Maria Rochholz ve eşi Dr. Klaus Rochholz, dernek ve dernek başkanı Wolfgang Apel’in adına bir teşekkür mektubuyla Başkan Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti.

29.09.2015 13:04

Berlin Hayvanları Koruma Derneği Üyesi Dr. Maria Rochholz ve eşi Dr. Klaus Rochholz, dernek ve dernek başkanı Wolfgang Apel'in adına bir teşekkür mektubuyla Başkan Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret etti.

Yaklaşık 10 yıldan bu yana her yıl Turgutreis Akyarlar'a Almanya'nın başkenti Berlin'den tatil için gelen Rochholz çifti, Başkan Kocadon'a Bodrum'da özellikle sokak hayvanlarını korumak, hayvan sevgisini aşılamak için yapmış olduğu bilinçlendirme projelerinden ötürü teşekkür etti. Her ikisi de emekli doktor olan Maria ve Klaus Rochholz, duygu ve düşüncelerini Başkan Mehmet Kocadon'a iletti. Alman çift, Turgutreis'teki barınak için yıllar önce yaptırdıkları Berlin Evi adlı ek bina ile ilgili çıkan haberlere yer verilen Almanya'da yayınlanan dergileri de Başkan Kocadon'a hediye etti.

Bodrum Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evlerini öğrencilerin ziyaret etmesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden çift desteklerinden dolayı Mehmet Kocadon'a teşekkür etti.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Rochholz çiftine teşekkür ederek, hayvan sevgisinin çok önemli olduğunu ve özellikle bu sevginin küçük yaşlardan itibaren çocuklara aşılanması için elinden geleni yapmaya devam edeceğini belirtti. Kısırlaştırma konusunda da belediye olarak çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Kocadon, "Berlin Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Wolfgang Apel'e, bu güzel ziyaretiniz için sizlere bizlerle işbirliği yaptığınız ve destekleriniz için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bodrum tatillerinin bugün son günü olduğunu ve artık Bodrum'dan Berlin'e döneceklerini belirten Rochholz çiftine Başkan Kocadon, önümüzdeki yıl Bodrum'a tekrar geldiklerinde Turgutreis Geçici Hayvan Bakımevi'ndeki Berlin Evi adını verdikleri ek binayı birlikte gezmeyi teklif etti. Rochholz çifti, ziyaret sonunda önümüzdeki yıl yeniden görüşebilmek dileğiyle makamdan ayrıldı.

Başkan Kocadon'a verilen mektup ise özetle şöyle: "Kocam ve ben emekli doktorlarız. Kadıkalesi'nde küçük bir yazlığımız var ve 2006 yılından bu yana Turgutreis'teki hayvan barınağını desteklemeye çalışıyoruz. Sayın Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bizler burada hakkınızda sık sık iyi şeyler duyduk. Örneğin vatandaşlara evlerinin önüne su ve mama kabı koyma çağrısında bulunduğunuzu veya ilgililere okul öğrencilerine hayvanlara karşı saygı ve sevgiyi öğretmek amacıyla onları sınıfla beraber hayvan barınaklarına göndermeye teşvik ettiğinizi duyduk. Lütfen halkı, kendilerine ait köpekleri iğdiş ettirmeleri yani kısırlaştırılmaları yönünde de sıklıkla etkileyiniz. Belki bu önlemi ücretsiz olarak da sunabilirsiniz. ve belki de bu konuda bizler de size yardımcı olabiliriz.

Sokak hayvanları ürkek ve iyi huylu hayvanlardır, kimseyi de rahatsız etmezler. Halk sadece bu sokak hayvanlarının aşırı derecede çoğalmasına karşıdır. Sadece tüm köpeklerin düzenli şekilde iğdiş edilmesi sonucunda köpek sayısı popülasyonu istikrarlı düzeye çekilebilir ve bu uzun vadede ise düşebilir. Sizden büyük ricamız da bu yaptırmış olduğumuz Berlin Evi olarak andığımız ek binayı kendi şahsi korumanız altına almanız. Böylece oradaki hayvanların iyi olduğuna dair hayalimiz de gerçek olsun. Berlin Hayvanları Koruma Derneği adına eşim ve ben size yürekten teşekkür ediyoruz" - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Berlin Hayvanları Koruma Derneğinden Kocadon'a Teşekkür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement