Beylikdüzü'nde Kadınlar İçin Ayrı Hizmet Müdürlüğü Açıldı - Son Dakika
Yerel

Beylikdüzü'nde Kadınlar İçin Ayrı Hizmet Müdürlüğü Açıldı

Kadınlar için birçok ayrıcalıklı projeye imza atan Beylikdüzü Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü açtı.

08.03.2015 14:58

Kadınlar için birçok ayrıcalıklı projeye imza atan Beylikdüzü Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nü açtı.

Beylikdüzü Belediyesi bünyesinde kurulan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, 8 Mart Dünya kadınlar Günü'nde Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı. Törene; Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Umut Oran, CHP Beylikdüzü kadın kolları ve birçok STK'lar katıldı. Beylikdüzü Belediyesi bünyesinde kurulan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, istihdam, sağlık ve hukuki alanlarda kadınların fırsat eşitliğinden yararlanılabilmesi amacıyla oluşturuldu.

Kurulan müdürlüğün öncelikli amaçları arasında, kadına yönelik yerel ve sosyal politikalar üretmek, kadınların yanında, çocuk, yaşlı ve engelli gurupların belediye hizmetlerinden eşit olarak yararlanmalarını sağlamak bulunuyor. Ayrıca ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara giyim, eşya, gıda ve kişisel bakım hizmetleri verilecek.

"EŞİM SOKAKTA RAHAT DOLAŞABİLİYORSA BEN BELEDİYE BAŞKANIYIM"

Aile düzeyinde sorunlar çözülürse Türkiye'nin hiçbir sorunu kalmayacağını ifade eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Biz önemini vurgulayarak 'Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü' kurmaya karar verdik. Bu çağda hala kadının toplumdaki yerini tartışıyorsak, hala kadına şiddetin engellenmesi için bir şeyler yapıyorsak bu üzüntü verici. Avrupa'da ilk defa kadına seçme ve seçilme hakkı tanıyan bir ülkeyiz. Benim eşim Beylikdüzü'nde istediği zaman ve saatte sokakta dolaşabiliyorsa, ben Beylikdüzü'nün belediye başkanıyım. Benim annem de toplumun her yerinde saygı görebiliyor ve bulunabiliyorsa ben bu ilçenin belediye başkanıyım" dedi.

"KADINLARIMIZIN HAKKI ÖDENMEZ"

Sadece senede bir gün değil her gün kadınların hatırlanması gerektiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Umut Oran, "Bugün dünya çapında kutlanan bir gün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. İster çalışsınlar, ister ev hanımı olsunlar bütün kadınlarımızın hakkı ödenemez. Her zaman kadınlarımıza çok büyük sorumluluk düşüyor. Şuanda Avrupa Birliği ülkelerinde, İtalya, Belçika ve Fransa'da kadına seçme ve seçilme hakkı 1960'la 1970 arasında verildi. Sadece sözde değil, gerçekte de kadın erkek eşitliğini kurmak ve devam ettirmek hepimizin görevi" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beylikdüzü'nde Kadınlar İçin Ayrı Hizmet Müdürlüğü Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement