Beytüşşebap - Ypg'li Yasak Bölge İlan Edilen PKK Mezarlığında Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Beytüşşebap - Ypg'li Yasak Bölge İlan Edilen PKK Mezarlığında Toprağa Verildi

Beytüşşebap - Ypg\'li Yasak Bölge İlan Edilen PKK Mezarlığında Toprağa Verildi

Ypg'li yasak bölge ilan edilen PKK mezarlığında toprağa verildi Suriye'nin Rojava bölgesinde IŞİD ile girdiği çatışmada yaşamını yitiren ve cenazesi 12 gün bekletildiği Habur Sınır Kapısı'ndan ailesine teslim edilen YPG'li Veysi Cin, Şırnak Valiliği tarafından yasaklı bölge ilan edilen Beyteşşebap İlçesi'ndeki Faraşin Yaylası'ndaki PKK mezarlığına defnedildi.

06.08.2015 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ypg'li yasak bölge ilan edilen PKK mezarlığında toprağa verildi

Suriye'nin Rojava bölgesinde IŞİD ile girdiği çatışmada yaşamını yitiren ve cenazesi 12 gün bekletildiği Habur Sınır Kapısı'ndan ailesine teslim edilen YPG'li Veysi Cin, Şırnak Valiliği tarafından yasaklı bölge ilan edilen Beyteşşebap İlçesi'ndeki Faraşin Yaylası'ndaki PKK mezarlığına defnedildi.

Suriye'nin Rojava bölgesinde IŞİD ile çatışırken yaşamını yitiren YPG'li Veysi Cin'in cenazesi dün sabah Habur Sınır Kapısı'ndan ailesi tarafından alınarak Şırnak'ın Uludere İlçesi Şenoba Beldesi'ne getirildi. Burada uzun araç konvoyunun karşıladığı cenaze daha sonra

Beytüşşebap İlçesi'ndeki Kato Dağı eteklerinde ve son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle Şırnak Valiliği'nin yasaklı bölge ilan ettiği Faraşin Yaylası'ndaki PKK mezarlığına götürülerek defnedildi.

Cenazeye katılan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Ortadoğu'da insanlığı savunan bu savaşçıların cenazelerinin hükümet tarafından günlerce sınır kapısında bekletildiğini ifade ederek, "Ancak, Botan halkının mücadelesiyle geçişlerine izin verildi. Botan halkı hiçbir zaman kırmızı çizgileri olan cenazelerine hakaret edilmesine izin vermeyecektir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beytüşşebap - Ypg'li Yasak Bölge İlan Edilen PKK Mezarlığında Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement