Biga'da "Çocuklar Gülsün Diye Olcay Doğan Anaokulu" Açıldı - Son Dakika
Yerel

Biga'da "Çocuklar Gülsün Diye Olcay Doğan Anaokulu" Açıldı

Biga\'da "Çocuklar Gülsün Diye Olcay Doğan Anaokulu" Açıldı

Açılış törenine, sanatçı Gülben Ergen de katıldı.

14.12.2013 16:11

Çocuklar Gülsün Diye Derneğinin, sanatçı Gülben Ergen başkanlığında yürüttüğü çalışmalar kapsamında Biga ilçesinde hayırsever Olcay Doğan tarafından inşa ettirilen anaokulu törenle hizmete girdi.

"Çocuklar Gülsün Diye Olcay Doğan Anaokulu"nun açılış töreninde konuşan Ergen, Türkiye genelinde 17, Çanakkale'de ise ikinci anaokulunun açılışını yaptıklarını söyledi.

Çanakkale'nin, gönlünün ikinci başkenti olduğunu belirten Ergen, "Çocuklar Gülsün Diye, okul öncesi eğitimin farkındalığının önemini anlatmak için kurulmuş bir dernek. Çocukların mutluluğu, ülkenin mutluluğudur. Ülkemizin mutluluğu için bu topraklarda çok kanlar döküldü. Bu topraklar çok önemli. Aydınlık Türkiye'nin aydınlık, pırıl pırıl gençlerini bu anaokulunda yetiştirelim. Bu okulu, annelere emanet ediyorum" dedi.

Ergen, Murat ve Ayla Doğan'ın, oğulları Doruk'un harçlığından biriktirerek yaptığı ve onun adı verilen parkta, çocukların hep mutlu olacağını sözlerine ekledi.

Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan ise bir yılda 12 milyon liralık yardımın 6 milyon liralık bölümünü eğitime ayırdıklarını anlattı.

Yaptıkları yardımlarla övündüklerini anlatan Doğan, Şadan Doğan'ın eşi Ayla Doğan için anaokulu söz verdiklerini, kendisinin de Karabiga'ya bir okul yaptırma taahhüdünde bulunduğunu ifade etti.

Daha sonra açılış kurdelesi kesilerek anaokulu gezildi.

Törene, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Biga Kaymakamı Fatih Genel, Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Doğan, okulu yaptıran Olcay Doğan ve ailesi ile vatandaşlar katıldı. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Biga'da 'Çocuklar Gülsün Diye Olcay Doğan Anaokulu' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement