Biga'da Okçuluk Şenliği Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Biga'da Okçuluk Şenliği Sona Erdi

Biga\'da Okçuluk Şenliği Sona Erdi

Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Biga Sancak Beyi Osman Bey Geleneksel Okçuluk Müsabakası ve Şenlikleri, büyük coşkuya sahne oldu.

08.09.2013 19:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Biga Sancak Beyi Osman Bey Geleneksel Okçuluk Müsabakası ve Şenlikleri, büyük coşkuya sahne oldu. Şenliklere bu yıl ünlü aktör Cüneyt Arkın, oyuncu Cemal Hünal ve Okçuluk Tekkesi Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, oğlu Ömer Tayyip Erdoğan ile katıldı.

Biga Sancak Beyi Osman Bey anısına 3'ncüsü düzenlenen Şenliğin ikinci gününde halka açık kahvaltı ve Mehteran eşliğinde atlılar ve sporcularla ilçede festival yürüyüşü düzenlendi. Biga İlyas Bayram Stadyumu'nda, at üzerinde kılıçla karpuz kesme, kırbaç, at binme, ok atışı ve cirit gösterileri halkın tezahüratlarıyla gerçekleşti. Okçuluk Şenliklerine Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, AK Parti milletvekilleri Av. Mehmet Daniş ile Avukat İsmail Kaşdemir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu, Okçuluk Tekkesi Başkanı Bilal Erdoğan, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, Biga Kaymakamı Fatih Genel, AK Parti'li Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Kale Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Cüneyt Arkın, Cemal Hünal ve çok sayıda davetli katıldı.

Biga Sancak Beyi Osman Bey Geleneksel Okçuluk Müsabakası ve Şenliklerini izleyen Okçuluk Tekkesi Başkanı Bilal Erdoğan, "Biga çok güzel bir ilçe böyle organizasyonların olması gurur verici bir durum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kaymakam Fatih Genel, Biga'nın, tarihte okçulukla ilgili önemli bir yerinin olduğunu dile getirdi. Şenliğin ana sponsorlarının, İÇDAŞ A.Ş. ve Çanakkale Seramik Kale Grubu olduğunu belirten Genel, "Tamamen geleneksel el yapımı oklar ve yaylarla yapılan turnuvada, modern olimpik yaylar ve teknikler kullanılmamakta, geleneksel tarihi okçuluk yaşatılmaktadır" diye konuştu.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar da, tarihi ve kültürel değerlere, geleneklere sahip çıkmak gerektiğine vurgu yaptı. Daha sonra Atlı Okçuluk, Menzil Atışı, 90 metre sabit puto atışı, Hareketli Puto 15 yaş üstü, Hareketli Puto 15 yaş altı, 50 metre serbest ve küp atışlarında dereceye girenler ödüllerini aldı. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Biga'da Okçuluk Şenliği Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement