Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Açıklaması - Son Dakika
Politika

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “CHP’nin bu vaatleri, 2002 yılındaki Cem Uzan’ın vaatleridir.

03.05.2015 14:55

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "CHP'nin bu vaatleri, 2002 yılındaki Cem Uzan'ın vaatleridir. Cem Uzan yüzde 10 barajını aşmak için bu vaatleri yaptı. 'Acaba CHP'nin baraj korkusu mu var da bu vaatleri yapıyor?' diye düşünmüyor değiliz" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, üçüncü dönemi için milletvekili adayı olduğu AK Parti'nin Kocaeli Teşkilatı'nın il binasına gelerek seçim çalışmalarını planlamak üzere tüm milletvekili adaylarının katılım sağladığı toplantıya katıldı. Toplantının ardından bir basın toplantısı düzenleyen Bakan Işık, "SKM başkanlığımızın organize ettiği bir değerlendirme toplantısı vesilesiyle milletvekili adayı arkadaşlarımızla bir araya geldik. Sahada yapılan çalışmaları ve bundan sonra yapacağımız çalışmaları değerlendirdik. 23 Mayıs'ta inşallah Sayın Başbakanımız Kocaeli'ye teşrif edecek ve Kocaeli'de bir büyük miting yapacağız. Bununla ilgili arkadaşlarımız hazırlıklar konusunda bilgi verdiler. Diğer seçim çalışmaları hakkında da arkadaşlarımız bilgi verdiler. Son derece güzel, verimli bir toplantı gerçekleştirdik" dedi.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Işık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün biz bu hedefleri ne kendimizi kandırmak ne de insanımızı aldatmak için koyuyoruz. Bunlar bizim hedeflerimizdir. Bugüne kadar bu hedefler konusunda seçime kadar kimin ne dediğine bakın. Seçimden sonra kimin mahcup olduğuna bakın. Yarın kimin mahcup olacağını yine göreceksiniz. Doğrusu şöyle bir tespitim de yok değil. Bu hedefler muhalefetin kimyasını bozdu. Seçimden kısa bir süre önce gerçeklerle yüzleşmek biraz muhalefetin kimyasını bozmuş gibi duruyor. Ama biz bu hedefleri teşkilatlarımız ile paylaştık ve şimdi her bir teşkilatımız bu hedefleri yakalamak için gece gündüz çalışıyor. Şu anda bakın muhalefet sahada yok. Daha kendi adaylarını kendi tabanına tanıtamayan bir ana muhalefet partisi var karşımızda. Bu ana muhalefet partisinin söylediklerini ne kadar ciddiye alacağız? O açıdan biraz kimya bozulmasının verdiği, makul bir değerlendirmeye tabi tutamayacağımız söylemler diye değerlendiriyorum. Sonuçta biz hedefimizi koyduk. Arzu ederdik ki muhalefet de hedef koysun. Arzu ederdik ki CHP'nin birinci sıra adayı hanımefendi çıksın desin ki; 'Biz şu oyu alacağız.' Arzu ederdik ki MHP'nin ve HDP'nin birinci sıra adayları çıksın ve 'Biz şu oyu alacağız' desin. Bunu söylemek yerine bize saldırmalarını doğrusu biz biraz acziyetin ifadesi olarak görüyoruz."

Türkiye'de koalisyonu özleyen bazı çevrelerin olduğunu söyleyen Işık, "Ama bu milletimizin arzusu değil. Milletimiz istikrarın sürmesini, Türkiye'nin büyümeye devam etmesini istiyor. Onun için de Allah'ın izniyle AK Parti tek başına, güçlü bir şekilde iktidarına devam edecek. Bugün gözüken tablo bu. Ama koalisyonu özleyen, maalesef spor kıyafetle Başbakan karşılamayı özleyen veya kabine listesi oluşturulurken bazı müdahaleleri özleyen bazı yapılar var. Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız olan yapılar var. Türkiye'de yapamadıkları darbeleri özleyenler var. Ama bunların hiçbirisinin de millette karşılığı yok. Millet tek başına güçlü bir AK Parti iktidarını inşallah 7 Haziran'da tekrar iş başına getirecek. Burada hiç tereddüdümüz yok. Onlar kendi hesaplarını yapadursunlar. Bizim hesabımız milletimizle birlikte olmaktır. Bizim hesabımız Türkiye'de anayasayı değiştirebilecek ve anayasayı halk oyuna götürebilecek bir çoğunluğa ulaşmaktır. Biz koalisyon hesapları yapanları kendi hesapları ile baş başa bırakıyoruz. O parti barajı aşmış, aşmamış. Bu, bununla ittifak yapmış. Demokrasilerde en önemli iddia tek başına iktidardır. AK Parti'nin dışında tek başına iktidar iddiası olan hiçbir parti yok. Cumhuriyet Halk Partisi hedefini en fazla yüzde 35 olarak koydu. Şu anda yüzde 35'in de 10 puan altında. Belki de daha da fazla. Milliyetçi Hareket Partisi'nin tek başına iktidar iddiası yok. HDP'nin bütün iddiası barajı geçmek. Böyle bir siyaset yapısında herhalde milletin 7 Haziran'da ortaya koyacağı tablo inanıyoruz ki AK Parti'nin tek başına iktidarıdır" diye konuştu.

"CHP'nin bu vaatleri, 2002 yılındaki Cem Uzan'ın vaatleridir" diyen Bakan Işık, sözlerini şöyle tamamladı:

"Cem Uzan yüzde 10 barajını aşmak için bu vaatleri yaptı. 'Acaba CHP'nin baraj korkusu mu var da bu vaatleri yapıyor?' diye düşünmüyor değiliz. Biliyorsunuz Cem Uzan bu vaatlere rağmen yüzde 7'de kaldı. Yani gökteki yıldızları vadeden bir CHP kendi tabanında bile inandırıcılığını kaybetme noktasında. Ben pek çok sağduyulu CHP'linin 'Bu Sayın Kılıçdaroğlu ne yapıyor?' dediğini biliyorum. Ama çaresizlik insanı her şeye meylettirebiliyor. Bu CHP'nin çaresizliğini gösteriyor." - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement