Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Kocaeli'de Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Kocaeli'de Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Türkiye'de bazı kesimler AK Parti iktidarını ağaca, yeşile düşman gibi sunmaya çalışıyor.

04.04.2015 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, " Türkiye'de bazı kesimler AK Parti iktidarını ağaca, yeşile düşman gibi sunmaya çalışıyor. Halep oradaysa arşın burada. Dünyada orman varlığını arttıran ülkelerden bir tanesi Türkiye" dedi.

Işık, Gebze Belediyesince Ağaç Bayramı kapsamında TÜBİTAK arazisinde düzenlenen fidan dikim töreninde, Türkiye'nin orman varlığını arttıran ülkelerden biri olduğunu söyledi.

"1946'dan 2002'ye kadar 3 milyon 686 bin hektar orman ağaçlandırılmışken, 2003-2014'te 4 milyon 201 bin hektar alanı ağaçlandırmışız" diyen Işık, sözlerine şöyle devam etti:

" Kocaeli'de 1946'dan 2002'ye kadar 28 bin 415 hektar ağaçlandırılmışken, biz 12 yılda 26 bin 567 hektar alanı ağaçlandırdık. Neredeyse 1946'dan 2002'ye kadar olan döneme denk ağaçlandırma yapmışız. Bunun anlamı, Türkiye, son 11 yılda Trakya'dan daha büyük alanı ormanlık haline getirmiş. Bu, büyük bir seferberliğin sonucu. Bu kapsamda özellikle 27 bin okul bahçesine 5,5 milyon fidan diktik, bin 95 sağlık ocağı ve hastanenin çevresine 267 bin fidan dikmişiz. Özellikle 9 bin 826 ibadethane ve mezarlığa 1 milyon 300 bin fidan dikmişiz. 8 bin 315 kilometre karayolu ile 2 bin 262 kilometre köy yolunun kenarlarını ağaçlandırmışız.

Sadece İstanbul-Ankara TEM otoyoluna bir milyon fidan dikmişiz."

Işık, her ilde Şehir Ormanı Projesi'ni hayata geçirdiklerini, 127 şehir ve 217 bal ormanı ile bin 534 mesire alanı kurdukları bilgisini paylaştı.

"Türkiye'de bazı kesimler AK Parti iktidarını ağaca, yeşile düşman gibi sunmaya çalışıyor" ifadesini kullanan Işık, 'Halep oradaysa arşın burada. Dünyada orman varlığını arttıran ülkelerden bir tanesi Türkiye. Nerede boşluk bulduysak, oraya ağaç dikmişiz. Trakya'dan daha büyük alanı ağaçlandırmış iktidara 'yeşil, orman karşıtı' denebilir mi?" değerlendirmesinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun talebi, kendisinden önceki bakan arkadaşının onayıyla TÜBİTAK'ın arazisinin kenarından, yolun genişletilmesine yetecek kadar, 28 dönümlük alanın tahsisinin gerçekleştirildiğini, yolun yapılmasının ardından 20 dönümlük alanın TÜBİTAK'ın sınırlarının dışında kaldığını kaydetti.

"TÜBİTAK arazilerine AVM yapılacak' dendi"

Gebze Belediyesinin "Bu alanı bize tahsis edin, ağaçlandıralım" dediğini  bu şartla araziyi devrettiklerini aktaran Işık, şöyle konuştu:

"Çalışmalar yapıldı, Bilim Kurulumuzun kararıyla bu alanı Gebze Belediyesine tahsis ettim. TBMM'de bir konuşma yapıldı. Gebze'de, 'TÜBİTAK arazilerine AVM yapılacak' dendi. Bunu söyleyenler de AVM'den çıkmayanlar. Bu alanın bir kısmı yola gitmiş. ya siz baktınız mı bu araziye? TÜBİTAK'ın devir protokolüne baktınız mı? Yok, ne var? 'Bir arazi varsa mutlaka rant vardır. Burada AVM yapılacaktır'. Allah'tan korkar insan. Şu alana AVM yapılır mı? Bu kadar bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olmak hangi devirde görüldü?

Bu kadar tembellik olmaz ki. İnsan önce alır, protokolü okur, ondan sonra Meclis kürsüsünde bir şeyler söyler."

Işık, bu sene Ağaç Bayramı'nı TÜBİTAK'tan Gebze Belediyesine verdikleri arazide yaptıklarını anımsattı.

Işık, şunları kaydetti:

"Bununla da kalmadılar. 'TÜBİTAK'ın 8 bin dönüm arazisi var, burası imara açılıyormuş...' Allah'ım aklımızı koru. TÜBİTAK'a bu araziyi zamanında kim verdiyse memleketimize gerçekten çok büyük hizmet yapmış. Burada 'bilim, teknoloji, Ar-Ge, inovasyon olsun' diye Gebze'nin en değerli yerini TÜBİTAK'a tahsis etmiş. Bunu korumak boynumuzun borcudur. Buradan TÜBİTAK'ın asli fonksiyonunun dışında hiçbir faaliyet olamayacaktır. Buna müsaade etmeyiz, bugüne kadar etmediğimiz gibi bugün de etmeyiz ama birileri kafayı rantla bozmuş.

Kim hangi adımı atarsa, Gebze halkının ihtiyacı var, yol vermek zorundayız, bunu hemen ranta şey yapıyorlar. Önüne, arkasına bakmadan konuşuyorlar. Ağzı olan konuşuyor."

Işık, konuyu sürekli gündeme taşıyan milletvekillerine çağrıda bulunarak, "Gelsin, burayı yerinde görsünler. Buradaki ağaçlara gelsinler, en azından can suyu döksünler. Burada nasıl güzelliğin yeşerdiğini görsünler. Böyle bilgi sahibi olmadan fikir beyan etmenin mahcubiyetini yaşasınlar" dedi.

Işık, ağaçlandırılan 20 dönümlük alana "Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Hatıra Ormanı" ismi verilmesini önerdi.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker de öneriyi kabul etti.

Işık, konuşmasının ardından AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve katılımcılarla alana fidan dikti.

Işık, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz anısına da bir fidan dikti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Kocaeli'de Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement