Bingöl - Bakan Yılmaz, Bingöl'de Deprem Bölgesinde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Bingöl - Bakan Yılmaz, Bingöl'de Deprem Bölgesinde İncelemelerde Bulundu

Bingöl - Bakan Yılmaz, Bingöl\'de Deprem Bölgesinde İncelemelerde Bulundu

Bakan Yılmaz, Bingöl'de deprem bölgesinde incelemelerde bulundu KALKINMA Bakanı Cevdet Yılkaz, Kiğı İlçesi'nde meydana gelen depremden etkilenen Yayladere İlçesi'nin köylerini ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi.

26.12.2015 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Yılmaz, Bingöl'de deprem bölgesinde incelemelerde bulundu

KALKINMA Bakanı Cevdet Yılkaz, Kiğı İlçesi'nde meydana gelen depremden etkilenen Yayladere İlçesi'nin köylerini ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'ün Kiği İlçesi'nde 3 Aralık günü Richter ölçeğine göre 5.3 büyüklüğündeki depremden etkilenen Yayladere İlçesi'nin Çalıkağıl ile Zeynelli köylerinde incelemelerde bulundu. Deprem bölgelerinde hasar tespit çalışmalarının yapıldığını belirten Yılmaz, depremin ilk gününden itibaren ekiplerin seferber edildiğini söyledi. Yılmaz, "En önemli ihtiyaç olarak konteynır çıktı ortaya. Özellikle kışı bu bölgede geçiren vatandaşlarımızın daha rahat ve emin bir şekilde hayatlarını devam ettirebilmeleri açısından konteynır ihtiyacı ortaya konuldu. Kiğı ilçemizde çalışmalarımız aşağı yukarı tamamlandı. Kiğı'da incelemeler yaptığımız esnada Zeynelli Köyü muhtarımız, burada da ciddi bir ihtiyacın bulunduğunu söylemişti. Bunun üzerine, bu bölgemizde de buna yönelik bir çalışma gerçekleştirdik. Konteynırlar buraya gelmiş durumda ve alanlar hazırlanıyor. Biraz bakıma ihtiyacı olanlar var onların bakımları yapılacak. Vatandaşlarımızın bu acil ihtiyaçları karşılanmış olacak" dedi.

Asil meselenin dehreme hazırlıklı hale gelmek olduğunu söyleyen Yılmaz, "Asıl maharet, deprem olmadan önce gerekli tedbirleri almaktır şüphesiz. Bingöl biliyorsunuz, iki fay hattının birleştiği bir noktadadır. Geçmişte bir çok depremler gördük. Allah muhafaza ama gelecekte de birçok deprem yaşayabiliriz. Bunun bilincinde olmamız lazım. Deprem ile birlikte yaşamayı öğrenmemiz lazım. Bunun yolu da gerekli tedbirleri almaktan geçiyor. Deprem olduğunda en az etkiyi alabilmemiz bakımından nereye yerleşeceğimize iyi karar vermek durumundayız. Yaptığımız yapıların depreme mutlaka dayanıklı yapılar olması lazım. Bütün bunlara dikkat ettiğimizde deprem ile birlikte yaşamayı öğreneceğiz. Bu konuda da epey ilerleme oldu Bingöl'de ama yapacak işlerimiz var. Kırsal alanda daha fazla yapılanmaya ihtiyaç var. Sadece Bingöl'ün değil, tüm Türkiye'nin sorunu. Şehirlerde imar planlaması yapılıyor ama kırsal alanlarda arzu ettiğimiz köy planlaması gerçekleşmiyor. Kırsal alanda köylerimizin köy içi yollarından tutun, afet olduğunda rezerv alanlar oluşturulmasına kadar çeşitli planlar yapılmasında fayda var" dedi.

Afetler konusunda geçmişe oranla gelişme kaydedildiğini vurgulayan Yılmaz, "Hükümet olarak başından beri bu konulara çok hassas davranıyoruz. Geçmişte afetler yaşandığı zaman yıllar yılı yaralar sarılmazdı, çok ciddi zaman geçerdi ve doğru düzgün afetzede insanımıza ulaşılmazdı. Son zamanlarda adeta bu konuda bir devrim yaşandı. AFAD gibi çok güçlü organizasyonlarımız var. Koordineli bir şekilde çalışmalarını yürütüyorlar. Gerek 2003 Bingöl depreminde, gerek Van'da son yıllarda yaşadığımız depremde, Kütahya Simav'da, Elazığ'da başka bölgelerimizdeki depremlerde en kısa sürede gerekli bütün tedbirleri aldık ve kalıcı bir takım hizmetler de yapıldı. Bundan sonra da inşallah hükümet olarak vatandaşlarımızın yanındayız, adet yaşayan vatandaşlarımız ile ilgili elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bingöl - Bakan Yılmaz, Bingöl'de Deprem Bölgesinde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement