Bir Bisikletle İki Kişilik Dünya Turu - Son Dakika
Yerel

Bir Bisikletle İki Kişilik Dünya Turu

Bir Bisikletle İki Kişilik Dünya Turu

İki kişinin aynı anda kullanabildiği alışılmışın dışındaki bir bisikletle 2011 yılında Paris'ten dünya turuna çıkan iki Fransız, Marmaris'e geldi Şimdiye kadar 55 bin kilometre pedal çeviren Fransız bisikletçiler, dünya turlarını 3 yılda tamamlamayı planlıyor Fransız bisikletçi Capaldi: "Dünya turu için 2 yıl para biriktirdik.

05.03.2014 14:55

İki kişinin aynı anda kullanabildiği ilginç bir bisikletle dünya turuna çıkan ve 55 bin kilometre yol kat eden iki Fransız bisikletçi, Marmaris'e ulaştı.

Fransa'daki bir demir yolu şirketinde makinist olarak çalışan Lionel Brunier ve polis akademisi sınavlarına hazırlanan arkadaşı Angelique Capaldi, çıktıkları dünya turu kapsamında Yunanistan'ın Rodos Adası'ndan Marmaris'e geldi. Marmaris Bisiklet Topluluğu üyeleri ve belediye yetkilileri tarafından karşılanan Fransız bisiklet tutkunları, gazetecilere turları hakkında bilgi verdi.

Capaldi, 2011 yılında Paris'ten dünya turuna başladıklarını belirterek, şu ana kadar 55 bin kilometre pedal çevirdiklerini söyledi.  Amerika, Avustralya, Avrupa ve Asya kıtalarındaki 38 ülkeden geçtiklerini ifade eden Capaldi, "Dünya turu için 2 yıl para biriktirdik. Günde ortalama 90 kilometre yol kat ettik. 4 ay sonra Paris'e dönerek turumuzu tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

Marmaris'te turlarına mola verdiklerini anlatan Capaldi, buradan İzmir'e, oradan'da İstanbul'a geçeceklerini bildirdi. Capaldi, Türkiye'de 2 hafta geçirdikten sonra Bulgaristan üzerinden tekrar Fransa'ya doğru pedal çevireceklerini kaydetti.

Marmaris'i çok beğendiklerini dile getiren Brunier ise karşılaştıkları misafirperverliğin kendilerine mutluluk verdiğini söyledi.

Marmaris Belediyesi ve Marmaris Bisiklet Topluluğu yetkilileri, Fransız bisikletçilere hediye verdi. İlçede bir süre kalacak olan Capaldi ve Brunier, ardından yolculuklarına devam edecek. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bir Bisikletle İki Kişilik Dünya Turu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement