Bisiklet Turizmine Kurşun Sıktılar - Son Dakika
Güncel

Bisiklet Turizmine Kurşun Sıktılar

Bisiklet Turizmine Kurşun Sıktılar

Marmaris'te bisiklet turizmini geliştirmek için 2007 yılında başlatılan Bisiklet Rotaları Projesi kapsamında 300 noktaya yerleştirilen yönlendirme levhaları, magandaların hedefi oldu.

26.12.2014 12:45

Marmaris'te bisiklet turizmini geliştirmek için 2007 yılında başlatılan Bisiklet Rotaları Projesi kapsamında 300 noktaya yerleştirilen yönlendirme levhaları, magandaların hedefi oldu.

Marmaris Belediyesi ile Marmaris, Köyceğiz, Datça Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği'nin ortak projesi olan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje kapsamında 300 noktaya yerleştirilen 800 yönlendirme levhasından birçoğu saldırıya uğradı, tabanca kurşunlarına, av tüfeği saçlamarına hedef oldu. Yürüyüş yapan doğaseverlerin tespit ettiği tabelaları adeta bir hedef tahtası olarak kullanan kimliği belirsiz şahıslar için, bisiklet tutkunları suç duyusunda bulunacağını açıkladı.

Saldırıya uğrayan tabela önündeki boş kovanları da delil olarak sunacaklarını belirten Marmaris Bisiklet Derneği Başkanı Tolga Gök, "Güney Ege Kalkınma Ajansı'ndan aldığımız destekle 2007 yılından beri çalışmalarını sürdürdüğümüz ve Marmaris'e kazandırdığımız Bisiklet Rotaları Projesi kendini bilmez kişiler tarafından baltalanıyor. Bunun acı örneği geçtiğimiz pazar günü bir arkadaşımızdan öğrendik. Karacasöğüt Mahallesi, Ovacık Biyancık Mevkisi'deki üç tabelanın kendini bilmez kişiler tarafından silahla hedef tahtası yapılarak delik deşik edildiğini gördük. Tabelaların fotoğraf ve videolarını çekip bölgedeki boş kovanları topladık. Bu kovanları savcılığa delil olarak sunup gerekli tahkikatın yapılması için çaba göstereceğiz. Marmaris'e bir şeyler kazandırmaya çalıştıkça, çıtayı biraz daha yukarıya çekmeye çalıştıkça bazı kişiler bunu aşağıya doğru çekmeye çalışıyor" dedi.

Gönüllerinden geçenin Marmaris turizmi 6 ayın dışına çıkarıp 12 aya yaymak olduğunu belirten Gök, şöyle devam etti:

"Marmaris'in Türkiye'deki dağ bisikleti merkezi olmasını istiyoruz. Bu proje yayıldığından beri kamuoyunda büyük bir heyecan yaşandı. Çok kısa vadede daha proje tamamlanmadan Marmaris'e katkılarını gördük ama gördük ki tabelaların üzerine defalarca ateş edilmiş okunmaz haldeler. Marmaris Belediyesi ile Marmaris, Köyceğiz, Datça Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği'nin ortak projesi olan bu projeye GEKA'dan yüzde 75 kredi sağlandı. Marmaris halkından projeye destek beklerken, bu görüntüler bizleri çok üzdü. Umarız sorumlular bulunur ve gereken cezayı alırlar."

Projenin mimarlarından olan Marmaris Belediyesi Meclis Üyesi ve bisiklet tutkunu İsmet Kamil Öner ise sadece projenin değil, kamunun malının da zarara uğratıldığının altını çizerek, "Bu tabelalarımız halkın ve kamunun malı. Bu bizim ve devletin kaynaklarıyla yapılarak kırsal turizmin gelişmesi, halkın turizmden faydalanmasını arttırıcı bilimsel ve örnek alınan bir çalışma. Bu tür saldırgan, vandal saldırıları takip edelim, engelleyelim, uyaralım. Biz projeye devam edeceğiz, bu örnek bir projedir. Bu tür saldırıları da yakından takip edeceğiz, bir daha yaşanmaması için de elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bisiklet Turizmine Kurşun Sıktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement