Bisikletli Yaşam' İçin Almanya'dan Nevşehir'e Pedal Basacaklar - Son Dakika
Güncel

Bisikletli Yaşam' İçin Almanya'dan Nevşehir'e Pedal Basacaklar

Bisikletli Yaşam\' İçin Almanya\'dan Nevşehir\'e Pedal Basacaklar

Mersinli bisikletçi Mehmet Ali Erkovan ve Hamdi Sezer, bisikletli yaşama dikkat çekmek için Almanya'dan yola çıkıp Tuna Nehri boyunca 2 bin 800 kilometre pedal basarak Nevşehir'e gelecek.

27.06.2015 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersinli bisikletçi Mehmet Ali Erkovan ve Hamdi Sezer, bisikletli yaşama dikkat çekmek için Almanya'dan yola çıkıp Tuna Nehri boyunca 2 bin 800 kilometre pedal basarak Nevşehir'e gelecek.

Mersin Bisiklet Derneği üyesi emekli bankacı Mehmet Ali Erkovan, Almanya'nın Stutgart kentinde yaşayan arkadaşı Hamdi Sezer ile çıkacakları bisiklet turunun hazırlıklarını tamamladı. Erkovan, Hamdi Sezer ile birlikte 1 Temmuz'da Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti'nde, Kara Orman Dağları'ndan doğan Tuna Nehri'nin başladığı yerden hareket edecek. Bisikletçiler, günde ortalama 90 kilometre yol almayı hedefleyerek projelerini yaklaşık 2 aylık sürenin sonunda Nevşehir'deki Kapadokya'da tamamlamayı planlıyor.

Mehmet Ali Erkovan, sık sık projeli yolculuklar yaptığını belirterek, "Arkadaşımda, ben de yıllardır bisiklet kullanıyoruz. Daha önce Kırım ve Kiev'e bisikletle gittim. Oralarda uluslararası yollarda Türk bisikletçi görmedikleri için hep hayretle karşıladılar. Biz de bu yanılgıyı kırmak için Hamdi Sezer'den gelen teklifle Almanya, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan, Romanya, Moldova ve Ukrayna üzerinden Tuna Nehri boyunca pedal basacağız. Donaueschingen'den Karadeniz'e döküldüğü Sulina Limanı'na kadar gideceğiz. Buradan da Türkiye'ye gelerek Kapadokya'da projemizi bitireceğiz. Amacımız, bisikletli yaşama dikkat çekerek, Türk bisikletçilerin de uluslararası alanda varlığını hissettireceğiz" dedi.

SPONSOR DESTEĞİ ŞART

Mersin Bisiklet Derneği Başkanı Zerrin Arslantaş, Türkiye'de çok sayıda bisikletçi olmasına rağmen destek görmediklerini söyledi. Arslantaş, Türkiye'yi tanıtmak amacıyla yurt dışına giden bisikletçilerin destek göremediğini belirterek, "Bisiklet sporunun gelişmesi için sponsor desteği şart. Ancak kimse bisiklete sıcak bakmıyor. Bisiklet sporu fazla bir gideri yok ancak uluslararası parkurlarda bisikletçi sponsora ihtiyaç duyuyor. Bu tura çıkan iki arkadaşımız da gerekli her şeyi kendileri karşılıyor. Gönül isterdi ki bisikletçilerimiz sponsor desteğiyle projelerini gerçekleştirsin ancak olmadı" diye konuştu. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bisikletli Yaşam' İçin Almanya'dan Nevşehir'e Pedal Basacaklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement