Bodrum'da Av Köpekleri Yarıştı - Son Dakika
Güncel

Bodrum'da Av Köpekleri Yarıştı

Muğla'nın Bodrum ilçesi'nde, araziye gizlenen üç kekliği en kısa zamanda bulmaya çalışan av köpekleri sahiplerine heyecanlı anlar yaşattı.

09.04.2014 15:17

Muğla'nın Bodrum ilçesi'nde, araziye gizlenen üç kekliği en kısa zamanda bulmaya çalışan av köpekleri sahiplerine heyecanlı anlar yaşattı. İki gün süren yarışların sonunda düzenlenen ödül töreniyle, dereceye giren köpeklere mama, sahiplerine de kupa ve plaket verildi.

Bodrum Avcılar ve Atıcılar Derneği tarafından bu yıl 4'üncü kez düzenlenen 'Fermalı Av Köpekleri Yarışması' ilçeye bağlı Yalı Beldesi'nin Gerenkuyu Mevkii'ndeki kırsal alanda yapıldı. Alanya, Bodrum, Akhisar, İzmir, Denizli, Kütahya ve Aydın illerinden gelen İngiliz Seteri, İrlanda Seteri, Alman ve Fransız Pointerları, Kurzzahar ve Drahtaar türlerindeki 43 köpeğin yarışı, ilgiyle izlendi.

Hakemler tarafından arazide çalıların içerisine saklanan 3 kekliği on dakikada bulmak için mücadele eden köpekler, sahiplerine heyecanlı anlar yaşattı. Bazı köpekler keklikleri kısa sürede bularak izleyenlerden büyük alkış aldı. Avcılığa yeni başlayan bazı genç köpeklerin yarışı bırakıp arazide gezinmesi gülümsetti.

İki gün devam eden yarışmanın sonunda bugün düzenlenen ödül töreniyle dereceye giren köpeklere mama, sahiplerine de kupa ve plaket ödülü verildi. Bodrum Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Ejder Koca, "Amacımız hayvan sevgisini ve avcılığı özendirmek, doğa ve çevreye duyarlı sportif bireyler yetiştirmek. Bodrum'da av köpeklerine olan ilgi ve sevgi her geçen gün artıyor" dedi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'da Av Köpekleri Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement