Bodrum - Ege'deki Kaçak Faciasında Arama Çalışmalarına Fırtına Engeli - Son Dakika
Güncel

Bodrum - Ege'deki Kaçak Faciasında Arama Çalışmalarına Fırtına Engeli

Bodrum - Ege\'deki Kaçak Faciasında Arama Çalışmalarına Fırtına Engeli

Ege'deki kaçak faciasında arama çalışmalarına fırtına engeli EGE'de Kilimli Adası (Kalimnos Adası) ile Bulamaç Adası (Farmakosini Adası) ile Eşek Adası yakınlarında dün (cuma) sabah, ikisi tekne diğeri lastik bot üç ayrı deniz aracının alabora olup batması sonucu 47 kişinin öldüğü kaçak facialarıyla ilgili yürütülen arama- kurtarma çalışmalarına, fırtına yüzünden ara verildi.

23.01.2016 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege'deki kaçak faciasında arama çalışmalarına fırtına engeli

EGE'de Kilimli Adası (Kalimnos Adası) ile Bulamaç Adası (Farmakosini Adası) ile Eşek Adası yakınlarında dün (cuma) sabah, ikisi tekne diğeri lastik bot üç ayrı deniz aracının alabora olup batması sonucu 47 kişinin öldüğü kaçak facialarıyla ilgili yürütülen arama- kurtarma çalışmalarına, fırtına yüzünden ara verildi.

Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi kıyılarından dün sabah denize açılan, içinde Suriye, Irak ve Afgan uyruklu 100 kişinin bulunduğu 14 metrelik balıkçı teknesi, Kilimli ile Bulamaç adaları arasında alabora olup battı. İlk etapta 16'sının kadın 11'i çocuk 34 kişinin cesedine ulaşıldı. Tüm gün süren çalışmalarda bir kadına ait cesedine daha ulaşılınca ölenlerin sayısı 35'i buldu. Olayda 26 kaçak ise, Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Yunan polisinin kurtarılanlar arasında yer alan üç kişiyi organizatör olduğu iddiasıyla gözaltına aldı.

İkinci olay da ilk faciayla aynı saatlerde yaşandı. Bu kez Aydın'ın Didim İlçesi'nden yola çıktığı öğrenilen kaçakların içinde bulunduğu lastik bot, yine Bulamaç Adası yakınlarında alabora oldu. Altısı çocuk ikisi kadın sekiz kişi öldü. 16 kişi ise kurtarıldı. Lastik bottan suya düşüp kaybolan 20 kişi olduğu öğrenildi.

Üçüncü faciaysa Türk sularında, Aydın Didim'in Eşek Adası yakınlarında yaşandı. 43 mültecinin bulunduğu ahşap kaçak teknesinin batması sonucu yaşları 6 ila 7 arasında değişen üç çocuk ile yetişkin bir erkek öldü. altısı çocuk toplam 36 kişinin kurtarıldığı belirtildi. Üç kişi ise kayıplara karıştı.

RÜZGAR 80 KİLOMETREYE ULAŞTI

Yaşanan üç faciayla ilgili kayıplar için sürdürülen arama- kurtarma çalışmalarına fırtına engel oldu. Kilimli'de yayın yapan 'www.kalymnos-news.gr' adlı sitenin haberine göre, teknenin denizin yaklaşık 35 metre derinlikte olduğu tespit edildiğini belirtti. Bugün saatte 80 kilometreye ulaşan fırtına yüzünden dalga yüksekliğinin dört metreyi bulduğu, bu nedenle, Yunan Sahil Güvenlik botları ile helikopterleri tarafından yürütülen çalışmalara ara verildiği duyuruldu.

Tekne faciasında kurtulanlardan Suriyeli Sami ve Serim çiftinin yapılan roportajda, "Saat 03.00 sıralarında tekneye bindik. Sahilden açıldığımızda rüzgar çok fazlaydı. O teknenin o kadar insanı taşıyamayacağını bile bile çaresizdik; binmek zorunda kaldık. Açık denize geldiğimizde teknede panik yaşandı. Dalgaların ve yaşanan paniğin etkisi ile tekne bir dakika içerisinde alabora oldu ve batmaya başladı. Teknenin kabininde kalanlar olabilir. Hala yaşadığımız şokun içindeyiz" dediği belirtildi.

BODRUM'DA DENETİM ARTTIRILDI

Son üç gün içinde Bodrum'da polis ve jandarmanın yaptığı denetimlerde karada ve bazı pansiyonlarda 135 kaçağın yakalandığı belirtildi. Bodrum'da denizde üç Sahil Güvenlik Botu ile İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Deniz Polisi Botu denetim yaparken; Yalıkavak-Gümüşlük-Turgutreis- Akyarlar ve Bitez sahil şeridi ile koylarında devriye nöbetlerini arttırdığı görüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum - Ege'deki Kaçak Faciasında Arama Çalışmalarına Fırtına Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement