Bodrum - İstanköy'den 31 Mülteci Bodrum'a Getirdi - Son Dakika
Güncel

Bodrum - İstanköy'den 31 Mülteci Bodrum'a Getirdi

Bodrum - İstanköy\'den 31 Mülteci Bodrum\'a Getirdi

İstanköy'den 31 mülteci Bodrum'a getirdiMUĞLA kıyılarından yasa dışı yollarla İstanköy Adası'na (Kos) geçen 31 mülteci, bugün Yunanistan'dan Türkiye'ye iade edildi.

26.04.2016 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanköy'den 31 mülteci Bodrum'a getirdi

MUĞLA kıyılarından yasa dışı yollarla İstanköy Adası'na (Kos) geçen 31 mülteci, bugün Yunanistan'dan Türkiye'ye iade edildi.

AB ile Türkiye arasında varılan anlaşmayla, 20 Mart'tan sonra Yunanistan'a geçen sığınmacıların iadesini öngören Geri Kabul Anlaşması'nın uygulanmasına devam ediliyor. İstanköy'de bulunan Pakistan, Afganistan ve Myanmar uyruklu 31 mülteci, bugün 'Asım Kaptan' adlı feribotla, Milas'ın Güllük Limanı'na getirildi. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu mülteciler, İstanköy'den saat 10.45'te hareket etti. Güllük körfezine girmeden saatler önce Güllük liman iskelesi ve etrafında jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü. Basın mensuplarının limana gidişlerine izin verilmedi. Güllük Mahallesi'ne TOMA'ların da sevk edildiği, çok sayıda ambulansın bulunduğu gözlendi. Saatler öncesinden iskeleye çadır kuruldu. Saat 13.20'de iki Türk Sahil Güvenlik botunun eşliğinde limana yanaşan 'Asım Kaptan' isimli feribottaki mülteciler, karaya indi. Limana kurulan çadırlarda ifadeleri, parmak izleri alınan ve sağlık kontrolleri yapılan mültecilerin, otobüse bindirilerek önce İzmir'e ardından Kırıkkale ve Adana'daki kamplara gönderilecekleri belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum - İstanköy'den 31 Mülteci Bodrum'a Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement