Bolvadin'de Muharrem Ayı Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Bolvadin'de Muharrem Ayı Etkinlikleri

Bolvadin\'de Muharrem Ayı Etkinlikleri

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde İhsaniye Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından “Muharrem Ayı” nedeniyle yaklaşık 3 bin kişiye aşure ikram edildi.

24.10.2015 14:53

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde İhsaniye Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından "Muharrem Ayı" nedeniyle yaklaşık 3 bin kişiye aşure ikram edildi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen aşure dağıtımı, bu yıl İhsaniye Cami Bahçesinde gerçekleştirildi. Muharrem ayının ayrıcalığını anlatan, Dernek Başkanı Kadir Soyaslan etkinliğin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Haram aylar içinde Muharrem Ayı'nın ayrı bir yeri ve önemi vardır. Bu ayrıcalığı Muharrem adından da fark etmek mümkündür. Zira Muharrem kelimesi, haram kılınmış, hürmete layık anlamlarına gelmektedir. Kısacası haram aylar uygulamasının genel adı, anlam itibarı ile bu aya özel bir ad olarak verilmiştir. Bu özel uygulama, şüphesiz Muharrem ayına atfedilen önemin bir yansıması olarak değerlendirilmelidir. Aynı önem İslam kültür ve tarihi sürecinde de devam ede gelmiştir."

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği aşure dağıtıma Bolvadin Kaymakamı Ayhan Akpay, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Sevim, İl Genel Meclis Üyesi Ömer Dayı daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bolvadin'de Muharrem Ayı Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement